«ایران آنلاین» گزارش میدهد؛
رئیس ستاد انتخاباتی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را بشناسید
سیاست
69396
پس از اعلام اسامی نامزدهای احراز صلاحیت شده؛ هر کدام رئیس ستاد انتخباتی خود را مشخص کردند که در این گزارش به معرفی هر یک خواهیم پرداخت.
گروه سیاسی ایران آنلاین: روز یکشنبه بیستم خردادماه اسامی کاندیداهای احراز صلاحیت شده برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری توسط وزارت کشور اعلام شد.
پس از آن هر کدام از کاندیداها رئیس ستاد انتخاباتی خود را منصوب کردند.
البته گفتنی است که رئیس ستاد انتخاباتی، در صورت انتخاب کاندیدا نه قرار است حتما معاون اول باشد نه حتما به مسئولیتی در دولت برسد ولی اغلب نشاندهنده سمت و سوی انتخاباتی هر کاندیداست. اما رئیس ستاد انتخاباتی ۶ کاندیدای فعلی چه کسانی هستند؟
پزشکیان: علی عبدالعلی زاده
مسعود پزشکیان نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوی، علی عبدالعلی زاده را به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی خود منصوب کرد.
عبدالعلی سابقه تصدی وزارت مسکن و شهرسازی دولت اصلاحات، استاندار آذربایجان شرقی و نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دورههای دوم و سوم از حوزه انتخابیه ارومیه را در کارنامه سوابق خود دارد.
مصطفی پورمحمدی: شهابالدین صدر
مصطفی پورمحمدی هم از شهاب الدین صدر را به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی خود به خدمت گرفت. از اواسط دهه ۶۰ بود که صدر به هر سه قوه راه یافت. او ابتدا معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (۷۱-۱۳۶۶) شد، سپس در دو دوره پیاپی چهارم و پنجم به عنوان نماینده تهران به مجلس راه یافت و بعد هم رییس سازمان پزشکی قانونی کشور (۱۳۸۱ تاکنون) شد.
البته صدر مناصب دیگری همچون سرپرست هیأت پزشکی حج (۷۷-۱۳۶۹)، عضو شورای نظارت بر صدا و سیما، عضو هیأت مؤسس و دبیرکل انجمن اسلامی پزشکان ایران، رییس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران (۷۹-۱۳۷۵)، عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور (۱۳۷۵ تاکنون)، رییس سازمان نظام پزشکی تهران (۱۳۷۹ تاکنون) و رییس هیئت عالی انتظامی نظام پزشکی کشور (۱۳۸۱ تاکنون) را نیز تجربه کرده است.
سعید جلیلی: محسن منصوری
محسن منصوری رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی شد. منصوری متولد خرداد ۱۳۶۳ در شهرستان ورامین و دارای مدرک کارشناسی مکانیک (گرایش ساخت و تولید) از دانشگاه شهید رجایی تهران و کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی از دانشگاه تهران است. وی پیش از این عضو شورای عالی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، معاون بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره بنیاد علوی، مدیرعامل و عضو مؤسس و هیأت مدیره بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، مشاور نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان ورامین از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲، مشاور استاندار تهران، معاون حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش و مدیر دفتر همکاریهای وزارت آموزش و پرورش و حوزههای علمیه و دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور بوده است.
ارتقای بنیاد علوی از مجری امور خیریه به موسسهای اجتماعی و تأسیس مرکز قرض الحسنه علوی با رویکرد توانمندسازی محرومین، راهاندازی واحد کارآفرینی اجتماعی و تقویت خدمات اجتماعی آستان قدس رضوی در حوزه مقابله با بحرانها و بلایای طبیعی، راهاندازی طرح ملی «حسنا» با هدف حمایت از مادران محروم باردار و تشکیل هزار و ۵۰۰ کانون پیشرفت روستایی در راستای ساماندهی و کارآمدترسازی گروههای جهادی و همچنین ایجاد شبکه نخبهپرور در مناطق محروم و کم برخوردار با راهاندازی کانونهای آموزشی در این مناطق از جمله اقدامات منصوری در دوران تصدی مسئولیتهایی است که در سالهای اخیر بر عهده داشته است.
وی در ۱۸ مهر ۱۴۰۰ با رأی هیئت دولت به عنوان استاندار تهران منصوب شد.
منصوری در پاییز ۱۴۰۱ از سوی رئیس جمهور به عنوان معاون اجرایی منصوب شد و جایگزین صولت مرتضوی شد.
علیرضا زاکانی: لطفالله فروزنده
علیرضا زاکانی، لطف الله فروزندهدهکردی را به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی خود معرفی کرد. فروزندهدهکردی، متولد ۱۳۴۰، شهرکرد و دارای مدرک دکتری در رشته مدیریت استراتژیک از دانشگاه تهران است. وی از ۴ مهر ۱۴۰۱ معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران است.
همچنین پیشتر معاون برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران از ۸ مهر ۱۴۰۰ تا ۴ مهر عهده دار ۱۴۰۱ عده دار بود. او در دولت دهم، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و پس از آن، معاونت پارلمانی رئیسجمهور را برعهده داشت.
فروزنده قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ نیز دستیار تولیت آستان قدس رضوی در امور استانها بودهاست.
محمدباقر قالیباف: علی نیکزاد
علی نیکزاد در دولت نهم، از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ استاندار اردبیل بود. نیکزاد در دولت دهم از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ وزیر مسکن و شهرسازی بود و با حفظ سمت، از ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۰ نیز سرپرستی وزارت راه و ترابری را برعهده داشت و پس از ادغام دو وزارتخانه، در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ نیز بعنوان وزیر راه و شهرسازی فعالیت میکرد. وی در سال ۱۳۹۱ برای مدتی کوتاه نیز سرپرستی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را برعهده داشت. او برادر بزرگتر اکبر نیکزاد ثمرین است.
وی در پنجمین همایش ملی مدیریت جهادی کشور نشان مدیر برگزیده جهادی کشور را دریافت کرد.
نیکزاد نخستین وزیر راه و شهرسازی ایران است. وی پیش از بهدست آوردن رای اعتماد برای پست وزارت راه و شهرسازی، وزیر مسکن و سرپرست وزارت راه، در دولت دوم محمود احمدینژاد بود. وی همچنین از آذر ۱۳۹۱ تا اسفند ۱۳۹۱ با حفظ سمت، سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.
در ۱۵ مرداد ۱۳۸۸، با ارایه پیشنهاد وزارت او توسط محمود احمدینژاد به مجلس شورای اسلامی، این پیشنهاد به رأی گذاشته شد و از مجموع ۲۸۶ رأی گرفته شده، با ۲۱۹ رای موافق، ۴۰ رأی ممتنع، ۲۷ رای مخالف، موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس، وزیر مسکن و شهرسازی شد. وی در تاریخ ۱۸ بهمن ۱۳۸۹ از سوی محمود احمدینژاد با حفظ سمت، به سرپرستی وزارت راه و ترابری منصوب شد.
پس از پایان یافتن مهلت سرپرستی نیکزاد در وزارت راه، رهبر معظم انقلاب با ابقای او در این سمت، موافقت نمود و حکم سرپرستی او را تا پایان خرداد ۱۳۹۰ تمدید کرد.
علی نیکزاد در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ با صدور حکمی توسط سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی او معرفی شد.
از جمله سوابق اجرایی علی نیکزاد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آذر ۱۳۹۱ تا اسفند ۱۳۹۱
معاون هماهنگی امور عمرانی وزیر کشور ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۸
استاندار اردبیل ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷
معاون عمرانی استانداری لرستان ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۴
رئیس سازمان مسکن و شهرسازی استان اردبیل ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۳
سرپرست معاونت عمارتی استانداری اردبیل ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۸
مدیرکل دفتر فنی استانداری اردبیل ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۸
دبیر و عضو هیئت مرکزی حل اختلاف شوراهای اسلامی کشور
عضو هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
کارشناس دادگستری
مدیرعامل گروه توسعه ساختمان تدبیر
عضو جامعه مهندسین بسیجی کشور
میرشمسی رئیس ستاد انتخاباتی قاضیزاده شد
امیرحسین قاضیزاده: محمدرضا میرشمسی
محمدرضا میرشمسی رئیس ستاد انتخاباتی امیرحسین قاضیزاده هاشمی شد. میرشمسی که از آزادگان و جانبازان دفاع مقدس بشمار می آید، تحصیل کرده علوم سیاسی و مطالعات امنیت ملی است و پیش از این مدیرکل حراست دیوان محاسبات کشور بود.
وی همچنین سوابقی همچون معاونت سیاسی دانشگاه امام حسین(ع)، جانشین معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان، چندین دوره عضویت در هیات مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا و مدیرکلی تایید صلاحیت و انتخابات شورای نگهبان را در کارنامه خود دارد.
وی چندی پیش نیز از سوی رئیس کل دیوان محاسبات به عنوان سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس این نهاد نظارتی معرفی شده بود.
انتهای پیام/