مقام دفاعی تاکید کرد:
ضرورت تلاش همگانی برای ایمن سازی جامعه در برابر جنگ شناختی دشمن
سیاست
92273

جانشین معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه جنگ شناختی مدل بسیار پیچیدهای است که بر ذهن انسانها تأثیر میگذارد، بر ضرورت ضرورت آمادگی و تلاش همه دستگاهها برای ایمن سازی جامعه در برابر جنگ شناختی دشمن تاکید کرد.
به گزارش گروه سیاسی ایران آلاین، امیر سرتیپ ابراهیم گلفام درمورد جنگ شناختی دشمن گفت: امروزه در حوزههای مختلف نظامی، کشورهای بزرگ اقداماتی گسترده انجام دادهاند که شامل حوزههای زمینی، دریایی، هوایی و فضایی میشود. در این راستا، عصر جدیدی به نام عصر چهارم به وقوع پیوسته که عرصه سایبر را شامل میشود. تلاشهای خاصی در این زمینه صورت میگیرد که هر یک از آنها برای موفقیت در جنگهای سخت بسیار مؤثر و بجا بوده و نتایج مثبتی برای کشورها به همراه داشته است.
وی افزود: در هر یک از عرصههایی که به آن اشاره شد، کشورهای صاحب قدرت توانمندیهای خود را به طور قابل توجهی تقویت کردهاند. به عنوان مثال، ارتش آمریکا در نیروی هوایی و دریایی قوی است، ارتش روسیه نیروی زمینی قدرتمندی دارد. سایر کشورها نیز در این چهار حوزه و همچنین حوزه پنجم یعنی سایبر، مجموعهای از کارهای فناوری، الکترونیکی و جنگهای الکترونیکی را برای تقویت خود انجام دادهاند.
جانشین معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: به طور کلی، در عرصه نیمهسخت و جنگ نرم نیز تلاشهایی صورت گرفته که توانسته اند موفقیتهایی بدست بیاورند و به این کشورها کمک کرده تا در این حوزه در سطح جهانی دست برتر را داشته باشند. ناتو در سال ۲۰۲۰ اعلام کرده است که جنگ شناختی، عرصه ششم جنگ محسوب میشود.
سرتیپ گلفام گفت: آمریکاییها از سال ۲۰۲۰ و حتی سالهای قبل، در این حوزه علیه ملتها فعالیت خود را آغاز کردهاند، به ویژه در جاهایی که ورود نیروهای نظامی ممکن نبوده یا با محدودیتهای بینالمللی مواجه بودهاند آنها جنگهای شناختی و نفوذ سایبری را در دستور کار خود قرار داده و در این زمینه فعالیت میکنند. به عنوان مثال خود آنها اعلام کردند که در گرجستان با صرف هزینهای اندک، توانستند با تاثیرگذاری بر باورها و ذهنها، حکومت آن کشور را سرنگون کنند.
وی یادآور شد: وقتی ناتو در سال ۲۰۲۰ این عرصه را به عنوان یک حوزه فعالیت جدید معرفی کرد، نشاندهنده جدیت آنها در این زمینه است. آنها به صراحت اعلام کردهاند که جنگ نرم و حوزه شناختی را در برنامههای خود گنجانده و برای آن برنامهریزی میکنند.
جانشین معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی، بهترین گفتمان و ادبیات را در این زمینه دارند. اگر بخواهیم شخصیتی را بیابیم که ادبیات و فهم قرآن را به سادگی بیان کند، این شخصیت بزرگوار به خوبی از منابع عظیم قرآنی و این ادبیات استفاده میکند و مفاهیم را به زبان ساده برای ما منتقل میسازد. همچنین، مفاهیمی که در سنت و احادیث بزرگ اهل بیت و پیامبر گرامی اسلام وجود دارد، جمعآوری شده و نسخههای بسیار خوبی در سالهای گذشته به ما ارائه شده است.
سرتیپ گلفام افزود: رهبر معظم انقلاب یک دهه قبل اعلام کردند که مسئولین باید به تهاجم فرهنگی دشمن توجه داشته و به فکر آن باشند. دشمن در عرصه تهاجم فرهنگی فعال است و بارها به این موضوع در فواصل زمانی مختلف تاکید داشته اند. رهبر انقلاب به درستی تاکید فرمودند که در حوزه تهاجم فرهنگی، جامعه هدف کشور ما است و در ادامه رهبری فرمودند که هجمه فرهنگی در حال اتفاق است که شدیدتر از تهاجم است که مسئولین باید برای این موضوع برنامهریزی داشته باشند.
وی با بیان این که چند سال پیش نیز در حوزههای شناختی، ایشان تأکید کردند که باید به شدت در این زمینه فعالیت و دقت کنید، زیرا دشمن به طور مداوم در این زمینه در حال فعالیت است ادامه داد: اگر به سال ۲۰۲۰ اشاره شد، ناتو به طور علنی اعلام کرده است که این جنگها از دو دهه قبل آغاز شده و هرچند که به طور رسمی اعلام نمیشد، اما از آن زمان به عنوان جنگها و عملیات روانی اجرا میشد.
جانشین معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مدل شناختی این جنگها کمتر دیده میشد، زیرا بیشتر بر قدرت فیزیکی در جنگ ها تأکید میشد و دست برتری داشتند. اما در جنگ های امروزی دشمن هیچ تغییری نکرده بلکه شیوه و روش کار خود را عوض کرده است و مدل بسیار پیچیدهای است که بر ذهن انسانها تأثیر میگذارد.
وی افزود: جنگ شناختی که دشمن در حال انجام آن است، از سکوهای رسانهای که تحت کنترل خود دارد، بهره میبرد. این که چرا ما بزرگترین هدف آنها هستیم، آمریکاییها در سند اطلاعاتی ۲۰۲۴ خود اعلام کردهاند که با سه چالش بزرگ مواجهاند: چالش روسیه، چالش چین و چالش ایران. در گذشته، این ادبیات به این شکل مطرح نمیشد، اما اکنون به وضوح بیان میشود که ایران در کنار چین و روسیه، به عنوان چالشی بزرگ برای سیاستهای آمریکا مطرح است.
سرتیپ گلفام ادامه داد: کشورهای غربی به ویژه آمریکا، بر این باورند که برای روسیه و چین راهحلهای سادهتری وجود دارد و برای آنها برنامههای مشخصی تدوین کردهاند. اما چالش ایران به دلیل داشتن نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه، بسیار پیچیده و حیاتی است. این حکومت الهی، هر گونه برنامهریزی برای مقابله با آن را دشوار میسازد و گاهی اوقات نتایج غیرقابل پیشبینی به همراه دارد.
این مقام نظامی گفت: تعداد زیادی از کارشناسان و محققان در حال کار بر روی تغییر باورها و ادراکات جامعه ما هستند. در این راستا، گزارشی از آمریکا منتشر شده که نشان میدهد بیش از هزار نفر از کارشناسان و متخصصان در زمینههای مختلف به عنوان میز ایران فعالیت میکنند. این افراد تحت حاکمیت نظام سلطه، تلاش دارند تا جمهوری اسلامی ایران را به چالش بکشند. به نظر خودشان اگر آنها موفق شوند که جمهوری اسلامی را تحت کنترل خود درآورند، بقیه کشورهای اسلامی و جبهه مقاومت حساب کار دست شان می آید و از طرف دیگر از حمایتهای فکری، اندیشه ای و راهبردی ایران محروم خواهند شد، چرا که جمهوری اسلامی به عنوان الگوی برتری در جهان شناخته میشود.
جانشین معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح افزود: در حال حاضر، دشمنان در حوزه جنگ شناختی، به ایجاد تغییر یا دستکاری ذهن و فکر جامعه ورود پیدا کرده اند. این اقدامات در سه حوزه فردی، گروهی و اجتماعی انجام میشود. هدف این است که نیروهای خودی، که به عنوان سازمانهای بزرگ نظام اسلامی شناخته میشوند، ابتدا از نظر ذهنی متزلزل شوند و سپس فرو بپاشند و شاخص هایی که مدنظر آنها است قرار داده شود. اگر ما در جنگ شناختی حتی یک نفر از نیروهای خودی را از دست بدهیم، در واقع یک سرباز به صفوف دشمن اضافه شده است.
وی ادامه داد: برای مقابله با این تهدیدات، ما باید جامعه را اقناع کنیم تا مردم بتوانند حق را از باطل تشخیص دهند بر همین اساس رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالهای گذشته تأکید کردهاند که باید جهاد تبیین انجام شود و برنامههایی برای جوانان و دانشگاهیان تدوین شود چرا که جوانان، سازندگان آینده جامعه هستند و باید بدانند که انقلاب اسلامی چه دستاوردهای بزرگی به ارمغان آورده است.
سرتیپ گلفام یادآور شد: به عنوان مثال، در حوزههای نانو، صنایع هوایی، موشکی و فضایی، ما به پیشرفتهای قابل توجهی دست یافتهایم در حالی که در گذشته، به شدت در حوزه های مختلف به دیگر کشورها وابسته بودیم، اما اکنون به واسطه باورهای انقلاب اسلامی، به این دستاوردها رسیدهایم بنابراین در این زمینه بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب باید جهاد تبیین صورت بگیرد.
این مقام دفاعی کشور اظهار داشت: همه مسئولین، اندیشمندان و معلمان باید برای جوانان کشور توضیح دهند که چه تغییرات مثبتی در جامعه رخ داده است. در مقاطع مختلف، باید به آنها یادآوری کنیم که دشمن در حال کار بر روی ناامید کردن جوانان است و میخواهد آنها را از نظام اسلامی دور کند. رهبر انقلاب فرمودند که جهاد امیدآفرینی کنید یعنی به جوانان بگویید که آینده کشور در دست شماست و پلکان ترقی در این کشور وجود دارد بنابراین ما باید امیدها را در جامعه زنده نگه داریم و فضا را روشن کنیم تا جوانان بتوانند آیندهای روشن را برای خود تصور کنند.
جانشین معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در راستای جهاد تبیین و جهاد امیدآفرینی، نخبگان جامعه را به سازمانهای بزرگ نظامی مانند نیروی دریایی سپاه، نیروی دریایی ارتش و هوانیروز ارتش بردیم. این اساتید دانشگاه با توانمندیهای دفاعی ما آشنا شدند و بسیاری از آنها باور نمیکردند که در این حوزهها چنین پیشرفتهایی داشتهایم. پس از بازگشت، آنها اعلام کردند که میتوانند به عنوان مروجین خوبی در دانشگاهها عمل کنند و این نشاندهنده ضرورت کار بیشتر در این زمینه است.
وی افزود: امروز، جهاد تبیین از دستاوردهای انقلاب اسلامی در برابر کارشکنیها و تحریمهای نظام سلطه ضروری است. به فرمایش رهبر معظم انقلاب که از کلام قرآن است، استقامت اگرچه ممکن است هزینهبر باشد، اما منافع آن بسیار بیشتر از عقبنشینی و تسلیم است. این منافع اکنون به ما رسیده، اما دشمن نمیگذارد که این دستاوردها در درون و خارج ترویج یابد و با اخبار منفی سعی در ایجاد ناامیدی دارد.
سرتیپ گلفام با تاکید بر اینکه تمام سازمانها و دستگاهها باید در حوزه کار فرهنگی و آموزشی و علوم شناختی که شامل پزشکی، روانشناسی، جامعهشناسی و رفتارشناسی و علوم انسانی است، فعال شوند، گفت: جنگ شناختی به شدت گسترش یافته و همه دستگاهها باید برای ایمنسازی جامعه و تبیین حقایق تلاش کنند.
وی گفت: ورود نیروهای مسلح در برگزاری همایشها و رویدادهای علمی در زمینه جنگ شناختی به این دلیل است که نیروهای مسلح مسئولیت حفاظت از تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارند. اگر دشمن به خیال خود در حال ضربه زدن به کشور در حوزه شناختی است، باید به سرعت وارد عمل شویم.
این مقام نظامی افزود: با مجوز ستاد کل نیروهای مسلح، ما توانستیم خاستگاههای علمی را بسیج کنیم تا تولید، نشر و گفتمانسازی علمی در زمینه جنگ شناختی انجام شود. تمام دانشگاههای نیروهای مسلح و معاونت فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل در یک برنامه منظم به این امر پرداخته و تقسیم کار کردند.
جانشین معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، همایشهای متعددی در این زمینه برگزار شد و بیش از ۲۰۰۰ مقاله به این همایشها ارسال شد. از این تعداد، بیش از ۱۰۰۰ مقاله پذیرفته شد و ۹۰ مقاله برتر در همایش نهایی تجلیل شد. جالب است که بیش از ۵۳ درصد از مقالهدهندگان در مقطع دکترا بودند ما موفق شدیم که یک خرد جمعی دانشگاهی و نخبگانی را ایجاد کنیم.
وی گفت: ظرف هفت یا هشت ماه، ۲۲ کتاب در این حوزه تدوین، چاپ و منتشر شد که این خود یک کار بزرگ و نشانهای از تولید علم است. این اتفاق به واقع در حال رقم خوردن است و البته تازه در آغاز راه هستیم. چراغ اول را روشن کرده ایم و امیدواریم که تمام وزارتخانههای مسئول، از جمله وزارت ارشاد اسلامی، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش که در مقطع نوجوانان فعالیت میکنند، نیز به این حرکت بپیوندند. معاونت علمی و فناوری و دانش بنیان ریاست جمهوری نیز باید پای کار بیاید تا بتوانیم در سال ۱۴۰۴ و سالهای آینده این مسیر را ادامه دهیم و پروژههای بهتری را اجرا کنیم.
سرتیپ گلفام در پایان تاکید کرد: به طور قطع این مسیر با هدایت رهبر معظم انقلاب، به موفقیت خواهد رسید. اتکای ما به ایشان و همچنین به قرآن کریم و یقین به وعده الهی که "ان تنصر الله ینصرکم" است، باید در عمل نمود پیدا کند. ما باید اقدامات مؤثری را انجام دهیم و به تحقق وعدههای الهی ایمان و یقین داشته باشیم و به این باور و اعتقاد برسیم که با وحدت و انسجام و هوشمندی ما خواب و خیال دشمنان این مرز و بوم تعبیر نخواهد شد.
ایران آنلاینانتهای پیام/