محی‌الدین جعفری، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران:

۵ تریلیون فوت مکعب گاز جدید در ایران

اقتصاد

167524
۵ تریلیون فوت مکعب گاز جدید در ایران

محی‌الدین جعفری، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران د گفتگو با روزنامه ایران وضعیت دو میدان گازی جدید ایران را تشریح کرد. گزیده این مطلب را در مطلب زیر بخوانید.

بر اساس اطلاعات اعلام‌شده، مجموع گاز کشف‌شده جدید در میدان پازن و تخته به حدود ۱۷.۵ تریلیون فوت مکعب می‌رسد که بر پایه داده‌های قابل دسترس و اطلاعات منتشرشده در نشریات بین‌المللی درباره کشفیات گازی از سال ۲۰۲۵ تاکنون، در این بازه زمانی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین حجم‌های گاز کشف‌شده در جهان به شمار می‌رود.

محی‌الدین جعفری، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، در گفت‌وگو با «ایران» با اشاره به اینکه بررسی‌های اکتشافی در میدان پازن طی دو مرحله انجام شده است، توضیح می‌دهد: «مجموع حجم گاز درجای این میدان در این دو مرحله ۲۹ تریلیون فوت مکعب (Tcf) برآورد شده که حدود ۱۹ تریلیون فوت مکعب آن قابل استحصال است. مرحله اول اکتشاف به سال ۱۳۹۲ بازمی‌گردد و بخش دیگری از این حجم نیز در مرحله دوم شناسایی شده است.»
اما میدان تخته در مقایسه با پازن، کشف جدیدتری است و اولین چاه اکتشافی آن به‌تازگی حفاری شده است. 
به گفته جعفری، «نتیجه این حفاری، شناسایی حدود ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد فوت مکعب گاز درجا بوده است. با فرض ضریب برداشت حدود ۷۰ درصد، حجم قابل برداشت میدان حدود ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد فوت مکعب برآورد می‌شود. گاز درجا به کل حجم گاز موجود در مخزن گفته می‌شود، اما همه این حجم قابل تولید نیست و معیار اثرگذاری اقتصادی میدان، گاز قابل استحصال است.

بررسی‌های اکتشافی شرکت ملی نفت نشان می‌دهد با حفاری تا عمق حدود یک هزار متر بیشتر، احتمال دستیابی به ذخایر جدید در لایه‌های عمیق‌تر وجود دارد. از این‌رو، حفر چاه دوم در نقطه‌ای متفاوت برای ارزیابی و آزمایش این لایه‌ها پیشنهاد شده است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد