«ایران آنلاین» گزارش میدهد؛
۵ واکنش به نمایش فیلمی درباره فروغ فرخزاد در جشنواره فجر
فرهنگ
86543
رگهای آبی اولین ساخته جهانگیر کوثری در مقام کارگردان که تاکنون موفق به اکران عمومی نشده، در اولین شب جشنواره فیلم فجر در یک سانس ویژه به نمایش درآمد اما نتوانست اقبال تماشاگران و اهالی رسانه را به خود جلب کند.
گروه فرهنگی ایران آنلاین: «رگهای آبی» اولین ساخته جهانگیر کوثری در مقام کارگردان است که به زندگی فروغ فرخزاد اشاره دارد و پیشتر اعلام نام باران کوثری به عنوان بازیگر نقش فروغ و بعد پخش تیزری از آن حاشیهساز شد و کار را تا شائبه توقیف پیش برد. این فیلم در نهایت پروانه نمایش گرفت ولی تاکنون موفق به اکران عمومی نشده است.
«رگهای آبی»، درباره زندگی شاعر نامدار معاصر ایرانی فروغ فرخزاد با بازی باران کوثری است که یک فیلمساز زن دیگر باز هم به اسم فروغ با بازی ستاره پسیانی درباره زندگی او در حال ساخت فیلمی است و در برخی از زمانهای فیلم زندگی خود او هم شبیه به اتفاقات زندگی فروغ فرخزاد میشود.
رگهای آبی در اولین شب جشنواره فیلم فجر در یک سانس ویژه به نمایش درآمد اما نتوانست اقبال تماشاگران و اهالی رسانه را به خود جلب کند. واکنشهای آنان بیانگر این بود که نمایش شخصیتی ضعیف و بیمار از فروغ فرخزاد در این فیلم با اسناد و مدارکی که از تأثیرگذاری وی موجود است فاصله زیادی دارد. در ادامه ۵ واکنش به فیلم زندگی فروغ فرخزاد را باهم مرور میکنیم:
کوثری با «رگهای آبی» میخواسته نظر سیاسی خود را نشان دهد
مصطفی وثوقیکیا منتقد سینما: رگهای آبی تنها فیلمی است که آقای کوثری کارگردانی کرده و باید پرسید چرا این کار را کرده است. ما در این فیلم، یک قاب از زمان حال میبینیم که اصلا جز هم اسم بودن دو شخصیت هیچ ارتباط دیگری پیدا نمیکنیم.
شاید آقای کوثری با این کار خواسته نظر سیاسی خود را نشان دهد و بگوید از آن زمان تا الان خیلی اتفاقات هنوز ادامه دارد که اینطور نیست. این فیلم باعث میشود شاید تا مدتها کسی جرئت نکند سمت فیلم سازی از فروغ فرخزاد برود و بنظرم مثل فیلم سال گذشته خانم اعتصامی این موضوع هم حیف شد.
رگهای آبی برای فروغ کم است
محمدتقی فهیم، دیگر منتقد سینما: در نقد فرمالیستی نیاز نیست منتقد همه فیلم را ببیند. فیلم آقای کوثری نتوانسته این موضوع را به تصویر بکشد. آقای کوثری و خانم بنی اعتماد و خانم کوثری هستند و نباید بعضی از قابها از این فیلم بیرون بیاید و ما انتظار بیشتری از این سه نفر کنار هم داریم؛ این فیلم برای فروغ کم است.
رگهای آبی یک تشابهسازی ادایی سطحی
مسعود کارگر منتقد سینما: یک تشابه سازی ادایی سطحی که عمق قصه گویی ندارد، فاقد خط داستان، آشفته در روایت و پریشان در فرم.
فیلم حتی به ژست روشنفکری کهنه و ننو روشنفکری مدرن مد نظر سازنده هم نزدیک نشده و ترسیمی با لکنت و مخدوش از تصویر فروغ فرخزاد ارائه میکند.
ذبح «فروغ» روی پرده سینما!
سایت آخرین خبر: عدم شباهت میان باران و فروغ با اینکه باعث شده نتوانیم کوچکترین ارتباطی با این شخصیت برقرار کنیم، اما فقط بخش کوچکی از ضعف فیلم به حساب میآید. نکته مهمتر این است که جهانگیر کوثری به جای ساخت اثری درباره فروغ، کولاژی تهیه کرده است که نه تنها حق مطلب را ادا نمیکند که تصویری ناملموس و منفی از او به نمایش میگذارد و بخشهای مهمی از زندگی این شاعر محبوب را به عمد نادیده میگیرد.
رگهای آبی فیلمی ناقص
سایت برترینها: واقعا درباره فیلم نمیتوان به نکته مهمی اشاره کرد غیر از این که فیلم انگار ناقص است و بسیاری از اتفاقات در فیلم باید وجود داشته باشد تا به یک سر و شکل معمولی برسد. فیلم ملغمه عجیبی است که حتی برای مخاطب ایرانی کاملا آشنا به زندگی فروغ فرخزاد هم گنگ است چه برسد به افرادی که درباره زندگی این چهره شعر و ادب فارسی چندان اطلاعی نداشته باشند.
بازی باران کوثری در نقش فروغ فرخزاد هم اصلا باورپذیر نیست و حتی شخصیت فروغی که متغلق به امروز است هم چندان حرفی برای گفتن ندارد. حتی به شکل ساده هم به نکات مهم زندگی فروغ اشارهای نشده است. شاید کمی خوشایند نباشد اگر بگوییم اولین تجربه چهانگیر کوثری در کارگردانی بعد از سالها تهیه کنندگی در سینمای ایران متاسفانه یک شکست کامل است.
انتهای پیام/