فوق تخصص شبکیه در گفتوگو با «ایران آنلاین» مطرح کرد؛
نکاتی درباره تنبلی چشم در کودکان
جامعه
77735
دکتر هرمز شمس گفت: بینایی سنجی معمولا در سن ۳ سالگی برای تشخیص تنبلی چشم در کودکان باید انجام شود.
دکتر هرمز شمس، فوق تخصص چشم پزشکی در شبكيه و زجاجیه، استاد دانشگاه علوم پزشكی دانشگاه تهران و رئیس سابق انجمن چشم پزشكی ایران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره اینکه تنبلی چشم (آمبلیوپی) یکی از علتهای اصلی کاهش بینایی در کودکان است، اظهار کرد: بینایی سنجی معمولا در سن ۳ سالگی انجام میشود. این آزمایش به سبب تشخیص تنبلی چشم در کودکان باید انجام بگیرد. اگر کودک کم بینا باشد در این سن خیلی سریع میتوان آن را درمان کرد و حتی بینایی به حد نرمال برمیگردد.
وی با تاکید بر اینکه درمان تنبلی چشم در سنین بالاتر مشکلتر میشود، ادامه داد: اگر کم بینایی یا تنبلی چشم به سنین بالاتر برسد، مثلا ۲۰ یا ۲۲ سالگی امکان درمان آن وجود دارد، اما خیلی مشکلتر خواهد بود. خیلی اوقات ممکن است تنبلی چشم به خاطر عینک باشد و با اصلاح عینک تنبلی چشم رفع شود، گاهی هم با کمک به کودک برای انجام برخی از تمرینات میتوان چشم تنبل را فعال کرد.
این فوق تخصص چشم پزشکی در شبكيه بیان کرد: خیلی اوقات هم ممکن است فقط تنبلی چشم نباشد و عارضهای آناتومیک باشد. اگر عارضه آناتومی باشد در اکثر اوقات درمانی نمیتوان کرد، چون عارضه ارگانیک است و بیماری محسوب میشود و دیگر تنبلی چشم نیست. تنبلی در واقع قابل درمان است و وقتی که در سنین پایین تشخیص داده شود زودتر و راحتتر بهبودی حاصل میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشكی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه تنبلی چشم در کودکان علائم خاصی ندارد، خاطرنشان کرد: علائم تنبلی چشم فقط با آزمایش تشخیص داده میشود. برخی از اوقات ممکن است علائمی همچون چپ دیدی در یک طرف چشم احساس شود. دید کودکی که تنبلی چشم دارد معمولا خوب است، چون یک چشم تنبل است. گاهی اوقات ممکن است حالت انحراف در چشم ایجاد کند. والدین معمولا تا ۳ سالگی متوجه تنبلی چشم کودک خود نمیشوند و بعد از انجام آزمایش متوجه خواهند شد.
انتهای پیام/