متخصص عفونی در گفت‌وگو با «ایران آنلاین»:

مهم‌ترین اقدام پس از سگ گزیدگی چیست؟

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

76965
مهم‌ترین اقدام پس از سگ گزیدگی چیست؟

دکتر پیام طبرسی گفت: اگر فردی دچار سگ گزیدگی شود اما به مراکز درمانی مراجعه نکند ممکن است این اتفاق به مرگ وی ختم شود.

دکتر پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی و استادتمام هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره بیماری هاری اظهار کرد: هاری بیماری‌ای است که از طریق دام و گزیدگی دام به انسان منتقل می‌شود. این بیماری با انواع حیوانات وحشی همچون گرگ ممکن است به انسان سرایت کند اما در ایران بیشتر انتقال هاری از طریق سگ‌های هار انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هاری یک بیماری خطرناک و کشنده است، بیان کرد: نکته مهمی که درباره هاری وجود دارد این است که متاسفانه این بیماری درمان ندارد، یعنی اگر فردی مبتلا به هاری شود درمان آن خیلی مشکل است. در دنیا افراد انگشت شماری از هاری زنده مانده‌اند. با همه کشندگی این بیماری اما پیشگیری دارد. مهم است کسانی که توسط سگ یا گربه دچار گاز گرفتگی می‌شوند بلافاصله به مراکز درمانی و بهداشت مراجعه کنند. با مراجعه به این مراکز واکسن هاری و ایمونوگلوبولین ضد هاری انسانی برای این دسته از افراد تزریق خواهد شد. آنتی بیوتیک و کزاز هم ممکن است برای برخی از افراد تجویر شود که هم از عفونت و هم از هاری جلوگیری کند.

استادتمام هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه بیماری هاری در دنیا سالیانه ۵۹ هزار نفر قربانی می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در ایران متاسفانه بیماری هاری از طریق گزیدگی سگ بسیار زیاد است. اگر فردی دچار سگ گزیدگی شود اما به مراکز درمانی مراجعه نکند ممکن است این اتفاق به مرگ ختم شود.

وی ادامه داد: برخی از افراد احساس می‌کنند که فقط سگ گزیدگی توسط سگ‌های ولگرد خطرآفرین است و سگ خانگی یا سگ‌هایی که در باغ هستند، مسئله‌ای ندارد و منجر به هاری نمی‌شود و به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند، اما این ذهنیت اشتباه است. فردی که سگ گزیدگی را جدی نگیرد ممکن است پس از این اتفاق به تدریج دچار علائمی همچون تب و کوفتگی شود و بعد از آن کم کم با کاهش سطح هوشیاری و افزایش بزاق و آب دهان خود مواجه شود و پس از آن هم حرکاتی همچون سگ هار بروز دهد و در نهایت به مرگ ختم پیدا کند.

متخصص بیماری‌های عفونی تاکید کرد: فردی که سگ گزیدگی را جدی نگیرد ممکن است پس از این اتفاق به تدریج دچار علائمی همچون تب و کوفتگی شود و بعد از آن کم کم با کاهش سطح هوشیاری و افزایش بزاق و آب دهان خود مواجه شود و پس از آن هم حرکاتی همچون سگ هار بروز دهد و در نهایت به مرگ ختم پیدا کند. هزینه تزریق واکسن هاری در مراکز درمانی و بهداشتی رایگان است، پس همه افرادی که توسط هر نوع سگ دچار گاز گرفتگی می‌شوند لازم است به این مراکز رجوع کنند.

طبرسی درباره مهم‌ترین اقدام پس از سگ گزیدگی عنوان کرد: بلافاصله پس از سگ گزیدگی باید ناحیه و محل زخم را با مایع ضدعفونی شست‌وشو داد تا خون ریزی کنترل شود و سریعا به مراکز بهداشتی برای زدن واکسن هاری و کزاز مراجعه شود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه