امیرعبداللهیان: گفت وگوهای منطقه ای باید تداوم پیدا کند

سیاست

65467
امیرعبداللهیان: گفت وگوهای منطقه ای باید تداوم پیدا کند

وزیر امور خارجه گفت: امروز از مرحله گفت وگوهای ایرانی - عربی عبور کردیم و در مرحله گفت وگوها و همکاری‌های منطقه‌ای وارد شده‌ایم .

به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین،  وزیر امور خارجه گفت: امروز بیش از گذشته نیازمند تداوم گفت وگو برای نیل به توافقات و همکاری‌ منطقه‌ای جهت افزایش تعاملات بین یکدیگر و البته شناخت چالش‌ها هستیم.

حسین امیرعبداللهیان بعدازظهر یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه در سومین نشست گفت وگوهای ایرانی - عربی برای همکاری و تعامل اظهار داشت: اطمینان دارم که این قبیل کنفرانس‌ها می‌تواند به افزایش تعاملات فی مابین بیانجامد و موجبات صلح، ثبات و امنیت منطقه را فراهم آورد.

وی گفت: امروز از مرحله گفت وگوهای ایرانی - عربی عبور کردیم و در مرحله گفت وگوها و همکاری‌های منطقه‌ای وارد شده‌ایم و در صورت موافقت بانیان این نشست، در ادامه گفت وگوهای منطقه‌ای را جایگزین گفت وگوهای ایرانی - عربی کنیم زیرا در کنار یکدیگر هستیم و در مرحله مثبتی از گفت وگوها و همکاری های مثبت و نیرومند منطقه‌ای قرار داریم.

امیرعبداللهیان افزود: امروز بیش از گذشته نیازمند تداوم گفت وگو برای نیل به توافقات و همکاری‌ منطقه ای جهت افزایش تعاملات میان یکدیگر و البته شناخت چالش‌ها هستیم. مشترکات ما فراوان است و بیشتر از نقاط اختلافی ساختگی و تحمیل شده از بیرون است.

وزیر امور خارجه بیان کرد: امروز نیازمند عزم شجاعانه در بازبینی برداشت‌هایی هستیم که برخی آنها پژواک تفسیرهای غیر دقیق از رخدادهای تاریخی است و بسیاری از آنها ناشی از دوران معاصر است که منشاء خارجی دارد و به منظور اختلاف افکنی میان کشورهای منطقه مطرح شده است.

امیرعبداللهیان افزود: ایران برای تقویت روابط میان کشورهای منطقه‌ مصمم است و سیاست خارجی دولت سیزدهم ناظر بر این نقطه اساسی است.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای تحکیم دولت‌های منطقه می‌کوشد. بازگشت روابط عادی میان تهران و ریاض یکی از نشانه‌های آن است. معتقدیم ایران و عربستان فرصت‌های بسیاری برای همکاری دارند. ارزیابی مشترک ما از مناسبات یکسال گذشته دو طرف موفقیت‌های خوبی را از توسعه چندلایه همکاری‌ها نشان می‌دهد هرچند هنوز در ابتدای مسیر هستیم.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: همکاری ایران با عربستان و دیگر کشورهای عرب منطقه از جمله دستور کارهای ما است. با قطر، امارات و کویت فاز جدیدی از روابط را طی و از اقدام بحرین برای آزادسازی زندانیان سیاسی قدردانی می‌کنیم.

وزیر امور خارجه بیان داشت: مساله فلسطین نماد رنج یک ملت است که از همه حقوق خود محروم شده و ناچار شده برای احقاق حقوق خود فقط در هفت ماه گدشته هزاران شهید و زخمی تقدیم کند و به صورت میلیونی در قطعه‌ای کوچک از میهن خود آواره شوند. ملتی آواره از وطن و آواره در وطن که به همه درس پایداری و مقاومت می‌دهند. 

وی گفت: رژیم صهیونیستی بر اساس نفی و نقض حقوق ملت فلسطین و زیاده‌خواهی‌ شکل گرفته و از امکان درک واقعیات منطقه برخوردار نیست. آمریکا با تداوم حمایت بی قید و شرط از رژیم صهیونیستی به شعارهای حقوق بشرخواهانه خود پشت پا زده است.

امیرعبداللهیان افزود: فلسطین برای نیل به حقوق بدیهی خود راهی جز ایستادگی و مقاومت ندارد و این تنها راه پیش روی آنها است. ایران طرح همه پرسی برای مردم فلسطین را سال‌ها پیش در سازمان ملل به ثبت رسانده است.

وزیر امور خارجه عنوان کرد: صلح، ثبات و امنیت در منطقه تا زمانیکه خلع سلاح و رفع اشغالگری رژیم صهیونیستی صورت نگیرد محقق نخواهد شد. موضوع فلسطین باید مرکز ثقل انسجام کشورهای منطقه و جهان اسلام قرار گیرد. 

وی گفت: ایران در چارچوب وظایف انسانی، اخلاقی و سیاسی آمادگی کامل خویش را برای مساعدت همه جانبه با کشورهای منطقه به منظور تحقق آرمان فلسطین اعلام میدارد. راهبرد ما توسعه و امینت پایدار منطقه و همگرایی منطقه‌ای است.

امیرعبداللهیان گفت: تاکید می‌کنم این روزها مصادف با خروج آمریکا از برجام است. طبق ۱۵ گزارش آژانس ایران به تعهداتش پایبند بوده و حتی اقدامات جبرانی ما در برابر توافق و بی عملی اروپایی‌ها و یکسال صبر راهبردی ما منجر به اتخاذ رویکرد جدید شد و ما در دولت اقتصاد خو را منوط به برجام نکردیم.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: مسیر لغو تحریم‌ها و اجرای توافق به گونه‌ای که تامین کننده منافع ایران باشد پایبند خواهیم بود و طرف‌های مقابل را به اقدام سازنده فرا می خوانیم.

 

خرازی: آمریکا ارسال سلاح به رژیم اسرائیل را متوقف کند

همچینین در ادامه این نشست رئیس شورای راهبردی روابط خارجی نیز گفت: اگر آمریکا می خواهد آسیبی به مردم غزه نرسد اسلحه به رژیم صهیونیستی ندهد و بگذارد که جنگ غزه به عنوان مهمترین مساله خاورمیانه متوقف شود.

کمال خرازی افزود: از حضور همه محققان، اساتید برجسته و سفرای کشورهای عربی در تهران و سایر مدعوین این کنفرانس و همچنین از نقشی که شبکه الجزیره در انعکاس وقایع غزه داشته و باعث آگاهی افکار عمومی جهان از عمق جنایات رژیم صهیونیستی شده، تشکر می کنم.

وی گفت: امیدوارم این جلسه موجبات نزدیکی فکری اعضا را فراهم سازد و در کشورهای آنها منعکس شود و باب تعامل بیشتر میان ایران و کشورهای عربی مهیا شود.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: مهمترین مساله ما در خاورمیانه جنگ غزه است و همه باید تلاش کنند که این جنگ متوقف شود، اما متاسفانه با حمایت آمریکا و اروپا همچنان ادامه دارد. از یک طرف آنها تسلیحات کشنده در اختیار رژیم صهیونیستی قرار می‌دهند و از طرفی هم اشک تمساح برای شهروندان، زنان و کودکان فلسطینی می ریزند.

خرازی ادامه داد: اما آیا این مساله پذیرفتنی است؟ اگر می خواهید آسیبی به مردم غزه نرسد اسلحه به رژیم صهیونیستی ندهید و بگذارید که جنگ متوقف شود. همین‌طور کشورهای اسلامی که تلاش‌هایی را انجام دادند و جلساتی در کنفرانس سازمان کنفرانس اسلامی تشکیل دادند و بیانیه‌هایی را هم صادر کردند ولی کافی نیست و باید تحریم کنند اسرائیل را و تلاش کنند تا جنگ غزه متوقف شود.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: مذاکراتی بین حماس و اسرائیل به صورت غیرمستقیم برقرار بوده ولی اسرائیلی ها مذاکره پذیر نیستند و مذاکره را در عمل متوقف می‌کنند، همانطور که دیدیم چه بر سر قرارداد اسلو آمد و این نیز با حمایت آمریکا و اروپا صورت میگرد. 

خرازی تصریح کرد: به رغم موافقت حماس با پیشنهاد قطر و مصر اما اسرائیلی‌ها آن را نپذیرفتند و به تجاوزات به رفح پرداختند و نشان دادند که آنها زبان زور را متوجه می‌شوند. ما باید در مقابل آنها قوی باشیم. می‌توانیم بدون پشتوانه بیگانگان که در حال حمایت از اسرائیل هستند و با تکیه بر توان خودمان در برابر تجاوزات واکنش لازم را بدهیم.

وی افزود: ما از قوی بودن کشورهای منطقه استقبال می‌کنیم و زمانیکه همه قوی باشند این منطقه می‌تواند روی صلح و ثبات و امنیت را ببیند. آمادگی داریم چه از نظر فن آوری های نوین و چه از نظر تسلیحات به کشورهای منطقه کمک کنیم و زمینه های لازم برای صلح و امنیت را فراهم کنیم.

رئیس شورای راهبردی بیان کرد: یکی از موضوعات منطقه، مساله هسته‌ای ‌است که در این راستا باید گفت که اسرائیل دارای سلاح هسته‌ای است. ما هنوز هم خواهان منطقه عاری از سلاح هسته‌ای هستیم و همچنان از این ایده حمایت می‌کنیم.

خرازی بیان داشت: راهکار این است که اسرائیلی که تنها دارنده سلاح هسته‌ای است خلع سلاح شود و تا زمانیکه اینطور نشود منطقه صلح و امنیت نداشته باشد. اگر اسرائیل کشورهای‌ دیگر را به توان هسته‌ای خود تهدید کند طبیعی است که کشورها آرام نخواهند شد و اگر کشوری بخواهد ایران را تهدید هسته‌ای کند ما ممکن است در دکترین هسته‌ای خود تجدید نظر کنیم. 

وی گفت: آمریکا به این موضوع واکنش نشان داد و گفت ما نمی گذاریم ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد زیرا  فتوای رهبری انقلاب را بر حرام بودن سلاح هسته‌ای داریم. اگر دشمن شما را تهدید کند چاره‌ای نیست که دکترین خود را تغییر دهید.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: دیپلماسی بهترین راهی است که می‌توان بواسطه آن منطقه را عاری از سلاح هسته‌ای کنیم. معتقدیم که دیپلماسی بهترین راه است و آمادگی داریم که مذاکره کنیم و با برجام برگردیم.

خرازی عنوان کرد: برخی می‌خواهند کشورهای منطقه را از توان و قدرت نظامی ایران بترسانند در صورتی که این توان ایران برای دفاع از خود است. دو یا سه قرن است که ایران هیچ جنگی را آغاز نکرده بلکه از خود دفاع کرده است و نمونه آن را می‌توان در دفاع ایران در برابر عراق دید یا در دفاع در برابر اسرائیل که اخیرا صورت گرفت.

وی بیان داشت: این سنت ایران است که به کمک مظلومین می‌شتابد و در سال‌های اخیر دیدیم که وقتی داعش به جان سوریه و عراق افتاد، ایران به کمک آنها رفت و آنها را نجات داد زیرا که دولت‌های آنها از ما درخواست کردند. اگر کشوری امروز هم از ما درخواست کمک کند دریغ نمی‌کنیم.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: وقت آن است که کشورهای منطقه در قالب امنیت جمعی و پیمان های عدم تجاوز زمینه‌های برقراری صلح و امینت در منطقه را فراهم کنند و جای تعجب است که برخی کشورها با فشار آمریکا روابط خود را با اسرائیل عادی کردند.

وی خاطرنشان کرد: اگر ملاک این کشورها قدرت است که ایران نیز قدرتمند است و این را در عملیات «وعده صادق» نشان داد، اگر ملاک آنها ثروت و منابع هست که ایران سرشار از منبع آسمانی و زیرزمینی است و اگر ملاک فناوری است که ایران دارای فن آوری برتر است.

منبع: ایرنا


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست