هوشیاری ایران و جهان اسلام در برابر طرح ترامپ برای غزه

سیاست

87577
string(843) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"720.0000000000001","_w":"1280","_y":"12.499999999999943","_x":"-1.5597917882615827e-13","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/25\/93d8430fd30cd6aba5e693f53e4a063f.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 93.125px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(1.94974e-14px) translateY(-1.5625px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" هوشیاری ایران و جهان اسلام در برابر طرح ترامپ برای غزه

سفیر پیشین ایران در لبنان با اشاره به اینکه رئیس جمهور آمریکا به‌صراحت بیان کرده که «اسرائیل از نظر جغرافیایی کوچک است و باید گسترش یابد،» گفت: جمهوری اسلامی ایران و تمامی کشورهای مسلمان باید با دقت و هوشیاری عمل کنند.

به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده برای کوچ اجباری ساکنان غزه به اردن و مصر و یا پیشنهاد موازی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای واگذاری بخش هایی از سرزمین عربستان به مردم فلسطین با واکنش منجسم کشورهای عربی و اسلامی روبه رو شده است. سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان از زمان طرح و تکرار این موضوع توسط دونالد ترامپ، مجموعه‌ای از رایزنی های تلفنی را با وزرای خارجه کشورهای عربی و اسلامی پیش برده و پیشنهاد برگزاری نشست اضطراری وزرای خارجه کشورهای اسلامی را داده است. گفته می‌شود براساس پیشنهاد ایران که با استقبال کشورهای اسلامی روبه رو شده، نشست فوق اوایل اسفندماه برگزار خواهد شد.

طرح کوچ اجباری فلسطینی‌ها از نظر حقوق بین‌الملل قابل پذیرش نیست

احمد دستمالچیان، کارشناس مسائل خاورمیانه و سفیر پیشین ایران در لبنان در پاسخ به این سوال که دستگاه دیپلماسی برای مقابله با طرح کوچ اجباری مردم فلسطین علاوه بر درخواست برگزاری نشست سازمان همکاری اسلامی باید چه کند و چه دستور کارهایی را در رایزنی با سایر کشورهای اسلامی و عربی و حتی در سطح بین المللی مورد توجه قرار دهد، گفت: طرح ترامپ در واقع امتداد همان برنامه‌ای است که در دولت اول او و با طراحی جرد کوشنر، داماد یهودی‌اش، شکل گرفت.

این طرح به دلیل عدم موفقیت ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ و پایان دوره ریاست‌جمهوری او عملا به نتیجه نرسید. حال با توجه به تغییر معادلات در منطقه، این طرح دوباره در دستور کار کاخ سفید قرار گرفته است. اصل این طرح شامل انتقال فلسطینی‌ها از کرانه باختری و غزه به صحرای سینا و اردن است، جایی که در آن، زیرساخت‌های لازم ایجاد خواهد شد. در همین راستا، غزه قرار است به یک شهر توریستی و بندر تجارت دریایی مشابه هنگ کنگ تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر، ترامپ و نتانیاهو در تلاش برای اجرای این طرح هستند، افزود: این موضوع از نظر حقوق بین‌الملل قابل پذیرش نبوده و می‌تواند به بحران‌های جدی‌تری در خاورمیانه منجر شود. به همین دلیل، جمهوری اسلامی ایران درخواست برگزاری نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی را مطرح کرده است. مصر و اردن به‌عنوان دو کشور هدف این طرح، تاکنون به‌طور واضح با آن مخالفت کرده‌اند و سایر کشورهای اسلامی نیز مواضع خود را در این خصوص اعلام کرده‌اند. تهران خواستار اتخاذ موضع قاطع و هماهنگ علیه این طرح است.

سفیر پیشین ایران در لبنان با تاکید بر اینکه اقدامات آتی ایران به نتایج این اجلاس بستگی دارد، خاطرنشان کرد: نکته‌ مسلم این است که این طرح در تضاد مستقیم با منافع مردم فلسطین قرار دارد و در واقع تلاش دیگری برای توسعه‌طلبی رژیم صهیونیستی به شمار می‌آید. برنامه تل‌آویو، یک توسعه جغرافیایی است و اقدامات تجاوزکارانه علیه تمامیت ارضی سوریه نیز با همین هدف آغاز شده است. ترامپ به‌صراحت بیان کرده که اسرائیل از نظر جغرافیایی کوچک است و باید گسترش یابد. بنابراین، جمهوری اسلامی ایران و تمامی کشورهای مسلمان باید با دقت و هوشیاری عمل کنند.

ریاض مخالفت صریح خود با کوچ اجباری فلسطینی‌ها را اعلام کرده‌است

دستمالچیان در پاسخ به این سوال که فکر می کنید این پیشنهاد ترامپ و اصرار نتانیاهو چه تاثیری بر پروژه عادی سازی رابطه کشورهای اسلامی و عربی با اسرائیل موسوم به ابراهیم داشته باشد؟ آیا این موضع گیری‌ها کشورهایی چون عربستان را چند گام در این مسیر به عقب نخواهدبرد، گفت: دو طرح آبراهام و معامله قرن در حقیقت در دل یکدیگر قرار دارند و مکمل یکدیگر به شمار می‌آیند. این دو طرح در دو شاخه عربی-اسرائیلی و فلسطینی-اسرائیلی در حال پیشرفت بودند، اما وضعیت طوفان الاقصی باعث شده که هر دو طرح مورد سؤال قرار گیرند.

عربستان سعودی نیز موضع واضحی در خصوص ضرورت تشکیل دولت فلسطینی به‌صورت طرح دو دولتی اعلام کرده و اکنون موضوع کوچاندن مردم فلسطین با مخالفت صریح ریاض مواجه شده است. امروز، افکار عمومی کشورهای عربی به‌شدت علیه رژیم صهیونیستی معترض است و هر گونه عادی‌سازی روابط با این رژیم را زیر سؤال برده‌اند. با این وجود، ترامپ فردی غیرقابل پیش‌بینی است و ممکن است در آینده برنامه جدیدی برای همراهی با کشورهای عربی به اجرا بگذارد.

طرح ترامپ به بازتولید بحران جدید منتهی می‌شود

سفیر پیشین ایران در لبنان در پاسخ به این سوال که ما شاهد صدور دستور جدیدی از سوی ترامپ برای اجرای سختگیرانه سیاست فشار حداکثری علیه ایران هستیم. با توجه به تحولات منطقه و تغییر رابطه ایران و برخی کشورهای عربی از جمله عربستان نسبت به سال ۲۰۱۵ فکر می کنید این کشورها انگیزه ای از همراهی با امریکا در این سیاست داشته باشند یا تلاش کنند در این مسیر از تنش میان تهران و واشنگتن کاسته یا حداقل آن را مدیریت کنند، گفت: این روند بستگی به این دارد که موضوع آمریکا در آینده در قبال کشورهای عربی چگونه باشد یا به وسیله تهدید و تطمیع، موضع برخی کشورهای منطقه را با خود همراه کند. با این حال آنچه امروز در حال وقوع است نمیتواند کشورهای مسلمان را با ایالات متحده همراه کند چرا که فشار افکار عمومی جهان اسلام علیه جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت آمریکا زیاد است و هم این طرح یک اشتباه مجدد است که بازتولید بحران های جدیدی را به همراه خواهد داشت. بنابراین باید دید ترامپ در آینده چگونه با موضوعات خاورمیانه برخورد خواهد کرد.


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست