در گفتوگو با «ایران آنلاین» مطرح شد؛
قاتل خاموش عامل ۵ درصد مرگ هاي ناشی از مسموميت در سال جاریست
جامعه
78941
هر ساله هزاران نفر در سراسر جهان جان خون را به واسطه تنفس گاز مونوکسید کربن از دست میدهند.
گروه اجتماعی ایران آنلاین - محدثه جعفری: هر ساله هزاران نفر در سراسر جهان جان خون را به واسطه تنفس گاز مونوکسید کربن از دست میدهند. مونوکسید کربن به علت سوختن گاز، چوب، پروپان، زغال چوب یا دیگر انواع سوخت از طریق پیشرانههای احتراقی، لوازم خانگی یا سیستمهای گرمایشی تولید میشود در حالت عادی این منابع به طور معمول یک نگرانی محسوب نمیشوند، اما هنگامی که فرد در فضای بسته با این سوخت ها روبه رو باشد و بیش از اندازه مونوکسید کربن تنفس کند، این گاز در خون جایگزین اکسیژن میشود و همین امر سبب از بین رفتن سلولها در سراسر بدن شده و فعالیت اندامها متوقف خواهد شد به گفته سرپرست تجویز و مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو در پنج ماهه اول سال جاری 5 درصد مرگ هاي ناشی از کل مسموميت ها مربوط به مونوکسيدکربن بوده است.
دکتر راضیه کشاورز ملکی سرپرست تجویز و مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو در گفتگو با «ایران آنلاین» با اشاره اینکه فصل سرما یکی از فصول رایج براي مسموميت با مونوکسيدکربن است می گوید: مسموميت ناشی از مونوکسيدکربن به دليل استفاده از وسایل گرمایشی گازسوز مانند بخاري، آبگرمکن و پکيج، در کشور ما بسيار شایع است. این درحاليست که با رعایت نکات بسيار ساده در شروع فصل سرما، میتوانيم خانواده و عزیزانمان را از بروز این مسموميت محافظت کنيم.
وی توضیح می دهد: هر ساله شاهد مرگ و میرهای ناشی از این قاتل خاموش هستیم به طوری که در سال گذشته 8 درصد و در پنج ماهه اول سال جاری 5 درصد مرگ هاي ناشی از کل مسموميت است را به خود اختصاص داده است.
دکترکشاورز ملکی با اشاره به اقدامات اوليه در مسموميت با گاز مونوکسيدکربن عنوان می کند: به یاد داشته باشيم که خارج کردن افراد مصدوم از محيط آلوده و قرار دادن آنها در محيط باز از مهم ترین اقدامات محسوب می شود همچنین باید به سرعت از هواي آزاد تنفس کرده و درها و پنجره ها را باز کنيم و وسایل گرمازا مانند اجاقگاز و بخاري را خاموش کنيم.
وی با اشاره به اینکه اگر با فردی که دچار مسمومیت با گاز شده است برخورد کردیم می گوید: در ابتدا یقه پيراهن، کمربند و لباس هاي تنگ فرد را باز کنيم، در صورت امکان عمليات اکسيژن دهی به فرد مسموم را با نهایت دقت شروع شود و به سرعت با نیروهای اورژانس تماس گرفته شود.
مسمومیت به خاطر خوددرمانی
سرپرست تجویز و مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به نوع دیگر مسمومیت ها که در این فصل بیشتر دیده می شود هم می گوید: شيوع بيماري آنفولانزا که معمولا در فصل پایيز مشاهده می شود می تواند به علت هاي متفاوتی از جمله خود درمانی و مصرف خودسرانه داروها و آنتی بيوتيک ها یکی از عوامل مسموميت و مراجعه به بيمارستان هاي کشور باشد. همچنين استفاده از داروهاي گياهی و بخور آنها به صورت مصرف خودسرانه می تواند با داروهاي مصرفی طب نوین تداخلات دارویی شدیدي را در افراد ایجاد نماید و سبب بروز انواع مشکلات مسموميتی در افراد شود.
انتهای پیام/