بازگشت با طعم همبستگی ایرانی فارسی
هنر
92079

پایتخت ۷ سریال ویژه نوروز ۱۴۰۴ شبکه ۱ سیما، نیامده رکوردهای مخاطبین را در کمترین مدت و بیشترین حجم بازدید شکانده است. سریالی که چند سال مخاطب برای بازگشتش صبر کرده بود و تا قسمت ۵ چالشهای فراوانی را در ذهن مخاطب کاشته است که باید دید در ادامه روند سریال چه خواهد شد و روند قصه به کجا میرود.
به گزارش گروه هنر ایران آنلاین، اولین چیزی که در آغاز برایمان جالب توجه است کارگردان هنری سریال بود که نام محسن تنابنده را در کنار خود میدید چیزی که در گذشته در حد بازیگردان بود و در این فصل نشان از حجم کار بیشتر تنابنده برای پایتخت ۷ دارد.
این فصل ۲۲ قسمت دارد که طبیعی است میزان روایت و قصه بیشتری را در خود جای دهد تا مخاطب حس کمبودی را در سریال نبیند که تا قسمت ۵ علامت سؤالهای بسیاری برای مخاطب ساخته شده که در ادامه سریال به آنها پاسخ داده میشود اما نمیشود به راحتی از پیچیدگی فیلمنامه عبور کرد زیرا ما یک خط داستانی را دنبال نمیکنیم و شخصیتها مجزا حاوی داستان و مسیر خود هستند و فقط برای مکمل بودن حضور ندارند که از نقاط قوت سریال است زیرا بخاطر حجم و گستردگی زیاد مخاطب گاهی باید دست به کار بشود و معادلات را تجزیه کند تا در شب بعدی نتیجه کار را ببیند که نکته بسیار مهمی است و نشان میدهد سریال تنها برای وقت گذرانی و پر شدن تایم آنتن ساخته نشده است و بیدلیل نیست که برای دیدنش خیابانها خلوت میشود.
برای راحتتر شدن کار سریال و برداشته شدن فشار از تیم تولید میشد خیلی سریع تمام شخصیتها را در قسمت اول ببینیم اما نویسنده با ایجاد تعلیقهای گوناگون حسابی صبر مخاطب را آزمایش میکند و فشار را تحمل میکند تا به وقتش او را شگفتزده کند و حس بهتری را به مخاطبین القا کند که همسر جدید ارسطو و نبودن بهرام افشاری در شروع سریال از جمله این رفتارهای نویسندگان بود که جالب توجه است.
بعد از ۷ فصل از سریال مخاطبین حس آشنایی و نزدیکی با شخصیتها را دارند و حضورشان در سریال بسیار کمککننده است زیرا بیننده دوباره خاطرات گذشتهاش زنده میشود و همراه شدنش با سریال آسانتر است. حضور معلم فیزیک و هدایت هاشمی نمونه این حرکات هستند که در کنار استفاده از ترندهای جامعه مثل مافیا بازی کردن و بازیگران جدید کمتر شناخته شده از جمله سدضیا، حضور پر رنگتر خانواده تقی و سورپرایز مهم فصل ۷ سالار پسر نقی است که حسابی از مخاطب دلبری کرده است.
بعد از اشاره به تمام نکات بالا مهمترین بخش پایتخت ۷ مثل اکثر فصول گذشته نمایش گستره فرهنگی کشور است که اصفهانی بودن همسر ارسطو، در ادامه سفر به مشهد و ماجراهایش حلقه همیشه متصل سریال پایتخت است که جغرافیای بزرگ کشور را یکدست میکند و در فصل ۷ فرهنگ پارسی را نیز با حضور دامادی تاجیکی و احتمال حضور در تاجیکستان پر رنگتر کرده است که با وجود موج جدید علاقه به زبان و فرهنگ فارسی در سالیان گذشته نشان از بیداری تیم تولید و صداسیما دارد که نظرات و نگاه مخاطبینش ارزشمند هستند و به سلیقه مخاطب برنامهسازیها ادامه دار است.
یکی از نکات جالب توجه در رابطه با مخاطبین و بینندگان پایتخت میزان غیرقابل باور اما واقعی امار بازدیدهای سریال در یوتوب است که در کمتر از یک روز میلیونی شده و میشوند، رکورد فوقالعاده عجیبی است به دلیل این که اگر یوتوب را متر برای بینندگان خارج از کشور در نظر بگیریم نشان از همراهی فرا مرزی سریال دارد زیرا این حجم بازدید برای یوتوب یک آمار فوقالعاده است و حتی در بخش درامد زایی و بازگشت سرمایه نشان میدهد یک سریال خوب میتواند هم سرمایه ساختش را جبران کند و هم در گذر زمان به درآمد زایی فعال نیز برسد، چیزی که در سریالهای معروف جهان شاهدش بوده و هستیم وامیدبر ادامه دار بودنش در ایران آرزوی محالی نیست زیرا نوعی صادرات فرهنگی است و در بحث درآمد زایی نیز میتواند اتفاقات مهمی را رقم بزند.
تنها با گذشت ۵ قسمت از پخش سریال نمیشود قضاوت جامعی در مورد آن داشت اما با یک نگاه کلی پایتخت ۷ قدم رو به جلویی است که مخاطب نیز دعوت رسانه ملی را رد نکرده و همراهیاش میکند کهامیدواری بر این است این مسیر ادامه دار باشد زیرا مخاطب نشان داده است سریال خوب را میبیند که سوجان و مهیار عیار مثالهای تازه و زندهای هستند که بینندگان بسیار علاقهمند بودند و همراهی کم سابقهای با این سریالها داشتند.
امیرمحمد خسروجردی
انتهای پیام/