خسرونیا در گفت‌وگو با «ایران آنلاین»:

نکاتی که درباره واکسن آنفولانزا باید بدانیم

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

75615
نکاتی که درباره واکسن آنفولانزا باید بدانیم

رئیس هئیت مدیره جامعه پزشکان داخلی ایران گفت: معمولا تزریق واکسن آنفولانزا از اوایل پاییز شروع می‌شود و تا آخر این فصل و اوایل زمستان ادامه پیدا می‌کند.

دکتر ایرج خسرونیا رئیس هئیت مدیره جامعه پزشکان داخلی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره زمان مناسب برای تزریق واکسن آنفولانزا اظهار کرد: آنفولانزا یک بیماری واگیردار است که  با سرعت بالایی از شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود. علائم گوناگونی همچون تب و لرز، سردرد، درد عضلانی و درد مفاصل، سرفه معمولا خشک، گلودرد، احتقان بینی و آبریزش بینی، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال به همراه دارد و در برخی از افراد هم حتی منجر به مرگ می‌شود. ممکن است فردی بدون بروز علائم به ویروس آنفلوآنزا مبتلا شود، اما در مقابل یک نفر دیگر همین ویروس را بگیرد و جان خود را از دست بدهد. علائم و شدت بیماری به میزان مقاومت بدن‌ها بستگی دارد.

این متخصص داخلی با بیان اینکه دوره اوج شیوع آنفلوآنزا معمولا در سه ماه فصل پاییز است و این بیماری در فصل زمستان کمتر می‌شود، گفت: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید پیشگیری‌های لازم را داشته باشند تا به این بیماری مبتلا نشوند. بهترین راه پیشگیری از آن هم تزریق واکسمن آنفولانزا است.

وی با اشاره به اینکه ویروس آنفلوآنزا تمام رده‌های سنی را در برمی‌گیردو محدود به یک گروه سنی خاص نمی‌شود، خاطرنشان کرد: معمولا تزریق واکسن آنفولانزا از اوایل پاییز شروع می‌شود و تا آخر این فصل و اوایل زمستان ادامه پیدا می‌کند. این واکسن را می‌توان از ۳ یا ۴ سالگی تا سنین میانسالی و بالاتر هم تزریق کرد. افرادی که بدن ضعیفی دارند یا به بیماری‌های مزمنی همچون سرطان، دیابت، قلبی و عروقی و ریوی و ... مبتلا هستند باید واکسیناسیون برای آنفولانزا را جدی بگیرند.

دکتر خسرونیا با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی بیان کرد: در مجموع شیوع بیماری‌ آنفلوآنزا به دلیل رعایت‌نکردن نکات بهداشتی است. افراد مبتلا به ویروس آنفولانزا باید سعی کنند در مکان‌های عمومی تردد نکنند چرا که این ویروس بسیار سریع منتقل می‌شود. این افراد در محل کار، مدرسه، و ... حضور پیدا نکنند تا از شیوع آن کاسته شود. سرعت انتقال این ویروس به حدی است که اگر حتی یکنفر در کلاس درسی به آن مبتلا باشد باقی افراد حاضر در آن فضا هم واگیر خواهند شد.

رئیس هئیت مدیره جامعه پزشکان داخلی ایران در پاسخ به این پرسش که برخی معتقد هستند که تزریق واکسن آنفولانزا بعضی از افراد را بیشتر مستعد بیماری می‌کند، عنوان کرد: گاهی اوقات در افرادی که اختلال سیستم ایمنی دارند ممکن است این اتفاق رخ بدهد و علائم سرماخوردگی پیدا کنند ولی اگر هم مبتلا به ویروس بشوند با عوارض و علائم کمتری درگیر خواهند شد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه