خلبانی که اقامت دائم و استخدام در ارتش آمریکا را نپذیرفت
فرهنگ
85389
امروز ۲۷ دی مصادف با سالروز شهادت خلبان امیر سرلشکر شهید «ناصر احمدی پور فرسنگی» و خلبان «ابوالفضل اصلانی» بر اثر سقوط بالگرد در فرودگاه مهرآباد تهران است.
به گزارش گروه فرهنگی ایران آنلاین، سرلشکر شهید ناصر احمدی پور فرسنگی اول شهریور سال ۱۳۳۸ در روستای سرآسیاب فرسنگی از توابع شهرستان کرمان دیده به جهان گشود.پدرش محمدعلی با توجه به شغل نظامی که داشت در مناطق مرزی انجام وظیفه می کرد.
وی سال ۱۳۵۶ با معدل بالا در رشته علوم انسانی دیپلم گرفت و علیرغم اینکه در آزمون سراسری دانشگاه تهران در رشته مهندسی قبول شده بود به دلیل عشق و علاقه به خلبانی همان سال در دانشکده افسری خلبانی نیروی هوایی نیز پذیرفته و وارد دانشگاه شد و در ۵ بهمن سال ۱۳۵۶ به استخدام ارتش درآمد.
وی پس از گذراندن دوره رزم مقدماتی و دوره های تئوری و علمی خلبانی در دانشکده افسری خلبانی نیروی هوایی برای ادامه تخصص پروازی به همراه تعدادی از دانشجویان رشته خلبانی به ایالت تگزاس شهر می سی سی پی در آمریکا اعزام شد و تا زمان تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در آنجا دوره های مربوطه را فرا گرفت.
زمانی که ناصر در آمریکا دوره می دید دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در ایالات مختلف آمریکا برعلیه رژیم پهلوی تظاهرات و اعلامیه پخش می کردند و علیرغم اینکه عناصر ساواک دانشجویان را تحت نظر داشتند ناصر با دانشجویان انقلابی ارتباط برقرار کرد و از عمق فجایع رژیم آگاه شد و به ماهیت رژیم پهلوی پی برد.
وقتی که پیشنهاد اقامت دائم (گرین کارت) و استخدام در ارتش آمریکا را به وی دادند در جواب گفته بود: می خواهم آنچه را که آموخته ام در خدمت مردم و ملت عزیزم باشم بعد به همراه تعدادی از دانشجویان خلبانی که دوره آموزش آنها تکمیل نشده بود بعد از حدود دو سال و نیم به ایران بازگشت و براساس تصمیم مسئولان نیروی هوایی به همراه برخی از دانشجویان رشته خلبانی به پاکستان اعزام شدند و پس از گذراندن ۶ ماه دوره آموزشی و اخذ مدرک وینگ خلبانی به کشور بازگشتند.
بنابه تصمیم فرماندهان وقت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ناصر به همراه سایر هم دوره هایش برای آموزش خلبانی بالگرد به مرکز آموزش خلبانی هوانیروز اصفهان اعزام و پس از گذراندن موفقیت آمیز دوره خلبان پایگاه هوایی مهرآباد شد.
با شروع جنگ تحمیلی در مناطق مختلف عملیاتی به عنوان افسر ناظر مقدم هوایی افسر عملیات نیروی هوایی در قرارگاه های عملیاتی و بنابه نیاز عملیاتی نیز با استفاده از بالگردهای نیروی هوایی در جابه جایی نیروها و سایر امورات عملیاتی محوله خدمت کرد.
ناصر سال ۱۳۶۰ ازدواج کرد و ثمره این پیوند ۲ پسر و یک دختر است یکی از فرزندان وی به نام آرش راه پدر را در پیش گرفت و اکنون یکی از خلبانان شجاع و عقابان تیز پرواز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
پس از اتمام جنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران با توجه به تجارب عملیاتی و تخصص های فرا گرفته به عنوان استاد خلبان مشغول آموزش دانشجویان خلبانی نیروی هوایی شد و صدها دانشجوی خلبانی را آموزش داد. سرانجام ۲۷ دی سال ۱۳۷۱ هنگام انجام مأموریت آموزشی- رزمی به سه دانشجوی خلبانی در فرودگاه مهرآباد تهران بر اثر سقوط بالگرد به همراه سرنشینان آن به شهادت رسید.
پیکر مطهر این شهید والامقام به کرمان انتقال و پس از تشییع در گلزار شهدای این شهر به خاک سپرده شد.
شهادت خلبان اصلانی
ابوالفضل اصلانی نیز هجدهم آذر سال ۱۳۴۷ در شهر قزوین به دنیا آمد. تا پایان دوره متوسطه در رشته تجربی درس خواند و دیپلم گرفت. او ستوان دوم خلبان ارتش بود.
وی ۲۷ دی ۱۳۷۱ هنگام آموزش خلبانی در فرودگاه مهرآباد تهران بر اثر سقوط بالگرد به شهادت رسید. پیکر مطهر وی در گلزار شهدای زادگاهش (قزوین) آرام گرفته است.
انتهای پیام/