ایران آنلاین بررسی میکند؛
شوهر ستاره؛ روایتی ساده از یک موضوع اجتماعی و انسانی
فرهنگ
86669
فیلم شوهر ستاره که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمده با روایتی ساده به بررسی یک موضوع پیچیده اجتماعی و انسانی میپردازد و سعی دارد تا چالشهای کلیدی را که در زندگی امروزی وجود دارد، به تصویر بکشد.
گروه فرهنگی ایران آنلاین: چهل و سومین جشنواره فیلم فجر میزبان یکی از آثار متفاوت خود با عنوان شوهر ستاره است. این فیلم که سومین ساخته ابراهیم ایرجزاد به شمار میرود، توسط علی اوجی و نرگس محمدی تهیه شده و در بخش مسابقه جشنواره چهلوسوم حضور دارد. حواشی و انتظارات موجود پیرامون فیلم شوهر ستاره موجب شده تا این اثر به یکی از بحثبرانگیزترین فیلمهای جشنواره امسال تبدیل شود.
داستان فیلم شوهر ستاره، در بستر موقعیت یک خانواده تعریف میشود و روایتگر داستان ستاره، زنی بیوه است که با کارگری امرار معاش میکند. او پس از مواجهه با علائم یائسگی زودرس، تصمیم به ازدواج مجدد میگیرد تا بتواند در مدت زمان محدودی که دارد بچهدار شود.
این فیلم با روایتی ساده به بررسی یک موضوع پیچیده اجتماعی و انسانی میپردازد و سعی دارد تا چالشهای کلیدی را که در زندگی امروزی وجود دارد، به تصویر بکشد و بهطور کلی نگاه متفاوتی به روابط خانوادگی و اجتماعی در جامعه ارائه دهد. این نکته میتواند موجب جلب توجه مخاطب شده و ارتباط بیشتری با او برقرار کند.
همچنین، گریم متفاوت فریبا نادری و نادر سلیمانی از نکات بارز این فیلم است که به عملکرد موفقیتآمیز آن کمک کرده و بازیگران با ارائه نقشی متفاوت و متمایز از فیلمهای پیشین خود، مخاطب را تا انتها روی صندلی نگه میدارند.
یکی از انتقادات جدی به «شوهر ستاره» میتواند به کمبود عمق در برخی از داستانها و کاراکترها برگردد. در برخی موارد، شخصیتها به اندازه کافی توسعه نیافته و برخی داستانکها بهطور سطحی پیش رفتهاند که این موضوع به تماشاگر احساس نارضایتی میدهد مثلا ابتر ماندن کاراکتر یونس که بازی آن را حامد بهداد برعهده دارد موجب سردرگمی مخاطب میشود، به طوری که نمیتواند اتفاقاتی که در این فیلم در رابطه با نقش یونس رخ میدهد را در ذهن خود حلاجی کند.
همچنین، از دیگر نقاط ضعف این فیلم میتوان به کمرنگ بودن نقش موسیقی در آن اشاره کرد، بهطوری که حس خاصی را در مخاطب بر نمیانگیزاند.
جمعبندی و پایان فیلم نیز از دیگر نقاط ضعف شوهر ستاره است، به طوری که کارگردان به منظور جلوگیری از خستگی تماشاگر ماجرای زندگی ستاره را به قدری تند به پایان میرساند که مخاطب را با نوعی سردرگمی مواجه میسازد.
درباره کارگردان
ابراهیم ایرج زاد کارگردان سینمای ایران است.او از سال ۱۳۸۶ عضو پیوسته «انجمن فیلم کوتاه خانه سینما» و از سال ۱۳۸۹ به شکل رسمی عضو «آکادمی داوران» انجمن فیلم کوتاه خانه سینما گردید. همچنین اولین فیلم بلند سینمایی خود را در تیرماه سال ۱۳۹۵ با نام تابستان داغ مقابل دوربین برد. فیلم سینمایی عنکبوت و فیلم های کوتاه عشق یک روایت غمگین، میشه فقط به دستهای ما نگاه کنید، چند کیلومتر دورتر، به فاصله یک دیوار، زنی پوشیده با گردنبند، دوچرخه ها، پدرها، سیگارها و نیستان از ساخته های او هستند.
او که در فیلم “تابستان داغ” با رکورد نامزدی در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر توجهات زیادی را به خود جلب کرد و در “عنکبوت” به موضوع جنجالی قتلهای زنجیرهای پرداخت، این بار با اثری خانوادگی و اجتماعی در جشنواره حضور دارد. ایرجزاد با سبک کارگردانی خاص خود، توانسته جایگاه مهمی در سینمای ایران پیدا کند حال باید منتظر ماند و دید که آیا فیلم شوهر ستاره میتواند همچون آثار پیشین ایرج زاد موفقیتهایی را برای خود به ارمغان آورد.
انتهای پیام/