پل دوستی از زمین فوتبال به سینمای کیارستمی

ورزش

88022
string(800) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"596.25","_w":"1060","_y":"16.875","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/30\/dec02efdfffe53ecd3b7cbb641b682ba.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 95.0943px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(1.16749e-14px) translateY(-2.54717px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" پل دوستی از زمین فوتبال به سینمای کیارستمی

در آستانه دیدار تیم‌های النصر و پرسپولیس، پوستری خبرساز و متفاوت، نگاه‌ها را به خود جلب کرد. باشگاه النصرعربستان، در اقدامی متفاوت، تصویری از عباس کیارستمی، کارگردان فقید ایرانی را بر پوستر این بازی نقش زد؛ حرکتی که فراتر از یک تبلیغ ورزشی، رنگ و بوی ادای احترام به هنر و فرهنگ ایران را داشت.

به گزارش گروه ورزشی ایران آنلاین، تصویر کیارستمی با پس‌زمینه‌ای از تهران قدیم، یادآور کاراکترهای آثار ماندگارش همچون «خانه دوست کجاست؟»، «زیر درختان زیتون» و «کلوزآپ» بود. انتخابی هوشمندانه که نشان داد می‌توان از زمین فوتبال نیز پلی فرهنگی برای پیوند ملت‌ها ساخت.

در حالی که برخی کاربران با نگاهی بدبینانه به این اقدام واکنش نشان داده و آن را حرکتی تبلیغاتی خواندند، بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر هم اقدام باشگاه النصر را ستودند. دامون قنبرزاده، نویسنده و منتقد سینمایی، از نگاه‌های منفی و ایرادگیرانه برخی افراد انتقاد کرد. مجید صالحی، بازیگر سینما و تلویزیون، نمادهای سینمایی تیم النصر در پوستر این بازی را جالب توجه خواند.

امیرحسین علم‌الهدی، کارگردان سینما، کار مشاور فرهنگی تیم النصر را ستود و گفت: «سینمای ایران از فوتبالش مشهورتر است.» رسول صدرعاملی، دیگر کارگردان کشورمان، این اقدام را نشانی بر آن دانست که سینمای عباس کیارستمی و آثارش از تمام فوتبالیست‌های ایرانی شناخته‌شده‌تر است.

اقدام باشگاه النصر با واکنش‌های مثبت و منفی بسیاری در فضای مجازی روبه‌رو شد. صفحه اینستاگرام النصر مملو از کامنت‌های هواداران دو تیم بود؛ کامنت‌هایی که بیشتر از کری‌خوانی‌های معمول فوتبالی، رنگ و بوی دوستی و صمیمیت داشتند.

کاربری عرب نوشته بود: «در دنیای مملو از اختلاف‌نظر سیاسی هم می‌شود برای دوستی میان ملت‌ها پل زد.» کاربران ایرانی نیز با کامنت‌هایی ورود النصر به ایران را خوشامد گفتند. البته این پوستر به مذاق عده‌ای‌ هم خوش نیامده، نمونه‌اش مرتضی فاطمی، کارگردان سینما که از این اقدام استقبال نکرد.

او گفته که به هزار و یک دلیل این پوستر را دوست ندارد و تأکید کرده تمدن و فرهنگ خریدنی نیست. صفحه دوستداران عباس کیارستمی نیز بی‌آنکه واکنش منفی یا مثبتی به این اتفاق نشان دهد، به بهانه این اقدام چند سطری درباره فیلم‌های شاخص کیارستمی که نمادهایی از آنها در پوستر جنجالی النصر آمده، نوشته است.

این صفحه همچنین به نقل از کیارستمی آورده که او هرگز یک مسابقه فوتبال را تمام و کمال تماشا نکرده بود اما واکنش تماشاگران به اتفاقات زمین بازی همیشه برایش جذاب بود و بابت همین نگاه هم توصیه‌ای برای علاقه‌مندان فیلمسازی با محور فوتبالی داشته، اینکه به جای بازیکنان و مستطیل سبز زمین، قاب دوربین را روی چهره هواداران ببندند و عکس‌العمل‌های آنها را ثبت کنند.

به هر روی آن‌طور که از این واکنش‌ها برمی‌آید، اقدام باشگاه النصر در استفاده از تصویر عباس کیارستمی بر پوستر بازی با پرسپولیس، اتفاقی قابل تأمل است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها