در گفتوگو با ایران آنلاین در نمایشگاه کتاب؛
احمدوند: عرضه ۴۶میلیاردی «بن» در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲/ این عدد امسال دوبرابر خواهد شد
فرهنگ
65578
معاون فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور در غرفه انتشارات ایران در نمایشگاه کتاب، گفت: سال گذشته حدود ۴۶ میلیارد تومان «بن» در نمایشگاه کتاب در اختیار مخاطبان قرار داده شد که قطعا در سالجاری این عدد دو برابر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایران آنلاین، سیوپنجمن نمایشگاه کتاب تهران، با شعار «بخوانیم و بسازیم»، از صبح چهارشنبه ۱۹ اردیبهشتماه۱۴۰۳، در مصلی امام خمینی، آغاز به کار کرد و تا ۲۹ اردیبهشتماه، جهت بازدید علاقمندان دایر خواهد بود.
«یاسر احمدوند»، معاون فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور در نمایشگاه کتاب و بازدید از غرفه انتشارات ایران، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایران آنلاین، در پاسخ به این سوال که عمده نویسندگاه از گرانی کتاب گلهمند هستند، وزارت ارشاد چه تمهیداتی برای رفع این مهم اندیشیده است؟، گفت: در کل یک نویسنده اگر از سازوکار نشر شناخت لازم را داشته باشد، از گرانی کاغذ باید خوشحال باشد نه راحت. چرا که هر چقدر کتاب گرانتر باشد، عایدی اقتصادی برای نویسنده نیز بیشتر خواهد بود. البته که در کشور ما اینگونه نیست و نویسندگان نفع اقتصادی چندانی از کتابهای خود نمیبرند. ضمن اینکه تمام کالاها گران است و کتاب نیز با توجه به تورم موجود در کشور، تحتتاثیر این گرانی قرار خواهد گرفت.
احمدوند در ادامه افزود: عواملی که قیمت تمام شده کتاب را تشکیل میدهند، در سالجاری افزایش قیمت دارند که شامل هزینههای جاری، هزینههای اداری، دستمزدها و... است که در نهایت تمام این موارد روی قیمت تمامشده کتاب تاثیرگذار خواهد بود.
معاون فرهنگی، وزیر فرهنگ، در جواب این سوال که آیا وزارت ارشاد برنامهای برای تلطیف کردن فضای گرانی کتاب و کاهش قیمتها دارد یا خیر؟ گفت: مثل این است که بگوییم کفش گران شده است، چه کنیم تا ارزان شود؟؟؟ مجموعه عوامل دچار افزایش قیمت شده است، اما در این میان دستمزدها هم بالا رفته. از آنجایی که انتشارات در دست بخش خصوصی کشور قرار دارد و در این بخشها دستمزد بیش از تورم بالاست، یا نهایتا هم سطح با تورم است، بنابراین افزایش مولفههای اثرگذار قیمت در این بخش نامحسوس خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به راهکار غلبه بر گرانی چاپ و نشر کتاب، گفت که نیاز است تورم کاهش پیدا کند تا بتوانیم شاهد نشر کتابهایی با قیمت مناسب و ارائه آن به مخاطبان باشیم.
به گفته احمدوند، کاری که وزارت ارشاد میتواند انجام دهد؛ این است که به مصرفکننده نهایی کمک کند تا بتواند کتاب را در شرایط و قیمت بهتری خریداری کند. اگرنه قیمت دستوری دادن برای کتاب، بیفایده خواهد بود و نمیتوان به ناشر گفت که بدون درنظر گرفتن تورم و گرانی، کتاب را ارزانتر در اختیار مخاطب قرار دهد.
وی عنوان کرد: نیاز است دولت به مصرفکننده و خوانندگان کتابها کمک کند و بخشی از قیمت را بر عهده بگیرد تا باری از روی دوش مخاطبان برداشته شود. در این راستا وزارت ارشاد با ارائه «بن» به دانشجویان، اساتید و... سعی در رفع این مهم کرده است.
احمدوند با اعلام این خبر که سال گذشته حدود ۴۶ میلیارد تومان «بن» در نمایشگاه کتاب در اختیار مخاطبان قرار داده شد، افزود که قطعا در سالجاری این عدد دو برابر خواهد شد.
هزینه گست نمایشگاه امسال دو برابر خواهد شد
وی همچنین افزود: سال ۱۴۰۲ حدود ۱۲ میلیارد تومان هزینه پست کتاب داشتیم که این عدد نیز در نمایشگاه امسال دو برابر خواهد شد.
۱۰۰ میلیلرد یارانه در اختیار مخاطبان نمایشگاه کتاب تهران
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در ادامه عنوان کرد: وزارت ارشاد در نمایشگاه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان یارانه در اختیار خریداران قرار داده است تا دسترسی مردم برای خرید کتاب راحتتر باشد. هر چند این مبلغ برای رفع کمو کاستیهای این حوزه کافی نخواهد بود. بنابراین وزیر ارشاد پیگیر هستند تا این منابع افزایش پیدا کند تا حداقل دومیلیون کارمند دولت بتوانند از این حمایت بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اینکه این یک بخش از ماجرا است، تصریح کرد: بخش دیگر این است که تلاش شود تا علاقه، عطش و انگیزه در کتابخوانها افزایش پیدا کند. ضمن اینکه کسی که کتابخوان باشد، با افزایش قیمت هم کتاب میخرد و مهم در این میان علاقمندی است... خدا را شکر کتاب در کشور به وفور یافت میشود و کسانی که قدرت خرید ندارند، میتوانند از کتابخانهها استفاده کرده یا کتاب قرض بگیرند.
انتشارات ایران بهزودی میان مخاطبان جدی خود، جا باز خواهد کرد.
احمدوند همچنین با اشاره به فعالیتهای مهم و مشهود انتشارات ایران، گفت که در دوره جدید و در سالهای اخیر شاهد فعالیت گسترده و متنوع انتشارات ایران در حوزههای مختلف هستیم و شاهد تولید آثار خوبی مانند تاریخ سیاسی، تاریخ شفاهی، خاطرات، دفاع مقدس و... از سوی این انتشارات هستیم که از سطح کیفی وارائه مناسبی برخوردار هستند. در سالهای نه چندان دور انتشارات ایران میان مخاطبان جدی خود جا باز خواهد کرد.
وی گفت: ما اشکالات و ایراداتی در حوزه نشر و چاپ کتاب داریم که در زمان برگزاری نمایشگاه شاهد سرریز آنها در این فضا هستیم. به فرض مثال تعداد قابل توجهی ناشر داریم که حوزه نشر آنها اصلا حرفهای نبوده و اشتغال اصلی آنها حوزه نشر نیست و دانش لازم در این حوزه را ندارند. حضورشان به شرط اینکه ناشران واقعی را الگوی کار خود قرار دهند و در مسیر رشد قرار بگیرند، در نمایشگاه خوب خواهد بود. نشر باید توان اقتصادی مطلوب را داشته باشد تا بتواند با تکیه بر مخاطب فعالیت کند؛ چرا که در نمایشگاه فقط فرصت اطلاع رسانی برای ناشران حرفه ای با غیره فراهم است.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در پایان نمایشگاه مطبوعات را یک نعمت بزرگ برای کشور و مردم دانست و عنوان کرد که اشکالات آن مربوط به وزارت ارشاد و بنده است که به زودی رفع خواهند شد.
انتهای پیام/