سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس در گفتوگو با «ایران آنلاین»:
توسعه منطقهای وزیر کار و رفاه آرزوی هر نمایندهای است
جامعه
86712
علی آذری با بیان اینکه حدود ۸۵ درصد نمایندگان مجلس جزو نمایندگان منطقهای هستند، تاکید کرد: اکثریت مجلس از دستورالعملهای ششگانه وزیر کار در راستای تحقق توسعه منطقهای و تمرکززدایی ثروت از پایتخت به نفع دیگر مناطق حمایت میکنند.
علی آذری نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «ایران آنلاین» اظهار کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از وزارتخانههای مهم و با وسعت خدماتی بالا در کشور است و میدری به عنوان وزیر برای بسیاری از نمایندگان و مردم فردی بسیار باسواد و توانمند است. اما وقتی که این دیدگاه نسبت به او در مجلس وجود دارد، انتظار میرود اصلاحاتی در حوزه این وزارتخانه شاهد باشیم. در وهله نخست در زمینه نظام بنگاه داری و استفاده از افراد شایسته میتواند تغییرات مثبتی ایجاد کند. البته اخیرا راهبردهای ششگانه وزیر در سفر به خوزستان اعلام شد که بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: مهم ترین ملاک گزینش باید شایستهسالاری و بر مبنای توانمندی و استعدادها در حوزه نظام بنگاهداری باشد. آسیب جدی در این زمینه و برای دولت وفاق ملی این است که حزب گرایی و باند بازی در کار باشد. البته در وزارت کار اینگونه نیست، اما ممکن است به وزیر فشارهایی وارد شود که نظام بنگاهداری که بر اساس برنامه تحول اعلامی چیده شده از سوی برخی احزاب یا باندها تحت تاثیر قرار گیرد. در این راستا شخص وزیر باید با علم و دانش خودش مصلحت جامعه را در این زمینه در نظر بگیرد. آنچه که در حوزه رفتاری و مدیریت میدری مشاهده میشود و در دستورالعمل ششگانه اعلام شده وجود دارد، تمرکززدایی از تهران و توسعه منطقهای یا توجه به عدالت و توزیع متناسب ثروت در استانها با هدف محرومیت زدایی است.
سخنگو کمیسیون قضایی و حقوقی با بیان اینکه ضعف مدیریتی آسیب اصلی و جدی پیش روی دولت در حوزه بنگاهداری است، ادامه داد: اگر مدیرانی رو در بنگاهها منصوب کنیم و او حتی قادر نباشد اولویت این بنگاه را تشخیص دهد، میتواند مشکلات جدی به دولت و کشور در آن زمینه وارد کند و امروز برخی وزارتحانهها و اوضاع و احوال نامناسبشان ناشی از وجود مدیرهای ضعیف است.
آذری با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس باید به همه وزارتخانهها در راستای تقویت آنها کمک کنند، گفت: آنچه پیام این دستورالعملهای اعلامی وزیر کار بوده، این است که میدری به دنبال گزینش شایستهها و شایستهسالاری است. بنابراین قوای مقننه، قضاییه و مجریه باید کمک کنند تا توانمندگرایی و شایستهسالاری را ملاک اصلی گزینش قرار گیرد. از سوی دیگر تقریباً ۸۵ درصد مجلس نمایندگان منطقهای هستند و با توجه به اینکه یکی از پیامهای این دستورالعمل شکستن تمرکزگرایی در تهران و در واقع تمرکززدایی از پایتخت است و این مساله دغدغه همه نمایندگان منطقهای است. امروز ثروتهایی در تهران توزیع میشود که اگر نیمی از آن در حوزههای انتخابیه دیگر مانند قوچان و فاروج توزیع شود، بسیاری از محرومیتها از بین میرود.
این عضو کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به اینکه دستورالعملهای ششگانه اعلام شده از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواسته قوای سهگانه در کشور و آرزوی همه نمایندگان مجلس است، اعلام کرد: نمایندگان مجلس در واقع شناسنامههای منطقه خودشان هستند از این رویکرد وزیر کار حمایت میکنند. به عبارت دیگر فضای حاکم بر مجلس نسبت به رویکرد میدری که همان توسعه منطقهای است، حمایتی و مثبت است.
وی با بیان اینکه همه نمایندگان در منطقه خودشان تلاش میکنند بخشی از ثروت کشور به سمت مناطق دیگر به غیر از تهران و کلانشهرها بیاید، اظهار کرد: اگر درآمدها و ثروت کشور در مناطق مختلف کشور توزیع شود. و بدون اینکه درگیر قانونگذاری و مراحل بروکراتیک پیچ در پیچ شویم، توزیع عادلانه ثروت در مناطق انجام شود، تحول بسیار بزرگی در کشور اتفاق خواهد افتاد و مردم نیز از این بابت نماینده خودشان را تحت فشار قرار خواهند داد. بنابراین اکثریت مجلس در این زمینه از دستورالعملهای وزارت کار در راستای توسعه منطقهای استقبال میکنند.
انتهای پیام/