کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با «ایران آنلاین» مطرح کرد؛

حضرت فاطمه (س)؛ الگوی کامل یک بانوی مسلمان/ تفاوت روز زن در ایران اسلامی با سایر کشورها

بهار خسروی

بهار خسروی

فرهنگ

83397
حضرت فاطمه (س)؛ الگوی کامل یک بانوی مسلمان/ تفاوت روز زن در ایران اسلامی با سایر کشورها

حجت‌الاسلام محمدباقر مشکاتی گفت: در بسیاری از کشورها روز زن به مناسبت‌های مختلفی جشن گرفته می‌شود، اما در ایران اسلامی با یک رویکرد دینی و فرهنگی خاص گرامی داشته می‌شود.

حجت‌الاسلام محمدباقر مشکاتی مشاور علمی معاونت فرهنگی آستان مقدس فاطمی و کارشناس مذهبی در گفت‌وگوی مشروح با خبرنگار فرهنگی ایران آنلاین درباره خصلت‌ها و ویژگی‌های حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) دختر گرامی پیامبر اسلام (ص) و همسر امیرالمؤمنین علی (ع)، الگوی کامل یک بانوی مسلمان و سرور زنان عالم است. ایشان نه تنها در زندگی فردی و خانوادگی بلکه در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی نیز نقش بسیار مهم و اثرگذاری ایفا نمودند و با فدای جان خویش از ولایت و اسلام ناب محمدی دفاع کرده و موجب بقای اسلام اصیل شدند. این بانوی بزرگوار ویژگی‌های اخلاقی برجسته و بی نظیری دارند که ایشان را در بالاترین مراتب یک انسان الهی و اسوه قرار می‌دهد.

حیا و عفت؛ از بارزترین ویژگی‌ اخلاقی حضرت زهرا (س)

وی ادامه داد: ایمان راسخ و تقوای الهی از ویژگی‌های حضرت فاطمه (س) است. ایشان با تمام وجود به خداوند ایمان داشتند و همواره در تلاش برای تقرب به معبود بودند. در نمازهای خویش ابتدا بر دیگران و همسایگان دعا می‌کردند که امروزه به یک ضرب المثل دینی معروف تبدیل شده است: «اول همسایه، سپس خانه».

حجت‌الاسلام مشکاتی با اشاره به اینکه حیا و عفت داشتن از بارزترین ویژگی‌های اخلاقی حضرت زهرا (س) بود، بیان کرد: ایشان در تمام مراحل زندگی حتی در لحظات حضور اجتماعی و سخنرانی در مسجد، حجاب و عفات کاملی داشتند. در برابر سختی‌ها صبر و استقامت می‌کردند و در مصائب زندگی صبور و استوار بودند و هیچگاه از پای ننشستند. ایشان در دفاع از حق و عدالت، شجاعت و شهامت فراوانی از خود نشان دادند و در برابر ظالمان ایستادگی کردند.

این کارشناس مذهبی افزود: حضرت فاطمه (س) بسیار مهربان و بخشنده بودند و همواره به نیازمندان کمک می‌کردند. ایشان از علم و دانش الهی و آگاهی بالایی برخوردار بودند. به معارف قرآن و حقایق دین آشنایی کامل داشتند. سادگی و قناعت داشتن و زندگی ساده و بی‌‌آلایش از ویژگی‌های حضرت فاطمه (س) بود که همواره از تجمل‌گرایی و دنیاطلبی دوری می‌جستند. ایشان پس از رحلت پیامبر (ص) با تمام توان از حق امیرالمؤمنین (ع) دفاع کردند و در برابر کسانی که می‌خواستند حق امامت را پایمال کنند، ایستادگی کردند.

حضرت فاطمه (س)؛ الگوی یک بانوی نمونه 

وی درباره اینکه چرا حضرت فاطمه (س) الگوی یک بانوی نمونه است، خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) الگویی بی‌بدیل برای همه مسلمانان به ویژه بانوان است. ایشان در تمام ابعاد شخصیتی جامعیت داشتند، از جمله اینکه در عصمت، ایمان، اخلاق، عقل و دانش و عمل، کامل بودند. حضرت فاطمه (س) نقش‌آفرینی اجتماعی داشتند؛ چراکه تنها به زندگی فردی خود بسنده نکردند، بلکه در امور اجتماعی و سیاسی نیز نقش فعالی داشتند. ایشان با شخصیت الهام بخشی که داشتند الگویی برای همه نسل‌ها هستند. پیام‌ها و آموزه‌های حضرت فاطمه (س) برای همه نسل‌ها و در همه زمان‌ها ارزشمند و قابل الگوبرداری است.

حجت‌الاسلام مشکاتی ادامه داد: در ایران اسلامی، روز زن با ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)، دختر گرامی پیامبر اسلام (ص) و همسر امیرالمؤمنین علی (ع) گرامی داشته می‌شود. این روز نه تنها به عنوان روزی برای بزرگداشت مقام زن و مقام مادر، بلکه به عنوان فرصتی برای تجدید میثاق با ارزش‌های اسلامی و الگوگیری از سیره سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) نیز شناخته می‌شود.

اهمیت روز زن در ایران اسلامی

وی درباره اهمیت روز زن در ایران اسلامی عنوان کرد: روز زن، فرصتی است تا جایگاه والای زن به جامعه اسلامی یادآوری شود و بر اهمیت مقام والای زن در اسلام تاکید شود؛ اینکه اسلام به زن ارزش و احترام ویژه‌ای قائل است و حضرت فاطمه (س) به عنوان الگوی کامل یک زن مسلمان معرفی شده‌اند. با گرامیداشت روز زن، ارزش‌های اسلامی مانند عفت، حیا، پاکدامنی، ایثار و فداکاری که در سیره حضرت فاطمه (س) تجلی یافته است، در جامعه ترویج می‌شود.

این کارشناس مذهبی توضیح داد: خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی است و نقش زن در تقویت بنیان خانواده بسیار مهم است. روز زن، ظرفیتی است تا به اهمیت نقش زن در خانواده و جامعه تاکید شود. در اسلام، حقوق زنان به خوبی تعریف شده است و روز زن، مجالی است تا به این حقوق توجه شود و برای تحقق آن تلاش شود.

تفاوت روز زن در ایران با سایر کشورها

حجت‌الاسلام مشکاتی درباره تفاوت روز زن در ایران با سایر کشورها اظهار کرد: در بسیاری از کشورها، روز زن به مناسبت‌های مختلفی جشن گرفته می‌شود، اما در ایران اسلامی، روز زن با یک رویکرد دینی و فرهنگی خاص گرامی داشته می‌شود. در ایران، روز زن نه تنها به عنوان یک روز برای مطالبات اجتماعی، بلکه به عنوان روزی برای تجدید میثاق با ارزش‌های اسلامی و الگوگیری از سیره ائمه اطهار (ع) به ویژه سبک زندگی برترین بانوی عالم حضرت زهرای اطهر (س) نیز شناخته می‌شود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار فرهنگ