موفقیت کشتی ایران در پاریس؛ تصمیم طلایی فدراسیون
ورزش
92464

موفقیت کشتی در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس به دلیل سلسله اقدامات و حمایتهایی بود که فدراسیون کشتی فراهم کرد که یکی از مهمترین آن استقرار ملیپوشان در هتلی خارج از دهکده بازیها بود.
به گزارش گروه ورزشی ایران آنلاین، مسابقات کشتی در بازیهای المپیک پاریس طی روزهای ۱۵ تا ۲۱ مردادماه ۱۴۰۳در سالن «شامپ دِ مارس آرنا» شهر پاریس برگزار شد و کشتی ایران با ۱۱ نماینده در این آوردگاه بزرگ حضور داشت. گوششکستههای ایرانی در کشتی فرنگی ۶ سهمیه و در کشتی آزاد پنج سهمیه داشت. سهمیه آخر کشتی آزاد نیز روز قبل از مسابقات به علیرضا سرلک رسید اما این آزادکار لرستانی به علت تاخیر یک ساعته به وزنکشی عملا نتوانست در مسابقات حاضر شود.
کشتی آزاد و فرنگی ایران در المپیک پاریس، بهترین عملکرد را از نظر کسب مدال داشت و کشتیگیران کشورمان صاحب ۸ مدال در این رقابتها شدند. کسب ۸ مدال از ۱۱ وزن توسط کشتیگیران کشورمان، یک رکورد تاریخی برای کشتی کشورمان در المپیک محسوب میشود که این موضوع را به وضوح نشان میدهد که کشتی ایران رشد چشمگیری در سالهای اخیر داشته است.
اردوهای تیم ملی پیش از اعزام به این بازیها به صورت متمرکز برگزار شد. در این اردوها همه امکانات لازم از جمله محل اسکان، سالن بدنسازی و استخر برای ملیپوشان فراهم بود، علیرضا دبیر اعتقاد داشت که باید ملیپوشان بدون کوچکترین دغدغه در طول مدت برپایی اردوها تمرینات آمادهسازی خود را برگزار کنند.
مهمترین ابتکار علیرضا دبیر در پاریس اسکان ملیپوشان کشتی خارج از دهکده مسابقات بود. این تصمیم به منظور فراهم شدن شرایط بهتر از جمله کمی فاصله تا سالن مسابقات، تهیه غذای ایرانی، استفاده اختصاصی از سالن تمرین، بدنسازی، سونا و استخر، سالن غذاخوری، کافی شاپ و سایر امکاناتی است که ملیپوشان کشتی بتوانند بدون هیچ دغدغه و مشکلی خود را برای رقابت با حریفان آماده کنند.
پیشتر علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی در نشست خبری به اسکان تیمهای ملی کشتی خارج از دهکده المپیک اشاره کرد و توضیح داد: یک سال است این موضوع را پیگیری میکنیم و دوستانی خارج از وزارت ورزش و کمیته المپیک به ما کمک کردند. من ۲ المپیک خودم کشتی گرفتم و بالا و پایین آن را دیدهام. اسکان تیمهای ملی کشتی خارج از دهکده ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار یورو شد که خودمان پرداخت کردیم و یک ریال از وزارت و کمیته المپیک نگرفتیم.
او بیان کرد: بسیاری از تیمهای بزرگ مثل آمریکا نیز به دهکده نمیآیند و ما هم برای اولین بار این کار را کردیم.
هرچند تصمیم دبیر باعث رفاه ورزشکاران شد اما برخی این اقدام را تبعیضآمیز تلقی کردند. این موضوع در دهکده بازیها عرف نبود اما گزارش رسانههای جهان به مصائب دهکده المپیک و ضعف برنامهریزی نامطلوب فرانسویها برای این دوره از بازیها انتقاداتی را به همراه داشت و باعث شد تا بسیاری از کارشناسان بر صحت تصمیم رئیس فدراسیون کشتی اذعان کنند.
او برای موفقیت تیم در المپیک پاریس گفت: حاضر است هر کاری برای موفقیت کشتی بکند چرا که در قبال موفقیت این رشته مسئول است و باید پاسخگو باشم.
طبق قانون کمیته بینالمللی المپیک تمامی ورزشکاران کشورهای مختلف که به شهر میزبان بازیها میآیند باید در دهکده بازیها مستقر شوند اما در چند دوره بعضی از کشورها تصمیم گرفتند این قانون را رعایت نکنند و بعضی ورزشکاران خود را در خارج از دهکده مستقر کنند. به طور مثال امریکا در المپیک ۲۰۱۶ ریو کاروان ورزشیاش را با ستارههای بسکتبال، خارج از دهکده و در یک کشتی تفریحی گرانقیمت مستقر کرد.
در فاصله کمتر از یک ماه مانده به المپیک پاریس و به منظور افزایش روحیه و انگیزه کشتیگیران و کادر فنی، با دستور ویژه وزیر وقت ورزش و جوانان و از محل اعتبارات کمکهای وزارت ورزش، مبلغ ۲ میلیارد تومان پاداش نقدی توسط فدراسیون کشتی به اعضای تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی و کادر فنی آنان اهدا شد.
فدراسیون کشتی به دارندگان مدال طلای کشتی در المپیک ۵ میلیارد تومان و حقوق ماهیانه (طی یک سال) یکصد میلیون تومان، دارندگان مدال نقره یک میلیارد تومان و ماهی ۳۰ میلیون تومان حقوق و مدال برنز نیز ۵۰۰ میلیون تومان و ماهی ۱۵ میلیون تومان حقوق پرداخت کرد.
پرچمداری کشتی در المپیک برای کاروان ایران روزهای طلایی برای کشور رقم زد، کشتی با کسب ۲ مدال طلا، چهار نقره و ۲ برنز به عنوان موفقترین رشته ایران در این دوره از بازیها شناخته شد.
انتهای پیام/