در گفت‌وگو با «ایران آنلاین» مطرح شد؛

چند نکته تغذیه‌ای مهم برای دوران امتحانات

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

84426
چند نکته تغذیه‌ای مهم برای دوران امتحانات

دکتر منصور رضایی با اشاره به اینکه دانشجویان در شب امتحان از خوردن غذای سنگین و چرب اجتناب کنند گفت: در این دوران باید از ۶ وعده سبک تغذیه‌ای بهره گرفت.

دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره تغذیه مناسب برای دانشجویان در دوران امتحانات اظهار کرد: اولین نکته این است که دانشجویان در زمان امتحانات به خصوص در شب امتحان به هیچ وجه غذایی که پیش از آن مصرف نکرده‌اند را نخورند. همچنین از خوردن غذاهای کنسروی، رستورانی و .‌‌‌‌.. پرهیز کنند. 

۶ وعده سبک تغذیه‌ای در دوران امتحانات 

وی ادامه داد: مسئله دیگر سبک بودن غذا در دوران امتحانات است. غذای مصرفی باید هضم آسانی داشته باشد. با معده پر نمی‌شود فکر کرد یا درس خواند و نه حتی می‌توان خوابید. برای همین ۶ وعده سبک تغذیه‌ای را به جای ۳ وعده توصیه می‌کنیم. وقتی گردش خون درگیر هضم غذا بشود انرژی کافی برای اینکه به سمت مغز برود را ندارد.

این متخصص تغذیه بیان کرد: معمولا فست فودها و غذاهای رستورانی به دلیل نمک زیاد، افزودنی‌ها و نگه دارنده‌ها می‌تواند اضطراب و استرس و تنش ایام امتحانات را بیشتر کند. اما غذاهای گیاهی و سنتی همچون آش، سوپ، خورشت و مصرف میوه و سبزیجات آرامش خاصی به دانشجویان می‌دهد و هضم آن‌ها هم راحت‌تر است. شب امتحان از خوردن غذای سنگین و چرب اجتناب شود. نان و پنیر، نان و ماست، کتلت و کوکو و ... از دیگر غذاهای مناسب برای دوران امتحانات هستند.

دکتر رضایی با اشاره به ۶ گروه مفید غذایی عنوان کرد: از ۶ گروه غذایی همچون میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات، گوشت و لبنیات استفاده شود. مواد غذایی بایستی تازه، خانگی و متنوع باشند. غذای کنسروی و کارخانه‌ای مصرف نشود. غذا خیلی شور، چرب و پر ادویه نباشد.

وی درباره میان وعده مناسب در زمان امتحانات اظهار کرد: برای میان وعده آجیل تازه و میوه‌هایی همچون سیب و انار خیلی کمک دهنده هستند و آرامش می‌دهند. در مصرف چای، قهوه و شکلات زیاده روی نشود، چرا که تنش زیاد می‌شود. مقدار کم لازم است و هوشیاری می‌آورد اما بیش از یک حدی که مصرف شوند که تنش و استرس را بالا می‌برد و تمرکز را کم می‌کنند.

جلوگیری از مسمومیت غذایی

عضو هیئت علمی دانشگاه درباره جلوگیری از مسمومیت غذایی در دوران امتحانات خاطرنشان کرد: دانشجویان و افراد خوابگاهی در این ایام غذا را خارج از یخچال نگذارند، هوا خنک است اما دمای محیط بالای ۱۰ درجه است و غذا خراب می‌شود. برای صرفه جویی در وقت، غذا را خارج از یخچال قرار ندهند و مجددا آن را برای مصرف داغ کنند، وگرنه دچار مسمومیت‌های غذایی خواهند شد.

وی ادامه داد: در ایام امتحانات به خاطر هیجان، تنش و استرس، باکتری‌های مفید روده از بین می‌روند یا کم‌تر می‌شود. این باکتری‌های مفید در مواجه با هر استرسی کم می‌شود، در نتیجه به راحتی دچار مشکل گوارشی خواهیم شد. سعی شود غذاهای فساد پذیر را در دوران امتحانات نخوریم، غذاهایی همچون جوجه کباب، کباب کوبیده و ماهی، چرا که این غذاها زودتر فاسد می‌شوند و دانشجو را دچار مسائل گوارشی می‌کند.

خواب کافی برای ایام امتحانات 

دکتر رضایی توصیه کرد: برخی معتقد هستند که ماست خواب‌آور است، اما یکی از موادی که به روده‌ها در ایام امتحانات آرامش می‌دهد، ماست است. ماست حتما در برنامه غذایی به خصوص در شب امتحان گنجانده شود. به جای خوردن سالاد که از بهداشت آن مطمئن نیستیم، ماست را جایگزین کنیم. آرامبخش است و باکتری‌های مفید روده را دوباره برمی‌گرداند. 

این متخصص تغذیه با اشاره به شب بیداری دانشجویان در شب امتحان تاکید کرد: نخوابیدن در شب امتحان باعث می‌شود که سر جلسه امتحان عملکرد خوبی نداشته باشیم. تازگی‌ها باب شده که دانشجویان در شب امتحان از داروهایی استفاده می‌کنند که بی خواب شوند اما این کار  نادرست است. پردازش اطلاعات در فردی که خواب کمی دارد کم می‌شود. پس خودمان را گول نزنیم و خواب کافی داشته باشیم.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه