کشف گاز جدید در پازن و تخته؛ حفاری ادامه دارد

اقتصاد

167537
کشف گاز جدید در پازن و تخته؛ حفاری ادامه دارد

روزنامه ایران افزایش ذخایر گازی ایران در یک سال گذشته با شناسایی منابع جدید در جنوب کشور را بررسی کرد. خلاصه این مطلب را در زیر می خوانید.

ایران آنلاین:

* در فاصله یک سال، دو کشف گازی در جنوب کشور، میدان‌های «پازن» و «تخته»، بار دیگر توجه‌ها را به ظرفیت اکتشاف در صنعت نفت ایران جلب کرد.

*بر اساس اطلاعات اعلام‌شده، مجموع گاز کشف‌شده جدید در این دو میدان به حدود ۱۷.۵ تریلیون فوت مکعب می‌رسد که بر پایه داده‌های قابل دسترس و اطلاعات منتشرشده در نشریات بین‌المللی درباره کشفیات گازی از سال ۲۰۲۵ تاکنون، در این بازه زمانی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین حجم‌های گاز کشف‌شده در جهان به شمار می‌رود. 

* ۱۴ مهر ۱۴۰۴، خبر کشف ذخایر جدید نفت و گاز در این میدان اعلام شد. این کشف پس از حدود هشت سال توقف عملیات اکتشافی و با تکمیل حفاری دومین چاه اکتشافی میدان به دست آمد.

*پازن در جنوب استان فارس قرار دارد و محدوده آن به سمت شمال استان بوشهر امتداد پیدا می‌کند. این میدان حدود ۲۱ کیلومتر با شهر جم فاصله دارد و وسعت آن حدود ۲۲ کیلومتر مربع برآورد شده است.

*نزدیکی پازن به منطقه پارس جنوبی نیز باعث می‌شود در صورت ورود به مرحله توسعه، امکان استفاده از بخشی از زیرساخت‌های موجود در این منطقه مورد توجه قرار گیرد.

*کشف بعدی، میدان گازی «تخته» در جنوب استان فارس بود که عملیات اجرایی حفاری آن به کشف حدود ۷۵۰۰ میلیارد فوت مکعب گاز درجا و ۵۵۰۰ میلیارد فوت مکعب گاز قابل استحصال منجر شد.

*با وجود شرایط حاکم بر کشور، فعالیت‌های اکتشافی متوقف نشد و عملیات مربوط به این میدان ادامه پیدا کرد.

*محی‌الدین جعفری، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: مجموع حجم گاز درجای این میدان در این دو مرحله ۲۹ تریلیون فوت مکعب (Tcf) برآورد شده که حدود ۱۹ تریلیون فوت مکعب آن قابل استحصال است. مرحله اول اکتشاف به سال ۱۳۹۲ بازمی‌گردد و بخش دیگری از این حجم نیز در مرحله دوم شناسایی شده است.

*به گفته جعفری، نتیجه حفاری میدان تخته ، شناسایی حدود ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد فوت مکعب گاز درجا بوده است. با فرض ضریب برداشت حدود ۷۰ درصد، حجم قابل برداشت میدان حدود ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد فوت مکعب برآورد می‌شود.

* اهمیت میدان گازی تخته به همین حجم محدود نمی‌شود. عمق اولین چاه به ۴ هزار و ۹۰۳ متر رسیده و مطالعات زمین‌شناسی نشان می‌دهد در لایه‌های عمیق‌تر نیز امکان وجود ذخایر گازی وجود دارد.

*جعفری ارزش ذاتی مخزن را در صورت احتساب گاز و میعانات، حدود ۴۰ میلیارد دلار عنوان کرده است.

*برآورد انجام‌شده نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری مستقیم برای توسعه میدان بیش پازن از یک میلیارد دلار خواهد بود.

*برنامه توسعه پازن دو مسیر را به طور همزمان دنبال می‌کند؛ از یک سو اجرای کامل زیرساخت‌ها و مراحل توسعه میدان در حال پیشبرد است و از سوی دیگر، امکان استفاده از ظرفیت تولید زودهنگام برای ورود سریع‌تر گاز میدان به چرخه مصرف در نظر گرفته شده است.

متن کامل این خبر را در لینک زیر بخوانید.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد