زک یادگاری؛

نابغه ایرانی‌تبار مبتکر برنامه میلیون‌ دلاری کالری‌شمار

فضای مجازی

96560
string(1129) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"615.6","_w":"1094.4","_y":"136.01318486026318","_x":"101.67252652671421","source":"\/news\/photo\/1404\/02\/12\/4c40ab6aa1cbf6d5096ebcfb8ccb2e9e.jpg","_pr_css":"display: block; width: 200px; height: 159.942px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-14.8644px) translateY(-19.885px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"1094","_w":"1094","_y":"0","_x":"127.82522301010734","source":"\/news\/photo\/1404\/02\/12\/4c40ab6aa1cbf6d5096ebcfb8ccb2e9e.jpg","_pr_css":"display: block; width: 200.073px; height: 160px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-18.6947px);"},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" نابغه ایرانی‌تبار مبتکر برنامه میلیون‌ دلاری کالری‌شمار

زک یادگاری در حال حاضر سالانه ۳۰ میلیون دلار درآمد دارد، این در حالی است که ۱۵ دانشگاه معتبر از جمله استنفورد، ام‌آی‌تی و هاروارد به او پذیرش ندادند

ایران آنلاین: زک یادگاری، جوان ۱۸ ساله ایرانی‌تبار که مدیرعامل و یکی از بنیان‌گذاران اپلیکیشن کالری‌شمار «کال ای‌آی» (Cal AI) است، با خلاقیت، هوش مصنوعی و فناوری را به کار گرفته و غول‌های قدیمی این صنعت را به چالش کشیده است.

این اپلیکیشن که ماه مه ۲۰۲۴ راه‌اندازی شد، میزان کالری مواد غذایی را از روی عکس‌ با دقت ۹۰ درصد شناسایی می‌‌کند.

به گزارش اینترپرنر، زک یادگاری در حال حاضر سالانه ۳۰ میلیون دلار درآمد دارد، این در حالی است که ۱۵ دانشگاه معتبر از جمله استنفورد، ام‌آی‌تی و هاروارد به او پذیرش ندادند و فقط دانشگاه‌های جورجیا تک، دانشگاه تگزاس و دانشگاه میامی درخواست او را پذیرفتند.

فوربس می‌نویسد که زک از سن ۱۰ سالگی وارد دنیای کسب‌وکار شد و فعالیتش را با تدریس کدنویسی به قیمت ساعتی ۳۰ دلار آغاز کرد. او ابتدا یک شاگرد داشت اما بعد تعداد آن‌ها را دو برابر کرد و به سه نفر رساند. آنچه برای این پسر ۱۰ ساله احساس بسیار خوب «ثروتمند» شدن را به ارمغان آورد.

تماشای فیلم «شبکه اجتماعی» (The Social Network) و آشنایی با داستان مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار فیس‌بوک، الهام‌بخش او شد و زک را به فکر ساختن کسب‌وکاری Scalability انداخت. در واقع، او به این نتیجه رسید که باید مدلی از کسب‌وکار را ایجاد کند که بدون نیاز به افزایش متناسب هزینه‌ها و منابع، بتواند به طور چشمگیری رشد کند.

زک یادگری قبل از راه‌اندازی کال ای‌آی، در دوران همه‌گیری کرونا هم توانمندی‌های کارآفرینی خود را نشان داده بود. در آن زمان بسیاری از مدارس آمریکا به دلیل تعطیلی‌ها، کروم‌بوک (لپ‌تاپ‌های مخصوص کارهای آنلاین برای استفاده‌های آموزشی، اداری و کارهای شخصی ساده) به دانش‌آموزان می‌دادند. او متوجه شد که دانش‌آموزان نیاز دارند به بازی‌ها و سرگرمی‌های آنلاین هم دسترسی داشته باشند. بنابراین یک سایت ساخت که به دانش‌آموزان امکان می‌داد با کروم‌بوک هم از بازی‌های آنلاین محبوب بدون محدودیت‌، استفاده کنند. این سایت به‌سرعت موردتوجه قرار گرفت و پنج میلیون کاربر جذب کرد. او بعدا این پروژه را به مبلغی شش رقمی فروخت.

پس از موفقیت در پروژه قبلی، زک با هنری لانگ‌مک، که در یک دوره کدنویسی با هم آشنا شده بودند، شریک شد و به دنیای اپلیکیشن‌ها قدم گذاشت. اولین پروژه آن‌ها اپلیکیشنی به نام Grind Clock بود؛ یک ساعت زنگ‌دار انگیزشی که به سبک دیوید گاگینز (یک نویسنده، سخنران انگیزشی در آمریکا) افراد را بیدار می‌کرد. این اپلیکیشن در دو هفته اول ۲۰ هزار بار دانلود شد، اما رشد پایدار و ادامه‌داری نداشت.

زک در ادامه، با هدف تلاش برای گسترش حجم کسب‌وکار خود، با بلیک اندرسون که در عرض شش ماه دو اپلیکیشن با میلیون‌ها دانلود ساخته بود، تماس گرفت. اندرسون موافقت کرد که با آن‌ها شریک شود و سرمایه و تخصصش را در اختیار آن‌ها بگذارد. به این ترتیب، یادگاری و هنری لانگ‌مک به همراه اندرسون اولین نسخه اپلیکیشن از کال ای‌آی را ارائه کردند.

کال ای‌آی در بازاری که سال‌ها راکد مانده بود، تحولی اساسی ایجاد کرد و ویژگی‌های جامعی را ارائه داد که بسیاری از رقبای قدیمی‌تر فاقد آن بودند؛ از جمله یک پایگاه داده وسیع از غذاها، بارکد‌ها، برچسب‌های مواد غذایی، وعده‌های غذایی و توضیح وعده‌های غذایی به زبان ساده. همچنین برخلاف رقبایی مانند لوز‌ ایت (Lose It!) یا مای فیتنس پال (MyFitnessPal) و... که عمدتا به ورودی دستی اطلاعات متکی‌اند، راه‌حلی برتر در این فضا معرفی کرد.

به گفته زک، بازار اپلیکیشن‌های سلامتی و تناسب اندام مدت‌ها بود که تغییر زیادی نداشت و هیچ‌کسی برای بهبود و نوآوری آن‌ها قدم برنداشته بود، اما کال ای‌آی توانست این فضا را تغییر دهد و به‌عنوان یک رقیب جدی برای سایر اپلیکیشن‌ها ظاهر شود و با استفاده از فناوری شناسایی تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی برای تخمین محتوای تغذیه‌ای، از رقبا متمایز شود. 

این برنامه ظرف شش ماه پس از راه‌اندازی، به دستاورد‌های قابل‌توجهی دست یافت. از جمله بیش از یک میلیون دانلود، ۱۲ میلیون دلار درآمد سالانه، ۱۷ کارمند تمام‌وقت و ثبت میانگین چهار وعده غذایی برای هر کاربر در روز.

کال ای‌آی موفقیت خود را به اتخاذ «رویکرد جدید در بازاریابی موثر» مدیون است، زیرا به جای تکیه بر تبلیغات سنتی و کارزارهای تبلیغاتی آژانس‌ها، از رویکردی مستقیم و مبتنی بر ارتباطات نزدیک با افراد استفاده می‌کند.

زک در مصاحبه با شبکه فاکس‌۵ تاکید می‌کند که دقت این اپلیکیشن بسیار بالاتر از تخمین چشمی است. او می‌گوید که در حال حاضر پنج میلیون کاربر دارد و نحوه کار با آن بسیار ساده است. پس از نصب آن روی گوشی هوشمند، تنها از طریق گرفتن عکس غذا می‌توانید میزان کالری، پروتئین و چربی موجود در آن را مشاهده کنید. حتی می‌توانید حین نصب و پس از مشخص کردن وزن و قد، اهداف تناسب اندام یا کاهش وزن را به برنامه بدهید تا میزان کالری مصرفی برای رسیدن به هدفتان را اعلام کند. 

زک که نگاهش به آینده است، قصد دارد نقش هوش مصنوعی را این اپلیکیشن را تا دو برابر ارتقا دهد. او در حال حاضر به جای ورود به دانشگاه بر گسترش این اپلیکیشن تمرکز کرده است.

دِبی یادگاری، مادر زک، در مصاحبه با فاکس۵ گفت: «هر مادری دلش می‌خواهد به پسرش بگوید لپ‌تاپت را ببند و استراحت کن، کافی‌ است. اما خب، زک شبیه همه نیست!»

زک به همه افرادی که به کدنویسی علاقه‌مندند توصیه می‌کند که از همین الان شروع کنند و با جدیت و استمرار آن را ادامه دهند.    


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار فضای مجازی