معاون گردشگری:
اصفهان میزبان نشست جهانی گردشگری ۲۰۲۶ شد
فرهنگ
94610

معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: اصفهان برای برگزاری نشست سال ۲۰۲۶ کمیسیون جهانی گردشگری انتخاب شده و این فرصت میتواند گامی موثر در زمینه خنثیسازی پروژه ایرانهراسی باشد.
ایران آنلاین: انوشیروان محسنی بندپی امروز، (شنبه، ۳۰ فروردین) در نشست خبری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاونان با رسانهها، اظهار داشت: انتخاب اصفهان، علاوه بر اثبات ظرفیتهای گردشگری ایران، توانست فضای تبلیغات منفی و پروژه ایرانهراسی را در مجامع بینالمللی گردشگری به چالش بکشد.
انتهای پیام/
به گزارش ایرنا، وی با اشاره به برگزاری سیوهفتمین نشست کمیسیون منطقهای شرق آسیا و اقیانوسیه و شصتمین نشست کمیسیون منطقهای جنوب آسیا در جاکارتا، از میزبانی تهران در نخستین مجمع جهانی گردشگری شهری و برنامهریزی برای برقراری پرواز مستقیم تهرانجاکارتا خبر داد.
محسنی بندپی گفت: برای برقراری پرواز مستقیم تهران- جاکارتا با هدف تسهیل تبادلات گردشگری میان این دو کشور برنامهریزی شده است. در دیدار با مقامات اندونزی، توافقات خوبی برای توسعه همکاریهای گردشگری حاصل شد که این پرواز نیز در همین چارچوب اجرا می شود.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به دیگر دستاوردهای این نشست، اضافه کرد: تهران نیز بهعنوان میزبان نخستین اجلاس مجمع جهانی گردشگری شهری انتخاب شده، این اجلاس قرار است در روزهای ۳ و ۴ تیرماه ۱۴۰۴ (۲۴ و ۲۵ ژوئن ۲۰۲۵) به میزبانی شهرداری تهران در منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد برگزار شود.
اندونزی به دنبال تبادل گردشگر به اماکن زیارتی است
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد مردم اندونزی مسلمان و به دنبال تبادل گردشگر به اماکن زیارتی هستند. سالانه ۱۱ میلیون گردشگر به این کشور می روند و هشت میلیون گردشکر از اندونزی به کشور های دیگر سفر می کنند؛ ما می توانیم نسبت به پذیرش گردشگران این کشور اقدام کنیم.
محسنی بندپی درباره عملکرد ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در ایام نوروز نیز گفت: با دستور مستقیم رئیسجمهوری، فعالیت ستاد سفر از مدتها پیش آغاز شد و نوروز امسال با بهبود قابلتوجه در خدمات گردشگری، حملونقل، امداد و نجات و تأمین سوخت همراه بود.
وی افزود: میانگین مصرف روزانه بنزین در ایام نوروز ۱۴۶ میلیون لیتر بود که بدون هیچ خللی در تأمین، توزیع شد. همچنین با افزایش پایگاههای اورژانس و پستهای هلالاحمر، امنیت و سلامت سفرها ارتقا یافت.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به توزیع متوازن سفر در کشور بیان کرد: امسال برخی استانها همچون ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، و کهگیلویه و بویراحمد با افزایش چشمگیر گردشگران روبهرو بودند که این روند، نویدبخش تحقق عدالت گردشگری و توجه به ظرفیتهای کمتر دیدهشده در کشور است.
محسنی بندپی همچنین از نقش موثر رسانهها در معرفی جاذبههای گردشگری نیز تقدیر کرد و گفت: در ایام نوروز ۲۸ هزار دقیقه برنامه در شبکههای سراسری صدا و سیما درباره معرفی جاذبههای تاریخی و طبیعی ایران تولید و پخش شد که نشاندهنده همافزایی ملی برای تقویت گردشگری است.
مرمت ۸۰۰ هزار اثر تاریخی
علی دارابی معاون میراث فرهنگی کشور نیز در این نشست با بیان اینکه سال گذشته ۸۰۰ هزار اثر تاریخی مرمت شد، گفت: موضوع بهره مندی از خیران میراث در ابتدای کار است. در این خصوص نهاد سازی و شبکه در نظر گرفته شده اما در آغاز کار هستیم. بحث هیات امنایی شدن آثار وجود دارد.
وی افزود: توان میراث به لحاظ امکانات و زیر ساخت ها برای مرمت همه میراث فرهنگی و تاریخی وجود ندارد و برخی دستگاه ها هم به وظیفه خود عمل نمی کنند. برای تحقق برنامه پنج ساله هفتم ۵۷ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است. در خوشبینانه ترین حالت شاید ۲۵۰ هزار میلیارد تومان به این وزارتخانه تخصیص داده شود. با این وضعیت بودجه و امکانات نیاز به بسیج همگانی وجود دارد در همین راستا چهار هزار نیرو که هزار نفر از آنها برای یگان حفاظت است، استخدام می شوند.
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: پرونده های غارها و دره خرم آباد در نوبت ثبت جهانی قرار گرفته است.
برپایی۱۳ هزار غرفه صنایع دستی در نوروز
مریم جلالی معاون صنایع دستی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: امسال در ایام نوروز شاهد همگرایی و هم افزایی بین معاون بودیم و در حدود یکهزار منطقه که دارای جذابیت فرهنگی و طبیعی بود، ۱۳ هزار غرفه صنایع دستی برپا شد. در طرحی که عشایر ایجاد کردند نیز هنرمندان عشایر حضور داشتند و نمایشگر هویت هر منطقه بودند.
وی افزود: در ایام نوروز هزار و ۳۰۰ کارگاه در زنجیره گردشگری قرار گرفت و سه میلیون گردشگر از کارگاه ها بازدید کردند. براساس خوداظهاری هنرمندان ۶۸۰ میلیارد تومان صنایع دستی در بازارهای نوروزی وجود داشته است.
جلالی اضافه کرد: ۲۰۰ اثر شاخص سرو سیمین در یک رویداد به فروش برسد. در نمایشگاه قرآن نیز هنرمندان صنایع دستی حضور داشتند و آثار خود را به فروشس رساندند.
معاون صنایع دستی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ۱۷ شهرجهانی صنایع دستی را در آینده نزدیک خواهیم داشت.
بهروز ندائی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی گفت: امسال هیچ کاری بدون برنامه در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنابع دستی انجام نمی شود و برنامه های هر بخش برای چهار سال آینده در نظر گرفته شده است. اولین دستگاه بودیم که با میانگین ۵۷ درصد بیشترین بودجه را داشتیم.
ابلاغ تعرفه برق تاسیسات گردشگری به پایین ترین میزان
علیاصغر شالبافیان مدیرکل سرمایه گذاری اقتصادی گفت: در طول چند ماه اخیر مشوق های جدید برای حوزه سرمایه گذاری، آیین نامه تجهیزات گردشگری و کشتی های تفریحی بدون پرداخت سود گمرکی انجام شد. آیین نامه تاسیسات گردشگری در صحن دولت تصویب شد. تعرفه برق تاسیسات گردشگری به پایین ترین میزان تعرفه صنایع تعیین و ابلاغ شد.
وی افزود: براساس سامانه وزارت کار ۹۲ درصد از اشتغال در حوزه گردشگری و صنایع دستی از سوی این این وزارتخانه محقق شده و تدوین بسته های سرمایه گذاری برای تسهیل روند سرمایه گذاری و تسهیلات که با صندوق توسعه دچار وقفه شده از برنامه های امسال است.
انتهای پیام/