چهل روز از شهادت رئیسی عزیز و همراهان او گذشت؛ فردا رأی _ می‌‌دهم به ...

انقلابی کارآمد مثل_رئیسی

سیاست

70550
انقلابی کارآمد مثل_رئیسی

درپی چهلمین روز شهادت رئیس جمهور شهید و شهدای خدمت، انتخابات ریاست جمهوری برای تعیین چهاردهمین رئیس‌ جمهور اسلامی ایران نیز برگزار می‌شود.

به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، برهمین اساس این انتخابات، برخلاف ادوار گذشته، تقریباً یک سال پیش از موعد مقرر قانونی برگزار می‌شود. اما این تنها تفاوت یا تنها عاملی نیست که باعث مستثنی شدن این انتخابات نسبت به دوره‌های گذشته می‌شود. واقعیت این است که در حدود سه سال فعالیت دولت سیزدهم، شهید آیت‌الله رئیسی تجربه‌ها، کارنامه و عملکردی از خود به جای گذاشت که کار انتخاب را برای مردم هم سهل و هم سخت می‌سازد.

کار انتخابات به این دلیل سهل شده است که اکنون شاخص‌های یک رئیس جمهور مطلوب و در تراز انقلاب اسلامی پیش روی مردم قرار دارد. این رئیس جمهور مطلوب در سه سال فعالیت خود توانست بسیاری از شاخص‌های اقتصادی را به نفع مردم جابه‌جا و امید ملی را احیا کند و روابط و جایگاه بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران را چند گام به پیش ببرد.

اما انتخاب یک نفر در میان افراد حاضر در رقابت انتخاباتی، از این رو سخت یا دشوار است که آیا می‌توان همه این شاخص‌ها را در یک فرد خاص پیدا کرد؟ آیا می‌توان نامزدی را یافت که بتواند در مسیر شهید رئیسی گام بردارد؟ گام برداشتن در مسیر شهید رئیسی به این معنی نیست که این نامزد یا منتخب، دقیقاً همان کارهایی را بکند یا همان تصمیماتی را بگیرد که شهید رئیسی گرفته است.

بلکه این گام برداشتن در مسیر شهید رئیسی، به معنای مدنظر داشتن شاخص‌های انقلاب، نظام و مردم، و تصمیم و کنش بر مبنای چنین شاخص‌هایی است. از این رو، مهم نیست که در جزئیات و در عمل، چه اتفاقی واقع می‌شود، بلکه مهم این است که در یک رویکرد کلان، شاخص‌ها و معیارها همواره مدنظر باشد.

معیارهای رئیس جمهور اصلح

گاه این پرسش مطرح می‌شود که چرا شهید رئیسی به عنوان رئیس جمهور معیار یا رئیس‌ جمهور در تراز جمهوری اسلامی ایران معرفی می‌شود؟ علت این امر هم از عملکرد این شهید در دوره کوتاه مسئولیت ریاست جمهوری و هم در کلام رهبر معظم انقلاب دریافت می‌شود. رهبر انقلاب در دیدار مردمی به مناسبت عید سعید غدیرخم، علاوه بر بیان شاخص‌های رئیس جمهور اصلح، از شهید رئیسی به عنوان شخصیتی با چنین ویژگی‌ها و ترازی یاد کردند.

رهبر انقلاب در بیان ویژگی‌های فرد اصلح فرمودند: اصلح کسی است که در درجه اول به مبانی انقلاب و نظام و به این راه، اعتقاد قلبی و واقعی داشته باشد؛ همچنان‌ که شهید خدمت، رئیسی عزیز واقعاً اعتقاد داشت و کاملاً محسوس بود که او با دل و جان و اعتقاد کار می‌کند. ایشان کارآمدی را ویژگی مهم فرد اصلح خواندند و گفتند:

کارآمدی یعنی شب و روز نشناسد، دنبال کار باشد، توانایی کار کردن داشته باشد و از عناصر و همکاران خوب استفاده کند .حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، توان و نشاط انجام کار همراه با اعتقاد راسخ به مبانی انقلاب را از دیگر شاخص‌‎های فرد اصلح دانستند و افزودند: فرد اصلح با این خصوصیات، قادر است از همه ظرفیت‌های متنوع و پر شمار کشور برای پیشرفت استفاده کند.

ایشان دولت‌های قبل را در استفاده از ظرفیت‌های کشور یکسان ندانستند و گفتند: دولت سیزدهم از دولت‌هایی بود که از ظرفیت‌های کشور به خوبی استفاده کرد و اگر این دولت ادامه می‌یافت احتمال زیاد می‌دادم بسیاری از مشکلات اقتصادی حل ‌شود.

انقلابی بودن و انقلابی ماندن

عملکرد دولت سیزدهم و رئیس جمهور فقید آن به گونه ای بود که به تعبیر رهبر انقلاب «اگر این دولت ادامه می‌یافت احتمال زیاد می‌دادم بسیاری از مشکلات اقتصادی حل ‌شود.» از این بیان، اینطور می‌توان استنباط کرد که در صورت انتخاب رئیس جمهور کارآمد و انقلابی مثل رئیسی، می‌توان به حل شدن مشکلات کشور بسیار امید داشت.

در این میان نخستین شاخصی که رهبرانقلاب برای نامزد یا رئیس جمهور اصلح برشمردند، به تمامی در شهید رئیسی دیده می‌شد. به عبارت دیگر، شهید آیت‌الله رئیسی نه تنها انقلابی بود، بلکه در هر مسئولیتی چه در قوه قضائیه و چه قوه مجریه انقلابی ماند و انقلابی هم عمل کرد.

یک نشانه این انقلابی بودن تأکید مداوم بر اصول و مبانی مطرح شده از سوی امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی بود. درعین حال که رئیس جمهور فقید نه تنها همواره بر استقلال سیاسی جمهوری اسلامی ایران تأکید داشت، بلکه این استقلال را هم در مباحث اقتصادی و روابط تجاری با جهان و هم در مواجهه سیاسی با قدرت‌های بزرگ شرق و غرب نیز دنبال می‌کرد.

عدالت‌خواهی و تأکید بر پیاده‌سازی عدالت در همه سطوح، از عالی‌ترین تصمیم‌گیری‌های دولت تا تصمیمات نمایندگان دولت در شهرهای کوچک، نمونه بارز این عدالت‌خواهی است. توزیع عادلانه بودجه و توزیع امکانات به گونه‌ای که مناطق کمتر برخوردار سهم بیشتری داشته باشند، از دیگر جلوه‌های عدالت شهید رئیسی در مقام رئیس جمهور بود. درعین حال، سیدابراهیم رئیسی جزو معدود رؤسای‌جمهوری بود که نه تنها همه اقشار کشور به او دسترسی داشتند،

بلکه در هر سفر، گفت‌و‌گو و ملاقات با مردم مناطق حاشیه‌ای از برنامه‌های جدی او بود. چنین تجربه و سابقه‌ای بود که سبب شد رهبرانقلاب این تعبیر را برای شهید رئیسی به کار ببرند که «اصلح کسی است که در درجه اول به مبانی انقلاب و نظام و به این راه، اعتقاد قلبی و واقعی داشته باشد؛ همچنان‌ که شهید خدمت، رئیسی عزیز واقعاً اعتقاد داشت و کاملاً محسوس بود که او با دل و جان و اعتقاد کار می‌کند.»

یک نمونه واقعی از کارآمدی

کارآمدی شاخص دوم مورد تأکید رهبر انقلاب برای رئیس جمهور اصلح است. در کارآمدی شهید رئیسی و دولت او همین بس که یک وعده ماه‌ها برزمین مانده برای حل معضل آب خوزستان در قالب طرح غدیر، تنها در چند ماه نخست فعالیت دولت سیزدهم عملیاتی شد. با این طرح مشکل آب قریب به ۵۰ درصد از شهرها و روستاهای خوزستان حل شد.

حل مشکلات ناترازی برق و پایان دادن به خاموشی برق شهرها بویژه در تابستان‌ها، اتمام پروژه‌های نیمه تمام که همچون نماد ناکارآمدی دولت‌های گذشته همواره پیش روی مردم قرار داشت، حل مشکل کرونا با تأمین سریع واکسن، اجرای قانون بودجه و اداره مالی کشور بدون کسری، سفر به همه ۳۱ استان کشور آن هم در ۱۲ ماه نخست فعالیت و پیگیری دور دوم سفرها و در کنار اینها، انجام طرح‌ها و وعده‌های مطرح شده در هر سفر استانی که باعث افزایش امید مردم به کشور و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران شد، از جلوه‌های بارز کارآمدی شهید رئیسی و دولت سیزدهم بوده است.

چنین امید و تصویری کارآمد از رئیس جمهور پای کار و همراه بود که درنهایت همراهی و همدلی مردم با دولت سیزدهم در زمینه حذف ارز ترجیحی و اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها را به دنبال داشت. هرچند تدبیر دولت، مبنی بر واریز یارانه‌ها پیش از اجرای طرح نیز خود عامل دیگری برای جلب حمایت و همراهی مردم برای اجرای این طرح ملی بود.

نشاط کاری و فعالیت بی‌وقفه

یکی از جلوه‌های بارز شخصیت آیت‌الله رئیسی این بود که همواره، کار، نیاز، مسائل و مشکلات مردم و کشور بوده است که برنامه زندگی او را تعیین می‌کرده است و نه برعکس. به عبارت دیگر، ضرورت‌ها و الزامات کشور بود که مشخص می‌کرد او چقدر استراحت کند، در سفر باشد یا در تهران، در جلسه باشد یا در میدان.

در این باره این واقعیت تاریخی قابل ذکر است که پس از یک سفر مهم به روسیه و تنها چند ساعت پس از بازگشت از مسکو، رئیس جمهور راهی مناطق سیلزده جنوب کرمان شد. حضور در همه بحران‌ها و در کنار مردم، از زلزله ورزقان تا متروپل آبادان و سیل اندیکا، به ایرانیان نشان داد که رئیس ‌جمهوری پای کار، پرنشاط و دغدغه‌مند دارند که حتی لحظه‌ای از رنج و نیاز آنان غافل نیست.

و حالا یک انتخاب تازه

ایرانیان در حادثه‌ای تلخ، حین یک مأموریت کاری و افتتاح سد مشترک با کشور همسایه، رئیس جمهور انقلابی، کارآمد و پرنشاط خود را از دست دادند. اکنون در غیاب این شهید، راه او، تجربه‌ها و عملکردش پیش روی ایرانیان قرار دارد. به عبارت دیگر در فقدان شهید رئیسی، الگویی که شهید رئیسی از خود برای یک رئیس جمهور مطلوب به جای گذاشت، باقی مانده است و همین الگو است که چه بسا کار انتخاب را برای ایرانیان ساده کند. این الگو، چیزی نیست جز کارآمدی و انقلابی بودن، #مثل_رئیسی.

منبع: روزنامه ایران


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست