گزارش «ایران» از مصرف گل در میان جوانان
گلی که نباید دوستش داشت
جامعه
80510
چند سالی است که تقریبا همه اقشار جامعه با روانگردانی به نام «گل» آشنا هستند، همان اوایل ورود این ماده به کشور ذهنیتی با محتوای اینکه گل اعتیادآور نیست و خطر چندانی برای بدن به همراه ندارد، منتشر شد.
به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، اما حالا پس از تحقیقات بیشماری که محققان و کارشناسان حوزه مواد مخدر انجام دادهاند، خطرات این ماده مخدر و همچنین اعتیادآوری آن به اثبات رسیده است.
مدتی پس از شیوع مصرف این ماده، از رسانههای مختلف کم یا زیاد به گوش میرسید که جوانان آگاه باشید که این ماده نه تنها اعتیادآور است بلکه روشهای ترک آن هم به این آسانیها نیست.
ماهها و بلکه سالهاست که از هشدارهای مکرر به گروه سنی نوجوان و جوان میگذرد، اما متاسفانه همچنان شاهد مصرف بالای این ماده مخدر هستیم تا جایی که به گفته کارشناسان این حوزه، در حال حاضر بالاترین میزان مصرف مواد مخدر البته از نوع روانگردان، به «گل» اختصاص دارد.
حال سوال اینجاست که با وجود اعلام خطر و به صدا درآمدن آژیر خطر این ماده در کشور، چرا همچنان میزان مصرف آن نه تنها در کشور ما بلکه در کل دنیا بالاست؟ سعید صفاتیان، کارشناس و تحلیلگر حوزه مواد مخدر در پاسخ به این سوال به «ایران» اظهار داشت: گل تا حدود زیادی فرد را بیخیال و به تعبیری استرس را از او دور میکند، شاید علاوه بر این بتوان رویش آسان آن در محیطهای مختلف را نیز از دلایل مصرف بالای آن دانست. برخی جوانانی که گل مصرف میکنند، دوستان خود را هم تشویق به مصرف این ماده می کنند.
دلیل دیگر قیمت پایین و دسترسی به گل است که در مصرف بالای آن بیتاثیر نیست. دو مشخصه دیگری که میتواند نوجوانان و جوانان را تحریک به استفاده از ماده روانگردان گل کند، کنجکاوی و ناامیدی است.
زمان بروز عوارض مصرف «گل» به اعتقاد صفاتیان یک تا دو سال پس از مصرف، علائم در فرد بروز میکند. مصرف روانگردان گل، وابستگیها و عوارض طولانیمدتی با خود به همراه دارد؛ البته عوارض جسمی نسبت به عوارض روانی کمتر است. با این همه اما، عوارض روانی ناشی از مصرف مانند اضطراب، افسردگی، پنیک، هراس، دلهره، آشوب و تبدیل شدن به شخصیت ضداجتماعی تا مدتها در فرد باقی میماند تا جایی که ۶ ماه تا یکسال بعد از بستری شدن، به درمانها پاسخ داده میشود.
درمان اعتیاد به گل این کارشناس حوزه اعتیاد با اشاره به این نکته که گل و در واقع هر ماده روانگردان دیگری ماده جایگزین ندارند، گفت: تنها با رواندرمانی میتوان اعتیاد به روانگردانها را از بین برد.
گفتنی است در حال حاضر ۷ هزار مرکز درمانی در این حوزه فعال هستند.
خبرنگار: مهسا قوی قلب
انتهای پیام/