«ایران آنلاین» گزارش می‌دهد؛

چند روایت معتبر از بازار شیر خشک

جامعه

91101
string(782) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"675","_w":"1200","_y":"78.70255482347706","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/12\/26\/5e8c363fc9cb1eec5d083c1c993bfc42.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 106.667px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateY(-10.4937px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" چند روایت معتبر از بازار شیر خشک

حرف و حدیث درباره کمبود یا کافی بودن ذخایر شیر خشک در بازار این روزها به اوج رسیده است، این کالا از سال ۱۴۰۲ سهمیه‌بندی شده و خانواده‌ها برای خرید آن باید کد ملی نوزاد ارائه دهند.

بهار خسروی، فروغ احمدی _ ایران آنلاینحرف و حدیث درباره کمبود یا کافی بودن ذخایر شیر خشک در بازار و داروخانه‌ها این روزها به اوج رسیده است. این کالا که زمانی به‌راحتی در فروشگاه‌ها و داروخانه‌ها عرضه می‌شد، از ۲۰ مهرماه سال ۱۴۰۲ سهمیه‌بندی شده و خانواده‌ها برای خرید آن باید کد ملی نوزاد ارائه دهند. مسئولان، ذخایر شیرخشک را کافی می‌دانند اما مردم از نبود شیر خشک شکایت دارند. دولت برای کنترل اوضاع، سقف خرید ماهانه شیر خشک را ۱۰ قوطی ۴۰۰ گرمی به نرخ یارانه‌ای تعیین کرده، اما همچنان شکایت‌ها درباره کمبود شیرخشک پابرجاست. 

نظارت و کنترل بیشتر بر روی توزیع شیرخشک 

علی صفا سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی سنتی مکمل در این باره به خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین می‌گوید: «کمبود شیر خشک در دوره‌های مختلف تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله مشکلات تأمین مواد اولیه، نوسانات ارزی، افزایش هزینه‌های تولید و بعضاً افزایش تقاضا بوده است. در برخی موارد، تغییر در سیاست‌های حمایتی و تخصیص ارز نیز بر میزان واردات و تولید داخلی تأثیر گذاشته است. سازمان غذا و دارو در تعامل مستمر با تولیدکنندگان و واردکنندگان تلاش دارد تا از ایجاد کمبود جلوگیری کند.»

به گفته وی «برای سال آینده، سازمان غذا و دارو برنامه‌ریزی کرده است تا با رصد موجودی، بهینه‌سازی فرآیند تأمین و تخصیص ارز و تعامل با تولیدکنندگان داخلی و واردکنندگان، تأمین پایدار شیر خشک را تضمین کند. همچنین، اقدامات نظارتی برای جلوگیری از احتکار و توزیع ناعادلانه در نظر گرفته شده است.»

۱۰ عدد شیر خشک یارانه‌ای به نوزادان در هر ماه 

بر اساس مصوبه سازمان غذا و دارو، در هر ماه ۱۰ عدد شیر خشک ۴۰۰ گرمی با قیمت دولتی در اختیار خانواده‌ نوزادان قرار می‌گیرد. اگر نیاز نوزاد بیشتر از این مقدار باشد، ۱۰ عدد دیگر با قیمت آزاد می‌تواند خریداری کند. سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی سنتی مکمل در این باره اظهار می‌کند: «قیمت شیر خشک تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله هزینه‌های تولید، نرخ ارز و سیاست‌های حمایتی دولت قرار دارد. در سال ۱۴۰۳ افزایش هزینه‌های تولید و تغییرات ارزی منجر به برخی تعدیل‌های قیمتی شده است. برای امسال، تصمیم‌گیری درباره قیمت‌گذاری بر اساس سیاست‌های کلان اقتصادی و حمایت‌های دولتی انجام خواهد شد.»

وی درباره یارانه شیرخشک توضیح می‌دهد: «یارانه شیر خشک بر اساس سیاست‌های حمایتی دولت برای گروه‌های هدف از جمله بیماران خاص و نوزادان نیازمند، همچنان برقرار است. سازمان غذا و دارو در تلاش است تا با تخصیص بهینه منابع، از دسترسی این اقشار به شیر خشک اطمینان حاصل کند. همچنین، نظارت بر توزیع و جلوگیری از خروج غیرقانونی شیر خشک یارانه‌ای در دستور کار قرار دارد.» 

قیمت روز شیر خشک در بازار 

شیر خشک در دو نوع تولید داخل و وارداتی در بازار عرضه می‌شود و عوامل مختلفی همچون کیفیت، برند، ترکیبات مغذی و سیاست‌های وارداتی روی قیمت آن تأثیر می‌گذارند. در سال‌های اخیر، افزایش نرخ ارز، بر قیمت شیرخشک تأثیرگذار بوده است. در زمستان  ۱۴۰۳، قیمت هر قوطی شیر خشک داخلی از حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان به ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان رسیده بود. این در حالی است که در زمستان سال ۱۴۰۲، قیمت هر قوطی شیر خشک داخلی حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان بوده است. بر اساس آخرین اطلاعات موجود تا روز ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ هم قیمت شیر خشک‌های تولید داخل در ایران افزایش قابل توجهی داشته است. این افزایش قیمت به دلیل افزایش هزینه‌های تولید، مواد اولیه و کاهش یارانه‌های دولتی رخ داده است. برخی از برندهای معروف داخلی مثل بیومیل و ببلاک که در دسترس مصرف‌کنندگان قرار دارند به دلیل افزایش قیمت موجب فشار اقتصادی بیشتر بر خانوارها شده‌اند.

در مقابل، قیمت شیر خشک‌های وارداتی نیز به ‌دلیل افزایش نرخ ارز و هزینه‌های گمرکی، رشد بیشتری داشته است. در زمستان سال ۱۴۰۳، قیمت شیر خشک‌های خارجی بسته به برند و وزن بین ۱۸۵ تا ۲۲۰ هزار تومان برای برندهای معمولی و تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای برندهای خاص و رژیمی متغیر بود. در حالی که این قیمت ها تا تاریخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ به ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رسیده است.

همچنین برخی از برندهای محبوب وارداتی مانند آپتامیل، نستله نان و هیرو بیبی هر چند در بازار ایران یافت می‌شوند، اما قیمت بالای آن‌ها باعث شده است که بسیاری از خانواده‌ها به گزینه‌های داخلی روی بیاورند.

در ادامه جدولی تهیه کرده‌ایم که قیمت به روز شیر خشک‌های هر برندی در آن آمده است. 

نام شیرخشک

وزن (گرم)

قیمت (تومان)

بیومیل ۳

۴۰۰ گرم

۱۹۰۰۰۰تومان

آپتامیل ۴۰۰ گرم

۱۹۰۰۰۰ تومان

آپتامیل کامفورت

۴۰۰ گرم

۲۵۰۰۰۰ تومان(قیمت اسفند ماه ۱۴۰۳)

نان نستله

۴۰۰ گرم

۱۹۰۰۰۰ تومان

ببلاک ال اف

۴۰۰ گرم

۱۹۵۰۰۰ تومان (قیمت اسفند ماه ۱۴۰۳)

ببلاک

۴۰۰ گرم

۱۷۰۰۰۰ تومان

هیرو بی بی

۴۰۰ گرم

۱۸۵۰۰۰ تومان (قیمت اسفند ماه ۱۴۰۳)

اس ام ای گلد

۴۰۰ گرم

۲۱۰۰۰۰ تومان (قیمت اسفند ماه ۱۴۰۳)

 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه