سخنگوی صنعت آب در گفتوگو با «ایران آنلاین» مطرح کرد؛
احداث سد «قیز قلعه سی» با هدف رفع فقر و ایجاد رفاه

سخنگوی صنعت آب احداث سد مشترک قیز قلعه سی را با هدف رفع فقر و ایجاد رفاه در منطقه شمال غرب کشور دانست و گفت: این سد به صورت مشترک مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و منافع آبی، محیط زیستی، رفع فقر را مورد هدف قرار داده است.
گروه اقتصادی ایران آنلاین: سد مشترک ارس بیش از چهل سال پیش بر روی رودخانه ارس به مرحله اجرا درآمد. تجربه موفق بهره برداری مشترک از این سد باعث شد تا حالا کلان پروژه های سدسازی بر روی این رود بار دیگر جان گرفته و ایران و آذربایجان با یک همکاری متقابل اقدام به احداث دو سد خداآفرین و قیز قلعه سی کنند.
پروژه هایی که در ۱۹۶ کیلومتری پایین دست سد ارس با تکیه بر توان مهندسان ایرانی به مرحله اجرا درآمدند تا مورد بهره برداری مشترک با جمهوری آذربایجان قرار گیرند.
بر اساس نظر مقامات وزارت نیرو این طرح را می توان مصداق دوستی در دیپلماسی آب دانست. آنطور که سخنگوی صنعت آب می گوید رودخانه ارس به مانند رگی است که بافت های دوستی را در دوسوی رودخانه به یکدیگر پیوند می زند تا رفاه اجتماعی و اقتصادی در منطقه ایجاد شود. وی بر این نکته تاکید داشت که کم اشتغالی و فقر مردم منطقه باعث شد تا دولت خود را موظف بداند تا با اجرای این دست از پروژها برای رفع فقر و ایجاد رفاه گام بردارد.
عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب در گفتوگوی خود با خبرنگار اقتصادی ایران آنلاین بیان داشت: دیپلماسی آب در واقع یعنی اینکه شما از حداکثر فرصت های موجود در فضایی که می توانید با کشور همسایه داشته باشید، استفاده کنید تا در سایه آن مشکلات حل و به یک راه حل برنده برنده رسیده و یا به یک سبد منافع مشترک دست یابیم.
وی ادامه داد: برای تحقق این مهم استفاده از مشترکات فرهنگی، مشترکات تاریخی و جغرافیایی می تواند در دستور کار باشد تا تقویت همدلی را فراهم آورد.
سخنگوی صنعت آب اذعان داشت: سد قیز قلعه سی سدی است که به صورت مشترک مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و منافع آبی، محیط زیستی، رفع فقر را مورد هدف قرار داده و منافع اجتماعی و اقتصادی آن به صورت برابر بین دو کشور ایران و آذربایجان تقسیم خواهد شد.
انتهای پیام/