سیستان و بلوچستان و کرمان سفید پوش شدند

بارش‌ها همچنان زیر نرمال

استان‌ها

85582
string(826) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"450","_w":"800","_y":"19.012686673984977","_x":"-9.204007065543623e-14","source":"\/news\/photo\/1403\/10\/30\/fba0122c16e1d73fc72f4149d29cd02b.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 111.4px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(1.8408e-14px) translateY(-3.80254px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" بارش‌ها همچنان زیر نرمال

با ورود سامانه بارشی جدید به کشور بیشتر استان‌ها حتی آنهایی که رکورددار کم‌بارشی‌ها بوده‌اند هم چهره‌ای زمستانی گرفته‌اند. این سامانه که از نیمه شرقی وارد کشور شده بود روز گذشته(شنبه) استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، جنوب یزد، جنوب اصفهان، شمال فارس و شرق کهگیلویه و بویراحمد را سفیدپوش کرد.

به گزارش گروه استان‌ها ایران آنلاین، شدت این بارش‌ها در سیستان و بلوچستان «تفتان» را سفیدپوش کرد و سبب خوشحالی مردم کم‌بارش‌ترین استان کشور شد. این سامانه از امروز (یکشنبه) از شرق کشور خارج می‌شود، اما بارندگی‌ها در شمال و غرب ادامه دارد، با این حال رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشوردر گفت‌و‌گو با «ایران» با گذرا و کم‌اثر خواندن این بارش‌ها، مهم‌ترین تأثیر سامانه‌های بارشی کنونی را سرد شدن هوا و افزایش مصرف گاز می‌داند.
البته با وجود این بارش‌ها بنابر اعلام مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی، ایران همچنان پنجمین سال خشکسالی را پشت سر گذاشته و وضعیت بارش‌ها بسیار نامطلوب و واقعاً نگران‌کننده است.
«صادق ضیائیان»، رئیس مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» از ادامه بارش‌ها تا پایان هفته در مناطق شمالی خبر داد و اظهار کرد: از ابتدای این هفته تحت تأثیر سامانه بارشی که از شرق کشور در حال عبور است همزمان با بارش برف؛ دما در استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و برخی نقاط واقع در جنوب اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد، شمال فارس و شرق هرمزگان کاهش یافت. وی با تأکید بر اینکه دما در روزهای پیش رو کاهشی خواهد بود، افزود: صبح دوشنبه تا صبح سه‌شنبه یکی از سردترین روزهای سال را تجربه خواهیم کرد و به‌تدریج این موج از آسمان کشور گذر می‌کند. این کارشناس هواشناسی با بیان اینکه سامانه بارشی ذکر شده شب گذشته از شرق کشور خارج شده است، افزود: با خروج این سامانه بارش برف قطع خواهد شد اما بارش‌های پراکنده در این مناطق دور از انتظار نیست. همچنین امروز با تقویت جریانات شمالی روی غرب سواحل دریای خزر در غرب مازندران، گیلان، اردبیل و ارتفاعات استان آذربایجان‌شرقی ابرناکی و بارش برف و باران رخ می‌دهد.
ضیائیان خاطرنشان کرد: دوشنبه با ورود سامانه بارشی جدید و گذر امواج تراز میانی جو از نوار شمالی کشور، بارش برف و باران در شمال‌غرب کشور، استان‌های ساحلی دریای خزر، ارتفاعات و دامنه‌های البرز شمال‌شرق یا به‌صورت پراکنده در مناطقی از غرب و مرکز کشور آغاز خواهد شد. طی این مدت علاوه بر مناطق شمالی، استان‌های دامنه‌های جنوبی البرز واقع در قزوین، البرز و تهران و ارتفاعات زاگرس مرکزی بارش برف و باران را تجربه خواهند کرد.
وی ادامه داد: سه‌شنبه در نیمه شرقی سواحل دریای خزر، نوار شرقی، بخش‌هایی از مرکز و جنوب‌شرق کشور، ارتفاعات زاگرس و چهارشنبه در برخی نقاط نوار شرقی کشور بارش پراکنده ادامه خواهد داشت. همچنین شنبه تا دوشنبه خلیج فارس، تنگه هرمز، غرب دریای عمان و دوشنبه دریای خزر مواج است.

این بارش‌ها، کمبودها را جبران نمی‌کند
 با وجود این بارش‌ها «احد وظیفه»، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با ابراز نگرانی از وضعیت نامطلوب بارش‌ها به «ایران» گفت: بارش‌های روزهای پیش رو خیلی قابل توجه نیست و بسیاری از استان‌های کشور امسال هم برای پنجمین سال متوالی بشدت با کمبود بارش‌ها مواجه هستند و پیش‌بینی می‌شود تابستان سختی را پیش رو داشته باشیم.  وی ادامه داد: این موج بارشی که از ابتدای هفته آغاز شده تا روز دوشنبه از کشور عبور می‌کند و غیر از استان‌های واقع در مسیر (سواحل شمالی کشور) بقیه استان‌ها از جمله تهران، بارندگی قابل توجهی را در این وقت از سال دریافت نخواهند کرد.
وی با اشاره به آغاز دیرهنگام بارش‌ها افزود: وضعیت بارش‌ها تا کنون خیلی خوشایند نبوده و میزان بارندگی‌ها تقریباً مشابه پارسال است. سال گذشته یکی از بدترین سال‌های بارشی کشور تا اواخر بهمن‌ماه بود و امسال در حالی دی‌ماه به پایان می‌رسد که از نظر وضعیت بارندگی نگرانی داریم.
وظیفه با تأکید بر اینکه بر اساس آمار‌ها تاکنون بارش‌های امسال کشور تقریباً نصف مقدار نرمال بوده است، گفت: در این برهه زمانی باید حدود 37 درصد بارش‌ها یعنی 43 میلی‌متر بارش را دریافت کرده باشیم اما آنچه دریافت کرده‌ایم تنها 18.5 درصد بارش مورد نیاز بوده و این شرایط در برخی استان‌ها بسیار نگران‌کننده‌تر است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، توضیح داد: به طور مثال بارش‌ها طی این مدت در هرمزگان 85 درصد زیر نرمال گزارش شده و در حالی که باید 64 میلی‌متر بارش دریافت می‌کردیم تاکنون فقط 10 میلی‌متر بارش داشته‌ایم. همچنین در نقاطی مثل کهگیلویه و بویراحمد که یکی از نقاط پربارش کشور در این موقع از سال بوده فقط 5.78 میلی‌متر بارش دریافت شده است. این میزان در حالی است که میانگین بارش این استان در سال گذشته تا این موقع از سال 334 میلی‌متر بوده است.
وظیفه درباره موج بارشی که این روزها کشور را فرا گرفته است، اظهار کرد: سامانه وارد شده به کشور یک موج در حال گذر است که سبب بارندگی‌ها در مناطق مرکزی و شرق کشور مثل یزد، کرمان، جنوب خراسان‌جنوبی، شمال هرمزگان و شمال سیستان و بلوچستان شده اما این بارش‌ها در ایران خیلی قابل توجه نیست و غرب و شمال افغانستان و پاکستان بارندگی‌های خوبی را دریافت خواهند کرد.
 این کارشناس هواشناسی خاطرنشان کرد: متأسفانه بارندگی‌هایی که از این سیستم حاصل می‌شود چنگی به دل نمی‌زند که با وجود کمبودهای خیلی زیاد بارشی که داریم، خوشحالمان کند. در واقع این سامانه، بارش قابل توجهی را به همراه نخواهد داشت و تنها سبب افت دما و افزایش مصرف گاز خواهد شد.

باران، هوای سیستان و بلوچستان را تازه کرد
همزمان با ورود سامانه بارشی به سیستان و بلوچستان و نفس خیس باران در این استان، بارش برف و باران در نقاط مختلف باعث خوشحالی مردم شد و حال و هوای این منطقه نفسی تازه کشید.
«علی ملاشاهی»، رئیس اداره پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سیستان و بلوچستان در خصوص آخرین وضعیت جوی این استان اظهار کرد: با نفوذ سامانه بارشی از جمعه‌شب تا صبح سه‌شنبه (دوم بهمن) برای مناطق شمالی، مرکزی و غربی استان بویژه شهرستان‌های زاهدان، ایرانشهر، بمپور، تفتان، خاش، دلگان و میرجاوه، بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق پیش‌بینی می‌شود. ملاشاهی با تأکید بر اینکه تا روز دوشنبه وزش باد را روی دریا خواهیم داشت، افزود: به دنبال ورود این سامانه، شاهد بارش برف در استان و سفیدپوش شدن تفتان بوده‌ایم. بر همین اساس از آنجا که کوهنوردان و طبیعت‌گردان طی روزهای آینده برنامه صعود به این قله را خواهند داشت به آنها توصیه می‌کنیم تجهیزات کامل زمستانی همراه داشته باشند و پیش از سفر، وضعیت جوی منطقه را از منابع معتبر بررسی کنند.
 
بارش 30 سانتیمتری برف
در استان کرمان

«جواد دهقانی»، رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل استان کرمان نیز از بارش سنگین برف در بسیاری از محورهای استان خبر داد و اظهار کرد: بارش‌ سنگین برف که از جمعه بعدازظهر از سمت زرند و کوهبنان آغاز شده کل شهرستان زرند را سفیدپوش کرده و ارتفاع برف را در شهرستان دهبکری به ۳۰ سانتیمتر رسانده است.
دهقانی افزود: محورهای شمالی استان بارش برف بسیار سنگینی را تجربه کردند و نیروهای راهداری از صبح روز گذشته در راهدارخانه‌ها مشغول خدمات‌رسانی هستند.
وی بیشترین بارش‌ها را در مناطق کوهبنان، رفسنجان، زرند، تونل سیرچ (محور کرمان-سیرچ)، ماهان، دهبکری، راین و ابارق اعلام کرد و ادامه داد: بارش برف در مناطق زرند و کوهبنان روز گذشته پایان یافته اما در مناطقی مانند ماهان، شهداد، تونل سیرچ، دهبکری، بم، ابارق و گلباف، بارش‌ها ادامه خواهد داشت.
رئیس مرکز مدیریت راه‌های استان کرمان به هموطنان توصیه کرد، از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند و در صورت لزوم، زنجیر چرخ و وسایل ضروری به همراه داشته باشند. همچنین، پیش از حرکت با سامانه ۱۴۱ تماس گرفته یا از طریق اپلیکیشن و وب‌سایت این مرکز از آخرین وضعیت جاده‌ها مطلع شوند.

 

شیما جهان بخش
خبرنگار


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار استان‌ها