ایلان ماسک و دوستان با ایران چه خواهند کرد؟
جامعه
87570
![ایلان ماسک و دوستان با ایران چه خواهند کرد؟](https://cdn-news.inn.ir/photo/1403/11/25/ec01604bb55aa9e04a3aca6d3f89ff73-a-i-l.jpg)
صاحبان شرکتهای فناوری و هوش مصنوعی، مانند ایلان ماسک و مارک زاکربرگ، نقش مهمی در سیاست داخلی و خارجی دولت دوم ترامپ ایفا کردهاند. این تأثیرگذاری از طریق همکاری مستقیم با دولت، لابیگری جدید در فضای مجازی و تأثیر بر مقررات هوش مصنوعی صورت گرفته است. در سیاست خارجی، این نقشآفرینی بهویژه در مواجهه با چین و هند و همچنین در رابطه با کشورهای دارای منابع انرژی در غرب آسیا، چالشها و فرصتهای جدیدی ایجاد کرده است.
به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، دکتر محمدحسین امیرحسینی، استاد دانشگاه شرق لندن در حوزه هوش مصنوعی در گفتوگو با ایران در پاسخ به این سوال که «رویکرد کلان صاحبان شرکتهای بزرگ فناوری و هوش مصنوعی مثل ایلان ماسک چه تأثیری بر سیاست خارجی ترامپ بر خاورمیانه و ایران خواهد داشت؟» گفت: خاورمیانه و بهویژه ایران همواره در سیاستهای دیجیتال و امنیت سایبری آمریکا مورد توجه بوده است. گسترش اینترنت ماهوارهای استارلینک و تسلط شرکتهایی مانند متا، ایکس و گوگل بر جریان اطلاعات، میتواند نقش مهمی در شکلدهی به افکار عمومی در منطقه داشته باشد. تحریمهای شرکت هایی مانند Nvidia نیز دسترسی کاربران ایرانی به سرورهای ابری AWS، Azure و Google Cloud که از GPUهای پرقدرت Nvidia استفاده میکنند را محدود کرده که مانعی برای پیشرفت فناوری و استارتاپهای دانشبنیان است. در حوزه امنیت سایبری، همکاری دولت آمریکا با شرکتهای فناوری برای مقابله با تهدیدات سایبری و یا ایجاد تهدیدات سایبری، بهویژه در قبال ایران، افزایش خواهد یافت.
هرچند ایران نیز در این حوزه پیشرفتهای قابلتوجهی داشته و به یک بازیگر مستقل تبدیل شده است. از سوی دیگر، روابط آمریکا با متحدان منطقهای خود از طریق همکاریهای فناورانه و امنیتی تقویت خواهد شد. این امر میتواند در موازنه قدرت سایبری در منطقه تأثیرگذار باشد. اما همزمان تلاش ایران در راستای توسعه زیرساختهای مستقل و تقویت همکاریهای فناورانه با شرکای شرقی خود و سایر کشورهای منطقه میتواند چالشهای جدی برای ایالات متحده ایجاد کند.
انتهای پیام/