ثبتنام ۸۳ هزار زائر برای حج ۱۴۰۴
فرهنگ
94179

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر گفت: ۸۳ هزار نفر به عنوان زائران حج تمتع ۱۴۰۴ ثبتنام کردند و برای هر ۵۵۰ زائر، یک پزشک کار معاینه درمانی و بررسی استطاعت جسمی و روحی و روانی زائران را انجام داده است.
ایران آنلاین: سید علی مرعشی روز چهارشنبه در نشست خبری اظهار کرد: فرایند ثبتنام اولیه زائران حج ۱۴۰۴ در آبان سال قبل در کاروانها آغاز شد و سهمیه زائران براساس هر هزار نفر جمعیت، یک نفر است و به طور تقریبی سهمیه حج سال جاری پر شده است.
وی ادامه داد: پس از ثبتنام اولیه، معاینات پزشکی آغاز شد و براساس تفاهمنامهای که با سازمان حج و زیارت داشتهایم، یک پزشک برای معاینه هر ۵۵۰ نفر در نظر گرفتیم.
مرعشی با بیان اینکه سازمان حج و زیارت ۶۴۳ کاروان برای حج ۱۴۰۴ درنظر گرفته است، افزود: هر کدام از پزشکان جمعیت هلالاحمر، ۴ تا ۵ کاروان را معاینه کردهاند و با توجه به ظرفیتی که سازمان حج و زیارت برای معاینه پزشکان در نظر گرفته است، ۱۵۴ پزشک در طرح معاینه زائران حضور داشتند.
ابتلای بیش از چهار هزار زائر به نارسایی قلبی
مرعشی با بیان اینکه برخی زائران با توجه به شرایط سنی به بررسیهای تکمیلی و بیشتری از منظر قلبی، ریوی، عروقی و دیابت نیاز دارند، افزود: ۸۳ هزار زائر برای مراسم حج ۱۴۰۴ ثبتنام کردهاند که از این تعداد ۲۲ هزار نفر به فشار خون، ۱۴هزار و ۶۸۵ نفر به دیابت، ۵ هزار و ۸۴۰ نفر به چربی خون و بیش از چهار هزار نفر به نارسایی قلبی کنترلشده مبتلا هستند و بیش از ۸۰۰ نفر از زائران حج تمتع ۱۴۰۴، عمل جراحی قلب باز را طی سالهای گذشته تجربه کردهاند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر درباره انجام عملیات پزشکی در زمان برگزاری مناسک حج، گفت: شرایط آبوهوایی سرزمین وحی با شرایط آبوهوایی محل سکونت زائران متفاوت است و حفظ سلامت زائران خانه خدا بر عهده تیم پزشکی است که تعداد اعضای تیم پزشکی به ۳۶۰ نفر میرسد.
وی ادامه داد: ۱۵۴ نفر از اعضای تیم پزشکی در هتلهای محل اسکان زائران حضور دارند که نزدیکترین بعد مسافت زائران به پزشک محسوب میشود.
بیش از ۱۱۰۰ زائر بالای ۸۰ سال
مرعشی با اشاره به اینکه از ۸۳ هزار زائر بیش از هزار و ۱۰۰ نفر بالای ۸۰ سال و ۶۵ نفر نیز زیر ۱۸ سال دارند، توضیح داد: ۸۲ هزار و ۳۷۶ زائر تایید و حدود هزار و ۳۸۶ نفر در حال بررسی هستند و پزشکان آنها را معاینه کردند و برای آنها آزمایشهای تکمیلی خواستند که در حال انجام هستند.
به گفته وی، ۸ هزار و ۵۰۰ زائر بین ۷۰ سال تا ۸۰ سال و بیش از ۲۶ هزار زائر نیز بین ۶۰ تا ۷۰ سال هستند و تعداد زائران زیر ۴۰ سال بسیار پایین و تعداد زائران بالای ۷۰ سال بسیار زیاد است.
بیماری دیالیزی اجازه سفر حج ندارند
مرعشی به تغییرات مقررات عربستان اشاره کرد و افزود: مهمترین تغییرات مربوط به موضوع استطاعت جسمی زائران دیالیزی است که بر اساس قوانین جدید این افراد اجازه سفر ندارند.
الزامی بودن تزریق واکسن مننژیت برای زائران ایرانی
مرعشی افزود: امسال برای ایران تنها واکسن مننژیت الزامی است اما برای برخی کشورها واکسنهای دیگری نیز اجباری است. واکسن به میران کافی تهیه و به همه استانها ارسال شده است و کار واکسیناسیون حجاج همچنان در حال انجام است و حتی در ایام نوروز هم قطع نشده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر اظهار کرد: واکسنها مانند هر سال بر اساس تعداد زائران تهیه شده است و پس از تأیید استطاعت جسمی روند واکسیناسیون زائران انجام میشود.
وی ادامه داد: با توجه به زمان باقیمانده تا ایام حج، زائران باید آمادگی جسمیکامل برای حضور در این سفر سنگین را کسب کنند و یکی از اصول مهم در این زمینه انجام پیادهرویهای منظم است تا عضلات بدن و توان جسمی افراد برای مناسک سخت حج آماده شود.
مرعشی اضافه کرد: زائران باید داروهایی که برای بیماریهایی همچون فشار خون، چربی خون و دیابت مصرف میکنند به میزان بیش از مدت زمان سفر همراه خود داشته باشند همچنین همراه داشتن نسخه پزشک برای تمامی داروهای مصرفی الزامی است.
زائران داروهای خود را از بستهبندی اصلی خارج نکنند
وی تاکید کرد: زائران نباید داروهای خود را از بستهبندی اصلی خارج کرده و در بطری یا ظروف دیگر بریزند زیرا در صورت نیاز به بازرسی، افسر مربوطه باید بتواند دارو را از روی بستهبندی اصلی شناسایی کند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر ادامه داد: ورود برخی داروها نظیر داروهای مخدر، مسکنهای قوی با پایه مخدر، داروهای روانگردان و مواردی که در سیستم دارویی ایران به عنوان داروی خاص یا نیازمند نسخه ویژه شناخته میشوند، به عربستان ممنوع است و زائران باید از همراه داشتن این داروها به شدت خودداری کنند.
مرعشی یادآور شد: همانند سال گذشته در شهر مدینه یک مرکز درمانی شبانهروزی تحت نظر داریم که دارای چند تخت بستری با حضور پزشکان متخصص به صورت شبانهروزی است و این مرکز شبانه روزی از الزامات دریافت مجوز فعالیت پزشکی از سوی وزارت بهداشت عربستان سعودی است. بر اساس این مقررات، باید در هر شهر محل اقامت زائران، یک مرکز اصلی درمانی بهصورت ۲۴ ساعته فعال باشد.
وی با بیان اینکه در صورت نیاز به بستری شدن بیماران در شهر مدینه، از ظرفیت بیمارستانهای دولتی و خصوصی این شهر استفاده میشود، توضیح داد: در این مسیر، پزشکانی به عنوان رابط هلالاحمر با بیمارستانهای عربستانی همکاری میکنند تا روند بستری، درمان و پیگیری وضعیت زائران ایرانی با دقت و سرعت انجام گیرد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر با تاکید بر اینکه این پزشکان به صورت روزانه روند پیشرفت بیماری و سیر درمان بیماران بستری را رصد میکنند، افزود: در شهر مکه نیز بر اساس پراکندگی زائران در هتلها، پوشش درمانی گستردهای در نظر گرفته شده و با توجه به اینکه زائران ایرانی در ۵۷ هتل اقامت دارند، در هر کدام از این هتلها خدمات درمانی به صورت ۸ ساعته، ۱۶ ساعته یا ۲۴ ساعته ارائه میشود.
انتهای پیام/