در گفت‌وگو با «ایران آنلاین» مطرح شد؛

توصیه‌های طلایی یک متخصص درباره باید و نبایدهای شب یلدا

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

83103
توصیه‌های طلایی یک متخصص درباره باید و نبایدهای شب یلدا

دکتر منصور رضایی گفت: میوه، آجیل و شیرینی منبع بالایی از کالری هستند و در بدن تبدیل به قند می‌شوند پس زیاده روی در مصرف آن‌ها مضر خواهد بود.

دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در شب یلدا اظهار کرد: اولین نکته حائز اهمیت برای شب یلدا خویشتن داری است. اشتها و میل به خوردن معمولا در هوای سرد و خنک بیشتر می‌شود. حواسمان باید به کالری‌های دریافتی از میوه، آجیل، قند و شیرینی، نمک و شکر باشد. معمولا نمک موجود در آجیل باعث می‌شود که به خوردن شیرینی تمایل پیدا کنیم، پس اگر از آجیل خام استفاده شود بهتر خواهد بود.

وی ادامه داد: مصرف آب‌میوه و کمپوت در این شب توصیه نمی‌شود، چرا که نسبت به میوه طبیعی قند بالاتری دارند. حواسمان باشد که میوه‌های خشک فاقد آب هستند اما همچنان دارای قند و کالری هستند پس در خوردن آن زیاده روی نکنیم. ترجیحا خوردن شلغم و چغندر بهتر از مصرف میوه‌های بسیار شیرین است.

این متخصص تغذیه هشدار داد: از خوردن چای داغ پرهیز کنیم، چرا که صرف چای ولرم منجر به کاهش مصرف قند می‌شود. برخی معتقد هستند که شب یلدا یک شب است و زیاده روی در خوردن ضررآفرین نیست اما ممکن است همین یک شب منجر به اتفاقات تلخی شود، پس باید رعایت شود. میوه، آجیل و شیرینی منبع بالایی از کالری هستند، این کالری در بدن تبدیل به قند شده و زیاده روی در مصرف آن‌ها مضر خواهد بود.

دکتر رضایی با اشاره به اینکه بهتر است آجیل مصرفی شور نباشد، بیان کرد: از خرید آجیل فله اجتناب کنیم. خیلی از آجیل‌های فله کهنه هستند و در انبار نگه داری می شوند. این نوع از آجیل را به زور نمک و طعم دهنده و آب‌لیمو قابل مصرف کرده و به فروش می‌رسانند. آجیل اگر در محیط تاریک و مرطوب انبار نگه داری شده باشد بهترین منبع برای رشد قارچ‌ها است و قابل دیدن هم نیستند. بهتر است آجیل‌های بسته بندی که دارای تاریخ تولید و انقضا هستند خریداری و مصرف شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: در این شب باید شام را در اوایل شب مصرف کرد، آن هم غذایی سبک، بدون چربی و کم کالری.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: حواسمان به کودکان هم باشد که آجیل به گلویشان نپرد، چون دانه‌های ریز به راحتی وارد مجرای تنفسی می‌شود و خطرآفرین خواهد بود.

وی توصیه کرد: شب یلدا برای دور هم نشینی و صحبت و تعامل است. ما نسلی هستیم که بیشتر با گوشی‌های هوشمند و فضای مجازی خو گرفته‌ایم و زیاد اهل گفت‌وگو نیستیم. شب یلدا می‌تواند بهانه خوبی برای دورهمی و دید و بازدید باشد، نه صرفا خوردن و تجمل گرایی.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه