«ایران آنلاین» گزارش می‌دهد؛

بهار دیپلماسی تهران و اسلام‌آباد/ استقبال از میهمان ایرانی بعد از ۸ سال

آرزو نوروزجم

آرزو نوروزجم

بین‌الملل

62527
بهار دیپلماسی تهران و اسلام‌آباد/ استقبال از میهمان ایرانی بعد از ۸ سال

سفر دو روزه سید ابراهیم رئیسی به پاکستان در حالی صبح امروز انجام شد که فاصله‌ی ۸ ساله حضور هیاتی در رأس ریاست‌جمهوری بر روابط بین دو کشور سایه انداخته بود، این سفر قرار است روابط تجاری، اقتصادی و امنیتی دو کشور را بهبود ببخشد و افق روشنی را در سطح روابط دو کشور به تصویر بکشد.

گروه بین‌الملل ایران آنلاین: ریاض حسین پیرزاده وزیر کار و مسکن پاکستان، چندساعت پیش پای هواپیما از ورود سید ابراهیم رئیسی به کشورش استقبال کرد.

سفری دو روزه به کشور همسایه جنوب‌شرقی، با محوریت توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری، گفت‌وگوهای دو جانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای با عالی‌ترین مقامات پاکستان و امضای تفاهم‌نامه‌های مشترک.

به گفته بسیاری از کارشناسان مسائل منطقه این سفر از اهمیت بالایی برخوردار است و بعد از گذشت چیزی حدود ۸ سال در رأس چنین هیاتی انجام می‌شود و چهره‌هایی چون وزیر امورخارجه، کشور، دفاع، مسکن، صنعت، فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهداشت، رئیس‌جمهور را همراهی کرده‌اند.

سبقه و سابقه دوستی و همکاری ایران و پاکستان به اوایل پیروزی انقلاب برمی‌گردد، آن روزها که جمهوری نوپای اسلامی تلاش کرد روابط دیپلماتیکش با کشورهای منطقه به ویژه کشورهای اسلامی را توسعه دهد و بر پایه موازین انقلاب اسلامی پیش ببرد.

دوستی دیرینه و گرمی روابط ایران و پاکستان زبانزد است

پاکستان جز اولین کشورهایی بود که جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت پذیرفت و تمایل نشان داد تا سطح روابط و همکاری خود با دولت تازه کار ایران را بهبود ببخشد، وجود یک هزارکیلومتر مرز مشترک بین دو کشور، فضای همکاری اقتصادی به واسطه بندرگاه‌های مشترک و نزدیک به هم و البته تشابهات فرهنگی و قومیتی نیز باعث شد این روابط بیش از پیش تقویت و بر لزوم همکاری دو جانبه تاکید شود.

مقام معظم رهبری طی سال‌ها همواره بر ضرورت همکاری‌های دوجانبه بین ایران و پاکستان تاکید کرده‌ و دولت‌های مختلف در ایران را به گسترش این همکاری‌ها ترغیب نموده‌اند. ایشان به دلیل اشتراکات فرهنگی، مذهبی، و تاریخی بین ایران و پاکستان، این کشور را به عنوان یکی از کشورهای مهم در منطقه مورد توجه قرار داده‌اند و تأکید کرده‌اند تقویت همکاری‌های دوجانبه، نشان از اهمیت استراتژیک این روابط در سیاست خارجی ایران دارد.

رئیس‌جمهور صبح امروز پیش از آغاز سفر خود به پاکستان از هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری و اقتصادی با توجه به ظرفیت‌های قابل‌ توجه دو کشور گفت و تاکید کرد این مهم، در دستور کار این سفر قرار دارد.

او همچنین اشاره‌ای به روابط فی‌ما‌بین دو کشور کرد و گفت: سطح روابط اقتصادی ایران و پاکستان به میزان سطح روابط سیاسی نیست و باید اوضاعش به سمن مطلوب شدن پیش برود.

رئیسی البته گریزی هم به مسائل جاری منطقه زد و گفت: نگاه مشترک جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در زمینه حقوق بشر، دفاع از مردم مظلوم فلسطین و مبارزه با تروریسم است و ایران در راستای سیاست همسایگی و توسعه روابط با کشورهای اسلامی و همسو، علاقمند به ارتقای روابط با کشور پاکستان است.

این سفر قرار است دیدارهای مهمی را در تاریخ خود ثبت کند، از دیدار رئیسی با آصف‌علی زرداری، همتای پاکستانی خود گرفته تا نخست‌وزیر، رئیس مجلس سنا و رئیس مجلس ملی پاکستان.

به جز ایرانی‌ها، این سفر برای پاکستانی‌ها نیز مهم است، آنطور که رسانه‌های پاکستانی گفته‌اند، به مناسبت سفر سید ابرهیم رئیسی خیابان‌های پایتخت پاکستان، میادین اصلی شهر و مقابل کاخ ریاست جمهوری با پرچم جمهوری اسلامی ایران تزئین شده و به دنبال بازدید رئیس‌جمهور ایران از شهر «کراچی» در روز سه شنبه، این شهر تعطیل خواهد بود.

ستایش نمایش قدرت ایران در پاسخ به اسرائیل در پاکستان

محمد رضا منافی کارشناس مسائل پاکستان، در گفتگو با ایران آنلاین این سفر را از جهات مختلفی حائز اهمیت دانست و اشاره کرد دولت فعلی این کشور که به تازگی بر سر کار آمده برای افزایش همکاری با تهران تمایل خوبی نشان داده است.

این کارشناس مسائل پاکستان نمایش قدرت ایران در پاسخ موشکی و پهپادی به اسرائیل را یکی از نکات مهم و تاثیرگذار در جریان این سفر دانسته و معتقد است این اتفاق در میان افکار عمومی و رسانه‌های پاکستان مورد استقبال قرار گرفته چرا که آنها معتقدند سیاست‌خارجی ایران در برابر زورگویی‌های منطقه، همیشه مورد ستایش افکار عمومی بوده است.

منافی ایران و پاکستان را دو قدرت بزرگ و دو قطب مهم سازمان همکاری‌های اسلامی و مجامع مهم بین‌المللی که می‌توانند بازیگران مهمی در منطقه باشند دانسته که قطعا این وجهه و نقش تعیین‌کننده دو کشور می‌تواند در خصوص مسئله غزه از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

منافی البته اشاره‌ای هم به سنگ‌اندازی‌های ایالات متحده در جریان انتقال خطوط لوله گاز به پاکستان کرد و ابراز امیدواری کرد سفر رئیس‌جمهور مشکلات این پروژه ناتمام را حل کند و تأکید کرد پاکستان اجازه دخالت به آمریکا و سایر کشورها در مناسبات سیاسی و اقتصادی بین تهران و اسلام‌آباد را ندهد.

 

سفر ابراهیم رئیسی هنوز به میانه راه نرسیده، ۸ سند همکاری امضا شده و دید و بازدیدها شروع شده، رئیس‌جمهور در نشست خبری مشترک خود با نخست‌وزیر این کشور، تداوم همکاری بین دو کشور و دو دولت، به نمایندگی از ملت‌های بزرگ ایران و پاکستان در جهت منافع دو کشور را مهم دانست.

او همچنین از سطح روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور ابراز نارضایتی کرد و از تصمیم دولت برای ارتقا سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور خبر داد که می‌خواهد در گام اول به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

سفر سیزدهمین رئیس‌جمهور ایران به پاکستان، برای خیلی‌ها در این سو و آن سوی دنیا پر اهمیت است، و حرف‌هایی که قرار است رد و بدل شود خط و ربط خیلی از مسائل را برای امثال آمریکا و اسرائیل روشن می‌کند، آنقدر که اهالی کاخ سفید را بر خط کرده تا با دلهره هرآنچه در این سفر می‌گذرد را رصد کنند و از همان ابتدا برایش ابراز نگرانی کنند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل