آسیب جدی قانون تسهیل صدور مجوز كسبوكار به صنعت گردشگری ایران
جامعه
86041
مدیر گروه گردشگری ژیوار: ۴ هزار دفتر مسافرتی خارج از ظرفیت بازار گردشگری ایران مجوزفعالیت دارند.
به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، قانون تسهیل صدور مجوز كسب و كارها دفاتر خدمات مسافرتی ایران را با مشكلات متعدد مواجه كرده است. تا پیش از پاندمی كرونا در ایران حدود ۵ هزار آژانس گردشگری از وزارت میراث فرهنگی مجوز فعالیت دریافت كرده بودند كه تنها ۲ هزار آژانس به صورت واقعی فعال بودند و در صنعت گردشگری ایران كار میكردند. اما پس از تصویب و ابلاغ قانون تسهیل صدور مجوز كسبوكارها تعداد مجوزهای صادر شده برای تاسیس دفاتر مسافرتی در ایران به گفته فعالین صنعت گردشگری به حدود ۷ هزار مجوز رسید.
این مجوزها در شرایطی صادر شده است كه وضعیت گردشگری ایران مساعد نیست و تورهای داخلی و خارجی با ركود مواجه شده اند. اما قانون تسهیل صدور مجوز كسب و كار چه بلایی بر سر دفاتر گردشگری ایران كه تا پیش از اعلام این قانون باید براساس ضوابط تعیین شده توسط وزارت میراث فرهنگی كشور، درخواست مجوز تاسیس دفاتر مسافرتی و آژانس های هواپیایی را ثبت می كردند؟
رشد قارچ گونه دفاتر مسافرتی با قانون تسهیل در صدور مجوز كسب و كار
محسن قادری، فعال گردشگری به آسیب شناسی صدور بیضش از حد مجوز دفاتر خدمات مسافرتی ذیل قانون تسهیل صدور مجوزهای كسب و كار پرداخته است. او می گوید: آفت بسیار بزرگی گریبانگیر صنعت گردشگری ایران شده است كه دولت متوجه آن نیست.
وی افزود: سال ۱۴۰۱ قانون تسهیل صدور مجوز كسبوكارها با هدف افزایش اشتغال تصویب شد كه شامل صدور مجوز بند ب برای ایجاد آژانسهای مسافرتی هم شد. وزارت میراث فرهنگی نیز بدون آن كه دخالتی در تصویب این قانون داشته باشد، حتی به تصویب این قانون اعتراض هم نكرد. بدین ترتیب بدون وجود نظارت كیفی در حوزه صدور مجوزهای كسب و كار، سرعت صدور مجوز بند ب ایجاد دفاتر مسافرتی رشد قارچ گونه پیدا كرد.
این فعال گردشگری گفت: هیچ فیلتری برای صدور مجوز بند ب تاسیس آژانس گردشگری وجود ندارد و صرف داشتن یك مدرك لیسانس برای صدور این مجوز كافی است. در حالی كه داشتن شرایط برای گرفتن مجوز بند ب ایجاد دفاتر مسافرتی بسیار مهم است. چون متقاضی این مجوز قرار است تورهای گردشگری را بفروشد، تور ورودی برگزار كند و كارگزار ویزا باشد. اما متاسفانه این مجوز به افرادی داده شده است كه بدون فیلتر و مصاحبه و پایش نحوه فعالیت، بدون یك روز تجربه كار در دفاتر مسافرتی وارد صنعت گردشگری شده اند.
افزایش كلاهبرداری و شكایات نتیجه صدور بیرویه مجوز تاسیس دفاتر مسافرتی
محسن قادری در پاسخ به این سوال كه افزایش بی رویه اعطای مجوز بند ب تاسیس دفاتر مسافرتی چه تاثیری بر صنعت گردشگری ایران و بازار سفر دارد؟ می گوید: افرادی كه تخصصی در حوزه گردشگری و برپایی تور و گرفتن ویزا و ... ندارند با داشتن یك مجوز آنلاین كسب و كار منجر به افزایش كلاهبرداری و تبهكاری حرفه ای در صنعت گردشگری شده اند و تنها به سودجویی با ارایه پایین ترین كیفیت خدمات در حوزه سفر اقدام كرده اند.
این فعال گردشگری تاكید كرد: وضعیت فعلی صنعت گردشگری این گونه است كه تعداد دفاتر خدمات گردشگری بسیار بیشتر از تقاضای سفر است كه تداوم توزیع بیش از ظرفیت بازار سفر در حوزه صدور مجوز بند ب برای تاسیس دفاتر گردشگری پیامدهای بسیار منفی و نابهنجار ایجاد كرده كه ذات سفر و گردشگری را زیر سوال است.
وی اعلام كرد: تاثیر منفی رشد قارچ گونه دفاتر مسافرتی ذیل قانون تسهیل صدور مجوزهای كسب و كار علاوه بر به خطر انداختن اندك دفاتر متخصص و حرفه ای موجود در بازار سفر و گردشگری، منجر به بروز پدیده دامپینگ قیمت شده است. بدین معنا كه مثلا برای ۴ مسافر و گردشگر با اقدام دولت در تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای كسب و كار در حوزه گردشگری، ۶ آژانس گردشگری وجود دارد كه اقدام به زیرفروشی قیمت با كاهش شدید خدمات مورد نیاز گردشگران می كنند تا مشتریان یكدیگر را بربایند. همین موضوع سبب شده است كه دفاتر قدیمی و متخص حوزه سفر با مشكلات بسیار مواجه شوند. ثبات بازار از دست رفته و اعتماد مسافران و گردشگران به دفاتر خدمات مسافرتی به دلیل كلاهبرداری های جدید در حوزه سفر از بین رفته است.
محسن قادری تاكید كرد: از دیگر پیامدهای رشد قارچ گونه دفاتر گردشگری دارای مجوز بند ب ذیل قانون تسهیل صدور مجوز كسب و كار، افزایش شكایات و نارضایتی بیش از حد مسافرین است و حجم شكایات آنقدر زیاد شده كه وزارت میراث فرهنگی باید یك سازمان جدا فقط برای رسیدگی به شكایت داشته باشد كه البته امكان آن وجود ندارد. > احسان گل محمدی: نیاز بازار گردشگری ایران فقط ۱۵۰۰ دفتر مسافرتی است
این فعال گردشگری افزود: حدود ۶۴۸۰ آژانس گردشگری دارای پروانه كسب و كار هم اكنون در كشور فعال هستند كه بسیاری از آن ها توان رقابت ندارند و در آینده از بازار عرضه و تقاضای سفر حذف می شوند.
وی گفت: ورود افراد بدون تخصص دارای مجوز تاسیس دفاتر گردشگری دارای بند ب از سامانه تسهیل صدور مجوز كسب و كار به صنعت گردشگری نتیجه عكس داده و افرادی كه به هزار امید و بدون تخصص وارد این صنعت شده اند دارایی خود را از دست می دهند. مگر آن كه كلاهبرداری كنند. بنابراین روند كنونی در صدور مجوز تاسیس دفاتر گردشگری از هر جهت آسیب زا است.
صدور بی رویه مجوز كسب و كار دفاتر مسافرتی باید متوقف شود
محسن قادری با اعلام این كه بازار گردشگری ایران ظرفیت فعالیت حدود ۱۵۰۰ آژانس گردشگری را دارد گفت: با توجه به اقتصاد ضعیف، وضعیت معیشتی مردم، بحران های پی در پی، مسایل اقتصادی، نوسانات شدید ارز و اتفاقات جهانی و وضعیت ایجاد شده در روابط بین المللی ایران و تحریم های همه جانبه ایرلاین ها و محدودیت های پرواز داخلی و خارجی به همراه قوانین كلیشه ای و دست و پاگیر در صنعت گردشگری ایران، بازار گردشگری ایران ظرفیت فعالیت حدود ۷ هزار دفتر مسافرتی را ندارد.
این فعال در پاسخ به این سوال كه وزارت میراث فرهنگی چه وظیفه ای در قبال وضعیت ایجاد شده برای دفاتر گردشگری كشور دارد؟ گفت: وزیر جدید و وزارت میراث فرهنگی اگر بخواهد در ۴ سال آینده كارآمد باشد باید به فكر ابطال قانون تسهیل صدور مجوز كسب و كارها در حوزه گردشگری باشد.
وی گفت: وزارت میراث فرهنگی با توجه به وضعیت گردشگری ایران باید صدور مجوز بند ب تاسیس دفاتر مسافرتی ذیل قانون تسهیل صدور مجوزهای كسب و كار را به مدت ۵ سال ملغی كند و بر نحوه فعالیت افرادی كه با مجوزهای صادر شده در حال فعالیت هستند نظارت كامل و دقیق داشته باشد.
قادری با اشاره به اقدامات غیرقانونی افراد غیرمتخصص كه براساس قانون تسهیل صدور مجوز كسب و كار امكان تاسیس دفاتر مسافرتی دارای بند ب یافته اند افزود: این مجوز به افراد غیرمتخصص امكان زدن تابلوی دفتر مسافرتی داده است. در حالی كه آن ها هیچ تخصصی در این صنعت ندارند و به همین دلیل به بیراهه می روند. یعنی بلیت های یكطرفه به مقصد كشورهای جهان برای متقاضیان صادر می كنند، جعل فروشی ویزا می كنند و ذیل پرچم میراث فرهنگی به قاچاق انسان اقدام می كنند.
قادری تاكید كرد: درخواست جامعه گردشگری و فعالین این حوزه آن است كه وزارت میراث فرهنگی و فراكسیون گردشگری مجلس دست به دست هم دهند و گرفتن مجوز بند ب تاسیس دفاتر گردشگری را از قانون تسهیل صدور مجوزهای كسب و كار حذف كنند تا صنعت گردشگری كشور بیش از این دچار خسارت نشود.
این فعال گردشگر تاكید كرد: هم اكنون بیش از ۴ هزار آژانس گردشگری مازاد در بر نیاز بازار گردشگری ایران در كشور مجوز فعالیت دارند و همین موضوع آسیب های جدی به خدمات گردشگری ایران و بازار سفرهای داخلی و خارجی وارد كرده است و وزیر میراث فرهنگی و فراكسیون گردشگری مجلس باید برای ساماندهی به این وضعیت تدبیر كنند.
انتهای پیام/