سفیر سابق ایران در آذربایجان:
افتتاح سد قیزقلعهسی حامل پیام دوستی دوجانبه است / آینده روشن روابط ایران و آذربایجان
بینالملل
66429
محسن پاکآیین بااشاره به دیدار آیتالله رئیسی و الهام علیاف گفت: با افزایش روابط دو کشور و تأکید بر روی نقاط مشترک میتوان در حوزههای مختلف به ویژه تجاری و ترانزیتی و انرژی و گردشگری آینده روشنی را برای روابط دو کشور ترسیم کرد.
محسن پاکآیین سفیر سابق ایران در آذربایجان در گفتگو با خبرنگار بینالملل ایران آنلاین با اشاره به تصمیم دولت آذربایجان مبنی بر بازگشایی مجدد سفارت این کشور در تهران گفت: سفر امروز آقای رئیسی به مرزهای شمالی و کنار رودخانه ارس و از طرفی دیگر سفر الهام علیاف به این منطقه، نقطه آغاز مجددی است برای یک همکاری مشترک و از اهمیت بالایی در حوزه سیاسی و روابط خارجی بین دو کشور برخوردار است .
وی ادامه داد: افتتاح سد قیزقلعهسی نشان داد اولویت دولت سیزدهم مبتنی بر تقویت کردن روابط با همسایگان کشور یک رویکرد راهبردی است و میتواند منافع زیادی را به ویژه در حوزه اقتصادی برای ایران و کشورهای دوست ایجاد کند.
پاکآیین با بیان اینکه افتتاح این سد اقدامی ارزشمند در حوزه دیپلماسی ایران بعد از افتتاح پل آستاراچای است، اظهار داشت: بعد از اینکه جمهوری آذربایجان تصمیم گرفت از مسیر ایران به نخجوان برسد و در حال حاضر خط آهن آقدان_اردوباد را در حال احداث دارد، اهمیت سیاسی و اقتصادی ایران برای جمهوری آذربایجان در حوزه ترانزیتی و انتقال انرژی به ویژه برق در نیروگاه و سد خداآفرین و سد قیز قلعهسی، افزایش پیدا کرده است.
این تحلیلگر مسائل بینالملل افزایش تعاملات اقتصادی بین دو کشور را باعث بهبود روابط باکو و تهران دانست و تصریح کرد: تصمیم مشترک دو کشور برای افتتاح این سد و پروژههای اینچنینی راهی برای مقاومسازی اقتصاد و برآورده کردن اهداف اقتصاد مقاومتی است.
سفیر سابق ایران در آذربایجان با اشاره به تهاجم فرد ضارب در سفارت آذربایجان در تهران که با انگیزهها خانوادگی انجام شد گفت: دولت آذربایجان با وجود فراز و فرودهایی که طی مدت اخیر بین دو کشور وجود داشت، اکنون تصمیم گرفته است سفارت خود را در تهران و محلی جدید بازگشایی کند، که ظرف چند ماه آینده رخ خواهد داد و سفرا به محل خدمت خود باز خواهد گشت و به زودی شاهد فصل جدیدی در روابط ایران و جمهوری آذربایجان خواهیم بود.
وی افزود: توسعه روابط دو کشور و همچنین مثبت بودن این گسترش تعاملات بین باکو و تهران قطعا دشمنان مشخصی در رأس آنها رژیم صهیونیستی را دارد که از مسیرهای مختلفی چون جعل خبر تلاش میکنند دو کشور را رو در هم قرار دهند.
پاکآیین با تأکید بر اینکه مسئولین دو کشور باید مراقب دسیسهها که با هدف تخریب روابط ایران و آذربایجان انجام میشود باشند، خاطرنشان کرد: اشتراکات دو کشور در بسیاری از حوزهها زیاد است و همین امر باید سبب شود با افزایش ارتباط و دیدارهای مستقیم، روابط دو کشور رشد کند، چنانچه بر روی نقاط مشترک تاکید شود قطعا در حوزههای مختلف به ویژه تجاری و ترانزیتی و انرژی و گردشگری میتوان آینده روشنی را برای روابط دو کشور ترسیم کرد.
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به دیدار مشترک روسای جمهور دو کشور خارج از پایتختهای دیپلماتیک گفت: دیدارهای اینگونه و در مکانهایی مشترک اقداماتی مرسوم و در جهت عرف دیپلماتیک است و در بسیاری از کشورها که در نقاط مرزی پروژههایی احداث میشود سفرهای مشترک به همین روال انجام میشود که ارزش این اقدام به هیچوجه کمتر از دیدارهای داخل پایتختها نیست.
وی تأکید کرد: دیدار آقای رئیسی و الهام علیاف در یک نقطه مرزی بسیار حائز اهمیت است که در چهارچوب روابط دو جانبه و برای یک افتتاح پروژهای حیاتی با یکدیگر ملاقات کردهاند و قطعا این دیدار دیپلماتیک است و نباید این را یک اقدام غیر رسمی تلقی کرد.
پاکآیین در پایان خاطرنشان کرد: دیدار دو رئیسجمهور در یک نقطع مرزی و برای یک پروژهی مشترک آبی، بعد از یک دوره تنش و سردی روابط، قطعا برای دنیا و سایر همسایگان حامل یک پیام دوستی است و اراده سیاسی ایران و جمهوری آذربایجان را نشان میدهد که بر این امر استوار شده تا روابط خود را در همه جهات گسترش دهند.
انتهای پیام/