پزشکیان در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی:
کاری کنیم بیمار ناراضی از مراکز درمانی خارج نشود، اگر نه روح و روانش نیز آسیب خواهد دید
سیاست
94311

رئیس جمهور با طرح این سوال که آیا میتوانیم به بیمار بگوییم چون پول کافی برای درمان ندارد، از بیمارستان بیرون برود؟ گفت: چه بسا باید به بیماری که مشکل مالی دارد، رسیدگی بیشتری داشته باشیم. هنر این است که مشکل این افراد را حل کنیم؛ عموم مردم باید احساس کنند که نظام سلامت کشور به فکر حل مشکلات آنهاست.
ایران آنلاین: دکتر مسعود پزشکیان در اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور که صبح امروز پنجشنبه، در محل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، با بیان اینکه مردم به ما اعتماد کردهاند تا مشکلات آنها را حل کنیم، اظهار کرد: شما روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی، در زمینه ارتقای کیفی خدمات بهداشتی و درمانی میتوانید کمک زیادی به دولت کنید؛ ما باید بتوانیم با کمک هم مشکلات مردم را رفع کنیم.
رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: معاینه مناسب و به موقع بیمار تنها عامل تاثیرگذار بر سلامت مردم نیست و ما باید هر متغیری را که بر سلامت جسمی و روحی مردم تاثیر میگذارد، بررسی و به آن رسیدگی مناسب کنیم. سلامتی کسی که بیکار است، کسی که در مناطق حاشیهای زندگی میکند، کسی که سواد ندارد و کسانی که سرپرست خانوار هستند، بیشتر از برخی دیگر از افراد که این دغدغهها را ندارند، در خطر است، لذا برای بهداشت و درمان این اقشار باید وقت و دقت بیشتری صرف شود. ما نمیتوانیم به وضعیت افرادی که مشکلات معیشتی دارند، رسیدگی نکنیم، زیرا مسئله سلامت آنها بسیار مهم و دارای تبعات اجتماعی است.
دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه وقتی دغدغه این اقشار را داشته باشیم، برای حل مشکلات آنها نیز راهحل پیدا خواهیم کرد، افزود: اگر مجموعههای تخصصی علوم پزشکی نتوانند راهحلی در این زمینه ارائه دهد، سایر بخشها نیز قادر به حل مشکلات بهداشتی و درمانی نخواهند بود. انتظار جامعه از دولت و بخش بهداشت و درمان بیشتر از خدمات فعلی است و امیدوارم ما به کمک هم بتوانیم مشکلات این حوزه را حل کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: بنای دولت در زمینه بهداشت و درمان، جذب مشارکت مردمی، ایجاد روابط بین بخشی و تامین عدالت است. سیاستهای کلی ابلاغی از سوی رهبری در زمینه سلامت نیز بر همین اصول مبتنی است.
دکتر پزشکیان با اشاره به مشکلاتی که یک بیمار با آنها مواجه است، گفت: باید کاری کنیم که بیمار ناراضی از مطب و بیمارستان خارج نشود، اگر بیمار از خدمات ناراضی باشد، علاوه بر بیماری جسمی، روح و روانش نیز آسیب خواهد دید. اگر شما به درد بیمار رسیدگی نکنید، چه کسی میتواند مشکل او را حل کند؟
رئیس جمهور اضافه کرد: آیا میتوانیم به بیمار بگوییم چون پول کافی برای درمان ندارد، از بیمارستان بیرون برود؟ چه بسا باید به بیماری که مشکل مالی دارد، رسیدگی بیشتری داشته باشیم. هنر این است که مشکل این افراد را حل کنیم. کسی که مشکل مالی ندارد، میتواند برای درمان اساسا به بخش دولتی مراجعه نکند، اما عموم مردم باید احساس کنند که نظام سلامت کشور به فکر حل مشکلات آنهاست.
رئیس جمهور افزود: ما اگر حمایت و مشارکت مردم را داشته باشیم، میتوانیم برنامههای خود در زمینههای تامین مسکن، اشتغال، بهداشت، معیشت و آموزش مردم را به پیش ببریم. فقط باید باور داشته باشیم که مردم از پایههای اصلی کشور بوده و حمایت و مشارکت آنها موجب ثبات کشور میشود. ما دنبال امر و نهی به مردم نیستیم، بلکه در حال تلاش برای حل مشکلات آنها هستیم؛ باید کاری کنیم که سرپرست خانوادهای که بیمار است، مشکل دیگری غیر از بیماری نداشته باشد.
دکتر پزشکیان در ادامه درباره اهمیت فعالیت گستردهتر مراکز بهداشت در سراسر کشور، گفت: مراکز بهداشت باید به پایگاه اصلی رسیدگی به سلامت مردم تبدیل شوند. برای تحقق این هدف، باید کادر درمان و متخصصان رشتههای لازم، به اندازه کافی در این مراکز مستقر شوند و تجهیزات مناسب نیز در اختیار آنها قرار گیرد. همچنین باید حقوق مناسبی برای زندگی آبرومند به این افراد پرداخت شود. وقتی این مراکز بهداشتی مجهز شدند و کادر درمانی کافی در اختیار داشتند، برنامههای اصلی ارتقای کیفی نظام بهداشت و درمان، از جمله پزشک خانوار اجرایی خواهند شد.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به لزوم ایجاد مراکز ارجاع در بیمارستانها و استفاده از روشهای نوین از جمله «پزشکی تصویری» برای معاینه بیمار، گفت: باید کیفیت ارائه خدمات و کمیت و کیفیت نیروی انسانی در مراکز درمانی را ارتقا دهیم. برای رسیدن به این اهداف میتوان مطالعه تطبیقی داشت و از تجارب موفق بهره برد. دولت برای همکاری با دانشگاههای علوم پزشکی در جهت حل مشکلات مردم در زمینه بهداشت و درمان آمادگی کامل دارد. ما جلسات مشترک خود در این زمینه را ادامه میدهیم تا به جمعبندی رسیده و برنامههای این حوزه را اجرایی کنیم.
دکتر پزشکیان با اشاره به ضرورت کاهش هزینههای غیرضرور، افزود: یکی از مشکلات ما در کشور تقاضاهای القایی است. ما باید هزینهها را کاهش داده و در مصارف خود صرفهجویی کنیم. همکاری مردم در پویش دو درجه کمتر موجب شد که روزانه 25 میلیون دلار صرفهجویی در مصرف انرژی داشته باشیم. کاهش مصرف برق و گاز موجب میشود که آلودگی هوا هم کمتر شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: استفاده از پنلهای خورشیدی برای تامین انرژی در دستور کار دولت بوده و به زودی اجرای آن آغاز خواهد شد. قرار است این پنلها در ادارات و بیمارستانهای دولتی نصب شوند، تا تامین انرژی مورد نیاز آنها از این طریق به الگویی برای مردم تبدیل شود. استفاده از نفت و گاز برای تامین انرژی، موجب آلودگی هوا میشود، اما انرژی خورشیدی پایدار و بدون آلودگی است. دانشگاههای علوم پزشکی هم میتوانند برای تامین هوای پاک، سلامت و معیشت مردم به دولت راهکار ارائه دهند.
انتهای پیام/