کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با «ایران آنلاین» مطرح کرد؛

حضرت زینب (س)؛ بانویی تمدن‌ساز و تأثیرگذار در تاریخ اسلام

بهار خسروی

بهار خسروی

فرهنگ

85338
string(783) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"675","_w":"1200","_y":"56.424066084849684","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/10\/26\/26f72f435e57aab67a7125a87ecef250.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 106.667px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateY(-7.52321px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" حضرت زینب (س)؛ بانویی تمدن‌ساز و تأثیرگذار در تاریخ اسلام

حجت‌الاسلام مشکاتی گفت: حضرت زینب کبری (س) یکی از بانوان تمدن‌ساز و تأثیرگذار تاریخ اسلام هستند که با صبر و شجاعت در برابر مصائب ایستادگی کردند و پیام جهانی حماسه‌ عاشورا را به جهانیان رساندند.

حجت‌الاسلام محمدباقر مشکاتی مشاور علمی معاونت فرهنگی آستان مقدس فاطمی و کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایران آنلاین درباره ویژگی‌ها و خصلت‌های برجسته حضرت زینب کبری (س) گفت: ایشان یکی از بانوان تمدن‌ساز و تأثیرگذار تاریخ اسلام هستند که با صبر، شجاعت و بصیرت خود در برابر مصائب کربلا ایستادگی کردند و پیام جهانی حماسه‌ عاشورا را به جهانیان رساندند. حضرت زینب (س) به عنوان عقیله بنی‌هاشم، از هوش و ذکاوت بالایی برخوردار بودند. ایشان درک عمیقی از اسلام و معارف آن داشتند و با بصیرت کامل، وقایع کربلا را تحلیل و تفسیر می‌کردند.

وی ادامه داد: در برابر مصائب جانسوز کربلا، صبر و استقامت بی‌نظیری از خود نشان دادند. ایشان با وجود از دست دادن عزیزان و تحمل سختی‌های اسارت، تسلیم نشدند و با سخنرانی‌های آتشین خود، ظلم یزید و همراهانش را افشا کردند. حضرت زینب (س) دارای بیان شیوا و فصیحی بودند که با آن، پیام عاشورا را به بهترین شکل به مردم رساندند. سخنرانی‌های ایشان در کوفه و شام، تأثیر عمیقی بر شنوندگان ازحاضران و غایبان گذاشت.

این کارشناس مذهبی درباره عفت و پاکدامنی حضرت زینب (س) اظهار کرد: ایشان در تمام طول زندگی، حتی در شرایط بسیار دشوار حادثه کربلا به عفت و پاکدامنی پایبند بودند. ایشان در اسارت نیز به حجاب و عفاف خود اهمیت دادند و اجازه ندادند که دشمنان به او و دیگر اسرا جسارت کنند. به طور خلاصه، حضرت زینب (س) الگوی کاملی از یک زن مسلمان، آگاه، شجاع و صبور است. 

حجت‌الاسلام درباره اینکه چرا به حضرت زینب کبری (س) ام المصائب می‌گویند، بیان کرد: حضرت زینب کبری (س) به دلیل ویژگی‌ها و مقام والایی که داشتند به القاب مختلفی مشهور شدند. دو لقب معروف ایشان «ام المصائب» و «عقیله العرب» است. ایشان علاوه بر مصیبت از شهادت پنج تن، در واقعه کربلا نیز شاهد شهادت ده‌ها تن از عزیزان خود، به ویژه برادر بزرگوارشان امام حسین (ع) بودند. پس از واقعه کربلا، حضرت زینب (س) با بیانگری شیوا و بیان حقایق، پیام مظلومیت امام حسین (ع) و یارانش را به گوش جهانیان رساندند و در واقع، مادر مصائب کربلا محسوب می‌شدند. ایشان با تحمل رنج‌ها و مصائب، الگویی کامل از صبر و استقامت برای تمام بشریت شدند.

وی درباره لقب عقیله العرب حضرت زینب (س) عنوان کرد: ایشان از هوش و ذکاوت بالایی برخوردار بودند و در مسائل مختلف، به ویژه در شرایط سخت و بحرانی، تصمیمات عاقلانه‌ای می‌گرفتند. ایشان بانویی بودند که به اذن خدا و بدون تعلیم دیگران عالمه شده بودند و به عنوان یک بانوی دانشمند، از معارف اسلامی و علوم مختلف آگاهی کامل داشتند و با بصیرت، وقایع را تحلیل و تفسیر و تبیین می‌کردند. در شرایط سخت پس از واقعه کربلا، حضرت زینب (س) با تدبیر و رهبری خود، کاروان اسرا را مدیریت کردند و از آنان محافظت نمودند. لقب «ام المصائب» به دلیل تحمل مصائب فراوان و رساندن پیام کربلا و لقب «عقیله العرب» به دلیل عقل، خردمندی و رهبری ایشان به حضرت زینب (س) اطلاق شده است.

مشاور علمی معاونت فرهنگی آستان مقدس فاطمی درباره درس‌هایی که از سیره حضرت زینب (س) می‌گیریم، خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین درسی که از حضرت زینب (س) می‌گیریم، صبر و استقامت در برابر مشکلات و سختی‌های زندگی است. ایشان در سخت‌ترین شرایط، صبر و شکیبایی را از دست ندادند. این بانوی بزرگوار با شجاعت و جسارت در برابر ظلم و ستم ایستادند و از حقایق دفاع کردند. با بصیرت و آگاهی کامل، وقایع را تحلیل می‌کردند و حق و باطل را از هم تشخیص می‌دادند. حضرت زینب (س) با بیانگری شیوا و افشای ظلم یزید، به مبارزه با ظلم و ستم پرداختند. در تمام طول زندگی، به ارزش‌های اسلامی پایبند بودند و در حفظ و گسترش این ارزش‌ها تلاش کردند.

وی در ادامه تاکید کرد: به طور خلاصه، حضرت زینب (س) الگویی کامل از یک زن مسلمان، آگاه، شجاع و صبور است. ایشان با ویژگی‌های منحصر به فرد خود، در تاریخ اسلام جایگاهی والا دارند و الگوی بسیاری از زنان و مردان در طول تاریخ بوده و هستند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار فرهنگ