ظهره‌وند در گفت‌وگو با «ایران آنلاین»:

سفر رئیس جمهور به عراق می‌تواند گامی در جهت برداشتن مرزها بین دو کشور باشد / عراق پلی است بین ایران، سوریه و لبنان

صفیه رجایی هرندی

صفیه رجایی هرندی

سیاست

75790
سفر رئیس جمهور به عراق می‌تواند گامی در جهت برداشتن مرزها بین دو کشور باشد / عراق پلی است بین ایران، سوریه و لبنان

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: سفر رئیس‌جمهور به عراق می‌تواند گامی در جهت برداشتن مرزها باشد و اینکه ما تعامل فعالی با این کشور داشته باشیم چرا که هم عراق به ظرفیت‌های ما نیاز دارد و هم اینکه ما هم به ظرفیت‌ها و موقعیت عراق نیازمندیم.

ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با ایران آنلاین اظهار کرد: سفر دکتر پزشکیان و هیئت همراه به عراق سفر مهمی است چرا که عراق در همسایگی کشور ما قرار دارد و ما با آن دارای روابط راهبردی هستیم.

ظهره‌وند با بیان اینکه عراق عضو حوزه مقاومت است، عنوان کرد: این کشور مسائل و مشکلات متعددی دارد که رفع آنها به نفع ما نیز خواهد بود اما تداوم این مشکلات می‌تواند مسائلی همچون ناامنی، حضور نیروهای تروریستی و داعش، همچنین مسائل و مشکلات اجتماعی برای کشور ما ایجاد کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: عراق یکی از بزرگ‌ترین کشورهایی است که ذخایر نفتی بی‌شماری دارد و ایران می‌تواند با همکاری این کشور نقش بسیار فعالی در مدیریت قیمت در بازار ایفا کند. همچنین این کشور در یک تنگنای ژئوپولیتیکی قرار دارد و ایران می‌تواند کمک کند تا این تنگنا رفع شود.

وی با بیان اینکه عراق پلی است بین ایران و سوریه و لبنان و رسیدن به دریای مدیترانه و ما باید در این زمینه با عراق همکاری بسیار نزدیکی داشته باشیم، عنوان کرد: آقای پزشکیان باید در این سفر با توجه به هم راستایی در تهدید و فرصت بین دو کشور باید دورنمایی را از همکاری‌ها ترسیم کند که طرف عراقی موقعیت دلخواه خود را در آ دورنما ببیند.

ظهره‌وند گفت: ما هم پلی هستیم برای ارتباط روسیه و چین با جنوب و غرب و باید بتوانیم بخشی از این ارتباط را به عراق وصل کنیم و موقعیت عراق رو فعال کنیم تا عراق به یک کریدوری در این بخش از آسیا تبدیل شود.

وی افزود: سفر رئیس‌جمهور به عراق می‌تواند گامی در جهت برداشتن مرزها باشد و اینکه ما تعامل فعالی با این کشور داشته باشیم چرا که هم عراق به ظرفیت‌های ما نیاز دارد و هم اینکه ما هم به ظرفیت‌ها و موقعیت عراق نیازمندیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: توانایی گفتمانی هیئت همراه و شخص آقای پزشکیان یک امر بسیار تعیین کننده‌ای است و ما باید با آنها بسیار صریح و شفاف صحبت کنیم.

ظهره‌وند همچنین عنوان کرد: آقای پزشکیان بهتر است در این سفر، مسئله برخی از اتباع ایرانی که ناصواب در عراق زندانی هستند را هم صراحتا مطرح کند چرا که اگر قرار هست همکاری راهبردی داشته باشیم نباید اتباع ایرانی در زندان‌های عراق باشند.

وی در پایان تاکید کرد: ما در این سفر نباید عراق را صرفاً در حوزه مدیریت تهدید ببینیم بلکه مدیریت فرصت بسیار حائز اهمیت است و ما می‌توانیم سرمایه‌گذاری‌های مشترکی انجام دهیم و در زمینه انتقال تکنولوژی فعالیت داشته باشیم همچنین تیم‌های مهندسی و گروه‌های مهندسی ما می‌توانند در کشور عراق فعالیت کنند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست