طعم خوش رقابت یک رویداد بین‌المللی

هنر

88152
string(769) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"675","_w":"1200","_y":"62.5","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/12\/01\/f81a088fec98f69aff7d592ef962780b.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 106.667px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateY(-8.33333px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" طعم خوش رقابت یک رویداد بین‌المللی

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر شامگاه دوشنبه ۲۹ بهمن ماه، با معرفی نفرات برگزیده و منتخب جایزه باربد در تالار وحدت به کار خود پایان داد.

گروه هنر ایران آنلاین: انتخاب بخش رقابتی و جایزه باربَد به جشنواره سی‌ویکم موسیقی فجر بازمی گردد و از آن دوره مجموعاً در ۷ گرایش، ۱۶ جایزه باربد اهدا می‌شود. البته این جایزه در دوره‌های سی‌وچهارم و سی‌وپنجم از جشنواره موسیقی فجر حذف شد و در سی و ششمین دوره یعنی سال ۱۳۹۹ مجدداً به جشنواره بازگشت، چراکه انگیزه‌ای برای هنرمندان موسیقی برای حضور در بخش رقابتی جشنواره خواهد بود. البته در دوره چهلم موسیقی فجر نگاه هیأت داوران نسبت به دوره‌های قبل متفاوت‌تر شده بود و سختگیرانه‌تر به داوری آثار پرداختند و همین امر موجب شد در بخش‌های متعدد علاوه برجایزه باربد، نفرات اول تا سوم و دیپلم افتخار هم حائز مقام و رتبه نشوند.


رضا مهدوی، دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درگفت‌و‌گو با «ایران» درباره کم تعداد بودن بخش جوایز این دوره از جشنواره بیان کرد: «بخش رقابتی و جوایز در این دوره از جشنواره طبق آیین‌نامه لحاظ شده و هیچ بخشی حذف نشده است. کما اینکه در این دوره بخش «موسیقی و رسانه»، «موسیقی و ترانه» و «موسیقی و پژوهش» بخش «ابداع و مکاشفه» و «خلاقیت و نوآوری» هم در جایزه باربد اضافه شده است، اما به‌طور کلی بخش‌هایی که در جشنواره چهلم موسیقی فجر موفق به کسب جایزه نشده‌اند بنا به گفته شورای داوری، نتایج قابل قبول را کسب نکرده‌اند.


او درادامه افزود: در این دوره ازجشنواره داورها نگاه تخصصی‌تر و سختگیرانه‌تری به آثار داشتند به این دلیل که تراز این جوایز ارتقا یابد واعتماد بیشتری حاصل شود. این سختگیری‌ها به این دلیل است که هرهنرمندی به هر قیمتی تولید اثر نداشته باشد، چرا که فضای مجازی به گونه‌ای شده است که می‌تواند به آسانی با هر امکاناتی تولید اثر داشته باشد. بنابراین نباید انتظار حمایت و جایزه داشته باشند. بار دیگر تأکید می‌کنم جایزه باربد و دیگر جوایز مانند دیپلم افتخار و نفرات اول تا سوم جدول جشنواره موسیقی فجر، به آثار شاخص و تراز این جوایز تعلق می‌گیرد.


مهدوی اظهار کرد: بنا داشتم امسال در بخش بین‌الملل هم رقابت در وهله اول برای کشورهای منطقه که تعامل فرهنگی و هنری بسیاری با ایران دارند به جایزه باربد راه پیدا کنند که متأسفانه سازوکار و بودجه لازم فراهم نشد. تأکید من بر این است که جایزه باربد هم بین‌المللی شود و داوران نخبه ایرانی در کنار داوران خارجی همتراز، این جشن ملی مهم را شاخص‌گذاری کنند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار هنر