آمریکا گرفتار شیران یمن / آتش بر دریای سرخ می‌بارد

بین‌الملل

65956
آمریکا گرفتار شیران یمن / آتش بر دریای سرخ می‌بارد

در طول ۸ ماهی که از آغاز کشتار و جنایت رژیم صهیونیستی در باریکه غزه می‌گذرد، انصارالله یمن قدرت عمل و توان تأثیرگذاری خود بر معادلات منطقه را ثابت کرده است.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، در طول ۸ ماهی که از آغاز کشتار و جنایت رژیم صهیونیستی در باریکه غزه می‌گذرد، انصارالله یمن قدرت عمل و توان تأثیرگذاری خود بر معادلات منطقه را ثابت کرده است. با این حال طی روزهای اخیر سطح دیگری از بازیگری غیرقابل انکار یمن به نمایش گذاشته شد؛ آنجا که جمعه گذشته و به رغم تمام حملات امریکا و بریتانیا، ارتش یمن آغاز مرحله چهارم عملیات خود را در پاسخ به ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه اعلام کرد و یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیه‌ای عنوان داشت: «ما تحولات نبرد نوار غزه و ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی و امریکا و مقدمه‌چینی آنها برای انجام عملیات نظامی در رفح و همچنین پیشنهادات ارائه شده به مقاومت را که دشمن می‌خواهد از طریق آن پرونده اسرا را از دست مقاومت بدون توقف دائم جنگ بگیرد، پیگیری می‌کنیم.»

سخنگوی نیروهای مسلح یمن در تشریح مرحله چهارم عملیات افزود که «در راستای اجرای دستورات عبدالملک الحوثی و حمایت از مظلومیت مردم فلسطین و اجابت درخواست‌های مقاومت و در سایه لجاجت دشمن اسرائیلی و امریکایی مرحله چهارم عملیات خود را به این شرح آغاز می‌کنیم: هدف قرار دادن تمام کشتی‌هایی که ممنوعیت کشتیرانی اسرائیل را نقض کنند و به سمت بنادر اراضی اشغالی در دریای مدیترانه بروند و از ساعت اعلام این بیانیه این مسأله اجرایی می‌شود.» یحیی سریع همچنین هشدار داد «در صورتی که دشمن صهیونیستی بخواهد عملیاتی علیه رفح انجام دهد، نیروهای مسلح یمن تحریم‌های جامعی را علیه تمام کشتی‌هایی که هرگونه ارتباطی با ارسال تجهیزات برای اسرائیل یا ورود به بنادرش داشته باشند از هر تابعیتی که باشند، اعمال می‌کنیم و تمام کشتی‌های این شرکت‌ها از عبور از منطقه عملیات نیروهای مسلح یمن صرف نظر از اینکه مقصدشان کجا باشد، منع خواهند شد.»

به دنبال این بیانیه، روز سه‌شنبه جاری نیز سخنگوی نیروهای مسلح یمن مجدداً ضمن تأیید و تأکید بر آغاز مرحله چهارم تشدید تنش علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی، اعلام کرد که طی چند روز آینده نیروهای مسلح یمن عملیات‌های بزرگی انجام خواهند داد. یحیی سریع همچنین خبر داد که در روزهای آینده جزئیات تازه‌ای از کشتی‌هایی که ممنوعیت اعمال شده از سوی یمن را نقض کردند و کشتی‌هایی که از طریق دریای مدیترانه به سمت بنادر واقع در اراضی اشغالی در حرکت هستند، افشا خواهد شد. جالب آنجاست که او در ادامه فاش کرد، «نیروهای مسلح یمن در چهارچوب مرحله پنجم و ششم عملیات خود برای حمایت از ملت فلسطین تجهیزات گسترده‌ای را در اختیار دارند.»

به موازات این، دیروز چهارشنبه نیز سخنگوی نیروهای مسلح یمن از هدف قرار دادن ناوشکن امریکایی خبر داد. در همین ارتباط دیروز یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد، نیروی دریایی یمن با تعدادی موشک مناسب، ناوشکن امریکایی «میسون» را در دریای سرخ هدف قرار داد و موشک‌ها به طور دقیق به هدف اصابت کردند. به گفته وی، علاوه بر این، نیروی دریایی، نیروی موشکی و نیروی پهپادی انصارالله نیز در عملیاتی مشترک کشتی «Destiny»  را در دریای سرخ هدف قرار دادند و کشتی نیز به طور دقیق مورد اصابت قرار گرفت.

انصارالله در حالی این قدرتنمایی را انجام داد که رسانه‌های وابسته به یمن روز سه‌شنبه گزارش کردند ارتش امریکا و انگلیس چهار مرتبه فرودگاه بین‌المللی «الحدیده» یمن را مورد حمله قرار دادند. امریکا و انگلیس روز شنبه نیز فرودگاه بین‌المللی الحدیده یمن را با موشک هدف قرار دادند.
 
عقب‌نشینی ناوشکن کارنی

به موازات آنکه ارتش یمن از آغاز مرحله چهارم عملیات خود علیه رژیم صهیونیستی خبر داد و عنوان کرده بود که تجهیزات لازم برای مرحله پنجم و ششم این عملیات را هم در اختیار دارد، گزارش‌های واصله از عقب‌نشینی ناوشکن امریکایی کارنی حکایت می‌کند؛ چنان‌که یک منبع نظامی در صنعا به الاخبار گفت عقب‌نشینی ناوشکن «کارنی» در پی حملات متعدد نیروهای دریایی یمن بود. این ناوشکن چند روز پیش به دامنه عملیات نظامی در دریای سرخ بازگشته بود و نیروی دریایی صنعا با حملات نظامی گسترده از آن استقبال کرد.

این منبع افزود که عقب‌نشینی این ناوشکن نشان دهنده ادامه فروپاشی ائتلاف دریایی امریکا و کاهش نفوذ یگان دریایی امریکا، انگلیس و اروپا در دریای سرخ، خلیج عدن و اقیانوس هند است. براساس گزارش منابع کشتیرانی یمنی، یگان دریایی امریکا تلاش کرد با حملات نیروهای صنعا در خلیج عدن ظرف ۴۸ ساعت گذشته مقابله کند، اما نتوانست تعدادی از پهپادها و موشک‌های بالستیکی را که ارتش یمن علیه اهداف استراتژیک در نزدیکی جزیره سقطری واقع در اقیانوس هند شلیک کرد، رهگیری کند. منابعی در جزیره سقطری هم اعلام کردند صدای انفجارها در مقابل جزیره «سمحه» شنیده شد و این انفجارها احتمالاً مربوط به درگیری دریایی بوده است.

پیش از این رسانه‌های امریکایی از عقب‌نشینی ناوشکن «یو‌اس‌اس کارنی» که وظیفه حفظ امنیت کشتی‌ها را در جنوب دریای سرخ برعهده داشت، خبر داده بودند. ارتش امریکا دلایل عقب‌نشینی این ناوشکن را اعلام نکرد. این ناوشکن تنها چند ماه است که در دریای سرخ مستقر شده است. نیروهای امریکایی در بیانیه‌ای اعلام کرده بودند که درگیری‌های جدیدی بین ساعت ۳ تا ۶ عصر دوشنبه رخ داد و این حملات مکرر به وسیله پهپادها و موشک‌های بالستیک علیه کشتی‌ها و ناوهای ائتلاف امریکا بود. امریکا مدعی شد که طی سه حمله پیاپی در چند ساعت دو پهپاد و یک موشک بالستیک را رهگیری کرد.
بیانیه نیروهای امریکایی تأکید کرد که این حملات تلفاتی در میان نیروهای ائتلاف نداشته است. به نظر می‌رسد این حملات ناوشکن یواس‌اس کارنی را هدف قرار داد. این دومین ناوشکن امریکایی است که از زمان اعلام آغاز تجاوز امریکا علیه یمن در ژانویه از دریای سرخ عقب‌نشینی می‌کند. پیش از آن ناو هواپیمابر یو اس اس آیزنهاور از دریای سرخ عقب‌نشینی کرده بود.

اول ماه جاری میلادی (۱۲ اردیبهشت) نیز شبکه هلندی NOS با اشاره به حمله ارتش یمن به کشتی کانتینری در شمال اقیانوس هند، به پیشرفت نیروهای یمنی در حمله به اهداف دوردست اشاره کرد. ارتش یمن، ۲۶ آوریل (هفتم اردیبهشت) کشتی موسوم به «ام‌اس‌سی اورین»  (MSC Orion)را با پرچم پرتغال در فاصله ۶۰۰ کیلومتری از سواحل یمن و در شمال ‌غرب اقیانوس هند هدف قرار داد. گفته می‌شود که این کشتی با یک شرکت کشتیرانی بریتانیایی متعلق به یک تاجر صهیونیست مرتبط است. به دنبال این حمله شبکه هلندی NOS در وبگاه خود تحلیل کرد که به نظر می‌رسد ارتش یمن اکنون سلاح‌هایی دارد که با آن می‌تواند به اهدافی در اقیانوس هند حمله کند.

افزون بر آن روزنامه تلگراف هم تحلیل کرد که ناتوانی امریکا در توقف حملات انصارالله یمن به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ، سندی دیگری برای اثبات شکست سیاست‌های واشنگتن بوده و نشان می‌دهد امریکا باید قدرت خود و رقبایش را با واقع‌بینی بیشتری ارزیابی کند. این روزنامه انگلیسی در گزارشی به شرح ناتوانی امریکا در مقابله با حملات ارتش یمن پرداخت و این را نشانه‌ای از شکست سیاست‌های اشتباه واشنگتن در قبال دیگر کشورهای جهان دانست.

تحولات میدانی در غزه
در حالی رژیم صهیونیستی اخیراً عملیاتی را در شهر رفح واقع در جنوبی‌ترین نقطه غزه که پناهگاه ۱.۵ میلیون فلسطینی آواره است، آغاز کرده که نبرد سنگینی هم در جبالیا در حال وقوع است و پیرو آن، گردان‌های القسام از عملیاتی ترکیبی علیه نیروها و خودروهای رژیم صهیونیستی در اردوگاه «جبالیا» در شمال غزه و کشته شدن دست‌کم ۱۲ سرباز صهیونیست در این عملیات خبر داد. این گردان‌ها و گردان‌های القدس (شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین) هم دیروز چهارشنبه شهرک «سدیروت» را با دو موشک هدف قرار دادند. طی روزهای اخیر نیروهای مقاومت حملات کوبنده‌ای علیه صهیونیست‌ها در غزه انجام داده‌اند. گردان‌های عزالدین القسام روز سه‌شنبه اعلام کرد هفت سرباز صهیونیست را از فاصله صفر در جبالیا به هلاکت رسانده اند.

همزمان اشغالگرانی که به شرق رفح حمله کردند، یک منطقه بزرگ در محله السلام را منفجر کرده و تعداد زیادی از خانه‌های مسکونی را تخریب کردند. در نتیجه حمله پهپادهای ارتش دشمن به نزدیکی ورودی صلاح‌الدین در جنوب رفح، پیکرهای ۲ شهید به بیمارستان تخصصی «الکویت» منتقل شدند. جنگنده‌های رژیم اشغالگر در اردوگاه «یبنا» یک خانه و در منطقه «خربه العدس» نیز یک خانه دیگر را بمباران کردند. این جنگنده‌ها حمله هوایی را در نزدیکی چادرهای آوارگان در غرب خان‌یونس انجام دادند.

طبق اعلام دولت غزه، بیمارستان اروپایی به دلیل کمبود سوخت دیروز چهارشنبه به شکل کامل تعطیل شد. منابع پزشکی سحرگاه چهارشنبه اعلام کردند که ژنراتورهای برق در بیمارستان اروپایی غزه در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه از کار افتادند. این منابع توضیح دادند که ژنراتورهای برق در بیمارستان اروپایی غزه، یکی از معدود بیمارستان‌های باقی‌مانده فعال در نوار غزه، به دلیل تمام‌شدن سوخت، از کار افتاده و جان صدها مجروح و بیمار در داخل و داخل آن را تهدید می‌کند.

خبرنگار؛ حسین فاطمی

منبع: روزنامه ایران


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل