اسلامی خبر داد:
غنیسازی اورانیوم را انجام نمیدادیم، قادر به راهاندازی راکتورهای خود نبودیم/ افتتاح کلینیک درمان زخم بر پایه پلاسمای سرد در جهرم
سیاست
93277

محمد اسلامی معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران به منظور افتتاح و بهرهبرداری طرحها و پروژههای مرتبط به فناوری پلاسمای سرد، امروز (شنبه) با استقبال استاندار فارس وارد شیراز شد.
ایران آنلاین: رییس سازمان انرژی اتمی ایران از اجرای طرحی نوآورانه با بهرهگیری از فناوری «پلاسمای سرد» برای تصفیه شیرآبههای پسماند در کشور خبر داد و گفت: با این طرح، روزانه ۱۰۰ متر مکعب شیرابه شهری به آب قابل استفاده تبدیل میشود که گامی بلند در مسیر مقابله با بحران کمآبی و حفظ محیط زیست خواهد بود.
«محمد اسلامی»، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه آیین امضای قرارداد اجرایی تصفیه شیرابههای حاصل از دفن زباله (لندفیل شیراز) اظهار کرد: یکی از معضلات جدی و فراگیر کشور، پسماندهای شهری است به گونهای که اکنون موضوع شیرابهها به یکی از بحرانهای غیرقابل تحمل تبدیل شده است، چرا که تاثیرات مخرب آن بر سلامت مردم، محیط زیست و منابع آب و خاک کاملا مشهود است.
وی افزود: سازمان انرژی اتمی ایران در دوره اخیر، تلاش کرد تا فناوریهای در اختیار خود را هرچه سریعتر به سامانههایی کارآمد و کاربردی تبدیل کند تا بتوانند مشکلات جامعه را رفع کنند. در این مسیر، از فناوری «پلاسمای سرد» در حوزه محیط زیست استفاده کردیم؛ پایلوتهای این فناوری طراحی و ساخته شده و نتایج مثبتی نیز حاصل شده است.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: در انتظار بودیم تا نخستین شهری که آمادگی لازم را دارد، برای اجرای این طرح انتخاب شود تا در قالب یک قرارداد اجرایی بین شرکت تخصصی که در سازمان انرژی اتمی مسئولیت دارد و شهرداری هماهنگی صورت گیرد که در نهایت با همکاری وزارت کشور و استانداری فارس و آقای رضایی کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، شیراز برای این کار در اولویت قرار گرفت و با اتمام مذاکرات پایهای، امروز تفاهمنامه این پروژه مبادله شد.
اسلامی عنوان کرد: بر اساس این تفاهمنامه، روزانه ۱۰۰ متر مکعب شیرابه تصفیه خواهد شد و به آبی گوارا و قابل استفاده مجدد تبدیل میشود. تاکنون در کشور، اقدامی با این کیفیت و قابلیت اجرایی نشده بود؛ هرچند پیشتر فرایند خنثیسازی انجام میگرفت، اما کیفیت آن به گونهای نبود که مورد پذیرش محیط زیست قرار گیرد یا به چرخه روانآبها بپیوندد.
وی افزود:۵۰ درصد از هزینه این سرمایهگذاری را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تقبل کرده و ۵۰ درصد دیگر نیز از سوی شهرداری تامین خواهد شد تا سازمان انرژی اتمی ایران بتواند این دانش را به شکلی دقیق، عملیاتی و اجرایی بهکار گیرد. پیشبینی شده است که این پروژه در بازه زمانی ۱۶ ماهه به بهرهبرداری برسد.
معاون رییس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: آمادگی داریم این پروژه را در سایر شهرهای کشور نیز آغاز کنیم. شیراز نخستین شهری بود که پیشقدم شد و در این مسیر پیشتازی کرد. سازمان انرژی اتمی ایران، ظرفیتهای خود را بر اساس میزان تقاضا، تطبیق خواهد داد. در شرایطی که تنشهای آبی، کمآبی و خشکسالی از چالشهای اصلی کشور محسوب میشوند، جلوگیری از نشت شیرابه زبالهها به درون زمین، ممانعت از آلودگی آبهای زیرزمینی و تلاش برای جبران کمبود منابع آبی از اهداف بنیادین و اصلی این طرح است.
کلینیک درمان زخم بر پایه پلاسمای سرد در جهرم به بهرهبرداری رسید
کلینیک درمان زخم بر پایه فناوری پلاسما در بیمارستان سیدالشهدا (ع) جهرم امروز (شنبه) با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی به بهرهبرداری رسید.
در کلینیک درمان زخم بیمارستان سیدالشهدا (ع) جهرم با استفاده از فناوری پلاسمای سرد درمان انواع زخمها از جمله زخمهای دیابتیک، فشاری و زخمهای مقاوم به درمان انجام خواهد شد.
شرکت دانشبنیان فناوری پلاسما برای نخستینبار در کشور، فناوری پلاسمای سرد را با مجوز رسمی سازمان غذا و دارو وارد مسیر درمان زخمهای دیابتی و مزمن کرده است.
این روش، تنها یک تسکین موقت نیست؛ بلکه با تحریک سلولهای ترمیمی و افزایش خونرسانی، به بازسازی و احیای کامل بافت آسیبدیده کمک میکند.
پس از استقرار موفق این فناوری در بیمارستان های شهید مفتح در ورامین و امام علی (ع) در کرج، امروز کلینیک زخم بیمارستان سیدالشهدا (ع) جهرم با این تکنولوژی راهاندازی شد و به زودی کلینیکهای زخم در چهار بیمارستان دیگر در شهر تهران فعال خواهند شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم در حاشیه راهاندازی بخش پلاسماتراپی زخم بیمارستان سیدالشهدا(ع) جهرم، گفت: ۲ دستگاه پلاسماتراپی به ارزش تقریبی ۸۰ میلیارد ریال به کلینیک تخصصی زخم بیمارستان سیدالشهدا(ع) اهدا شد.
حسین حکیمالهی درخصوص راهاندازی بخش سرپایی کلینیک زخم بیمارستان سیدالشهدا(ع) جهرم در پایان اسفندماه سال گذشته، اضافه کرد: این بخش با امکانات و تجهیزات به روز، خدماتی از جمله اوزون تراپی، پلاسما تراپی، ماگوت تراپی، لایت تراپی، وکیوم تراپی و پی آر پی به بیمارانی که مبتلا به زخم های مزمن هستند، ارایه میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم بیان کرد: کلینیکهای زخم برای بیمارانی راهاندازی میشوند که دچار زخمهای مزمن مانند زخمهای دیابتی، مشکلات گردش خون، زخمهای فشاری یا زخمهای پس از جراحی و تصادف هستند و نیاز به مراقبت ویژه برای بهبود دارند.
حکیم الهی با اشاره به اینکه مکاتبات برای تحت پوشش رفتن این خدمات با بیمه در حال انجام است، افزود: کلینیک زخم به بیماران بستری خدمات ارایه میداد، اما با توجه به تعدد بیماران سرپایی که برای درمان زخمهای مزمن عمدتاً متحمل هزینههای زیادی در مراجعه به بخش خصوصی بودند، این بخش از کلینیک نیز راهاندازی شد.
وی اعلام کرد: این کلینیک با همیار و نیکاندیشی مهندس امیرهادی انصاری به نیت زندهیاد دکتر عبدالمهدی انصاری کرمانی و با حمایت بنیاد خیریه موج مهربانی افتتاح شده و هزینه ۲۰ میلیارد ریالی برای تجهیز این بخش را بنیاد خیریه موج مهربانی بر عهده داشته است.
اگر غنیسازی اورانیوم را انجام نمیدادیم، قادر به راهاندازی راکتورهای خود نبودیم
معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در آیین امضای تفاهمنامه میان سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه علوم پزشکی جهرم، از آغاز گسترش کلینیکهای درمان زخم با فناوری بومی پلاسمای سرد خبر داد و تاکید کرد: این فناوری نوین با حمایت از ظرفیت علمی کشور، در مراکز درمانی مختلف مستقر خواهد شد.
«محمد اسلامی»، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در آیین امضای تفاهمنامه راهاندازی کلینیک پلاسماتراپی بهمنظور درمان زخم در دانشگاه علوم پزشکی جهرم، اظهار کرد: ما باید همواره شکرگزار خدای متعال باشیم که امام راحل (ره)، شهدا و مقام معظم رهبری این مسیر عزت، اقتدار و آبرو را برای ملت ایران هموار کردند. ایران همواره مهد علم، دانش و فناوری بوده و ایرانیان در طول تاریخ نقش پیشرو و پیشتاز داشتهاند. امروز در اقصی نقاط کشور شاهد رشد، شکوفایی و ظهور ظرفیتهایی هستیم که میتوانند نقش موثری در پیشرفت کشور ایفا کنند.
وی افزود: سازمان انرژی اتمی ایران توانسته است با ایمان، تلاش شبانهروزی و اتکا به توان داخلی، مسیرهایی را طی کند که پیش از این مسدود یا تحت سلطه قدرتهای خارجی بوده است. امروز شاهد گسترش دانش و فناوری در حوزههای مختلف هستیم و یکی از این دستاوردها، رونمایی از فناوری پلاسمای سرد است.
اسلامی ضمن قدردانی از استاندار فارس و رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، گفت: بیتردید این آغاز راه است و این روند را با قدرت و گستردگی بیشتری ادامه خواهیم داد.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: در حوزه استفاده از پرتوها، اقدامات موثری در استان فارس در دستور کار قرار گرفته است. دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز آمادگی خود را برای استقرار سامانههای مبتنی بر این فناوری در مجموعه این دانشگاه اعلام کرده است.
وی تصریح کرد: در سه سال گذشته، با وجود تهدیدات گسترده علیه صنعت هستهای کشور، جریان و نهضت پژوهشی با اتکا بر ایمان و تلاش خستگیناپذیر همکارانمان شکل گرفته است و نتایج ملموس آن بهزودی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه ما ظرفیتسازی را وظیفه خود میدانیم و از گسترش آن پشتیبانی میکنیم، افزود: بر اساس افق ۱۴۲۰، باید به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای برسیم. نخستین نیروگاه ما در حال حاضر ۷۲ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده است که انشاءالله این روند را با سرعت بیشتری ادامه خواهیم داد.
اسلامی اظهار کرد: امروزه بسیاری از بیمارستانها به فناوری پزشکی هستهای مجهز شدهاند. اگر فرآیند غنیسازی اورانیوم را انجام نمیدادیم، قادر به راهاندازی و بهرهگیری از راکتورهای خود نبودیم. این همان نقطه راهبردی و گلوگاهی است که دشمنان آن را هدف قرار دادهاند، زیرا منشأ قدرت است. به لطف الهی، اکنون از این مرحله عبور کردهایم و وارد فاز صنعتی شدهایم.
وی اظهار کرد: در جریان سفرهای مختلف به استان فارس، وعده داده بودیم که یک شبیهساز آموزشی راکتور در دانشگاه شیراز مستقر کنیم. دانشگاه شیراز، نخستین دانشگاه در کشور است که این شبیهساز را با چنین مشخصاتی در اختیار دارد. امروز در جهرم، وارد فاز دوم تعهدات خود شدهایم و آن را توسعه خواهیم داد. با توجه به ظرفیت نیروی انسانی در استان فارس، بخشی از مباحث مربوط به توسعه منابع انسانی در این استان دنبال خواهد شد تا بتوانیم دانشجویان این بخش از کشور را توسط سازمان انرژی اتمی ایران بورسیه کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر با ۱۰ دانشگاه کشور توافقنامههایی برای اعطای بورسیه منعقد شده است تا روند تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه فناوریهای هستهای با شتاب بیشتری دنبال شود.
لازم به ذکر است؛ در جریان سفر رییس سازمان انرژی اتمی ایران به شهرستان جهرم، از فناوری پیشرفته «پلاسمای سرد» در کلینیکهای درمان زخم رونمایی شد. در این مراسم همچنین تفاهمنامه راهاندازی کلینیک پلاسماتراپی میان شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما به نمایندگی از سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه علوم پزشکی جهرم به امضا رسید.
افتتاح کلینیک درمان زخم بر پایه فناوری پلاسما در بیمارستان سیدالشهدا (ع) جهرم و امضای قرارداد اجرایی تصفیه شیرابههای حاصل از دفن زباله (لندفیل شیراز) با استفاده از فناوری پلاسمای سرد از جمله برنامه های سفر رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان به فارس است.
در کلینیک زخم بیمارستان سیدالشهدا(ع) جهرم با بهرهگیری از فناوری پلاسمای سرد، درمان انواع زخمها از جمله زخمهای دیابتیک، فشاری و زخمهای مقاوم به درمان انجام خواهد شد.
همچنین برای نخستینبار در کشور، قرارداد اجرایی تصفیه شیرابههای حاصل از دفن زباله (لندفیل شیراز) با استفاده از فناوری پلاسمای سرد در استانداری فارس به امضا خواهد رسید.
انتهای پیام/