در اجلاس «دیهشت»؛
صالحیامیری نقشه جامع ایران را برای تحول در مناسبات جهان اسلام ارائه داد
دولت
97301

وزیر میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی ایران در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو گروه دیهشت با ارائه نقشهراهی جامع برای تحول در مناسبات جهان اسلام از مسیر گردشگری، ایران را پیشگام در حکمرانی هوشمند، دیپلماسی فرهنگی و سرمایهگذاری تمدنساز معرفی کرد.
ایران آنلاین: سیدرضا صالحیامیری امروز (سهشنبه/ ۱۶ اردیبهشت) در نشست وزرای گردشگری گروه دی هشت (D8) که به میزبانی دولت مصر و با حضور نمایندگان عالیرتبه کشورهای عضو در قاهره برگزار شد، با ارائه تحلیلی راهبردی از وضعیت کنونی گردشگری در جهان اسلام بر ضرورت بازتعریف این حوزه بهمثابه رکن سوم دیپلماسی تمدنی، پیشران توسعه پایدار و ابزار تولید سرمایه اجتماعی تأکید کرد.
به گزارش ایرنا، وی با اشاره به تحولات ژئوپلیتیکی و ظهور فناوریهای دگرگونساز چون هوش مصنوعی، بر اهمیت شکلگیری نظمی جدید با تکیه بر عقلانیت اسلامی، حکمت شرقی و نوآوری فناورانه تأکید کرد و افزود: جهان آینده، میدان رقابت مفاهیم، روایتها و تمدنهاست و ملتهایی در این رقابت پیروز خواهند شد که از ابزارهای نرمافزاری چون گردشگری برای تحکیم هویت، تقویت همگرایی و تبیین تصویر واقعی از خویش بهره بگیرند.
صاحی امیری با تبیین سیاستهای کلان دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه گردشگری، از تغییر رویکرد سنتی به نگرشی توسعهمحور، فناورانه و اقتصادی خبر داد و گفت: ایران با بهرهمندی از ظرفیتهای منحصربهفرد در میراث ملموس و ناملموس، در مسیر تبدیلشدن به هاب منطقهای گردشگری سلامت، احیای مسیرهای تاریخی، توسعه زیرساختهای هوشمند و میزبانی از سرمایهگذاران بینالمللی قرار دارد. تأسیس مرکز سرمایهگذاری گردشگری و راهاندازی نخستین واحد هوش مصنوعی در صنعت گردشگری کشور، گامی مهم در این مسیر است.
شکاف دیجیتال نباید به حاشیهنشینی فرهنگی منجر شود
وزیر میراثفرهنگی در ادامه با اشاره به مشارکت فعال جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سرمایهگذاری امارات (AIM2025)، به ظرفیتهای ایران برای ارائه تصویری نو از جهان اسلام پرداخت و افزود: ملتها زمانی توان رقابت در زیستبوم بینالمللی را خواهند داشت که روایت خود را، با زبان اقتصاد، فرهنگ و فناوری، و نه صرفاً سیاست، بیان کنند.
صالحیامیری با تاکید بر اینکه حکمرانی بر فناوریهای نوین همچون هوش مصنوعی باید اخلاقمحور، عادلانه و انسانمدار باشد، تصریح کرد: ما نمیتوانیم بهنام توسعه، هویت اقوام، اصالت جوامع محلی و عدالت فرهنگی را قربانی کنیم. شکاف دیجیتال نباید به حاشیهنشینی فرهنگی و حذف میراث غیرمتمرکز منجر شود.
«هلال ماه» نقشهراهی راهبردی برای همافزایی عملی
وزیر میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی ایران با ارائه ابتکاری موسوم به «هلال ماه»، نقشهراهی راهبردی را برای همافزایی عملی، تقویت انسجام درونتمدنی و تقویت دیپلماسی اقتصادی کشورهای عضو D8 ارائه کرد.
صالحی امیری برگزاری سالانه نمایشگاه بینالمللی گردشگری و سرمایهگذاری کشورهای عضو دیهشت را خواستار شد و میزبانی نخستین دوره این نمایشگاه را در بهمنماه ۱۴۰۴ در تهران اعلام کرد.
ضرورت لغو روادید برای تسهیل گردشگری
وزیر میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی ایران، لغو متقابل روادید میان کشورهای عضو را اقدامی ضروری برای تسهیل گردشگری امت اسلامی دانست و پیشنهاد ایجاد صندوق سرمایهگذاری مشترک در گردشگری را بهمنظور تأمین مالی پروژههای کلانمقیاس منطقهای مطرح کرد.
صالحی امیری از ایجاد یک پایگاه داده جامع برای فرصتهای سرمایهگذاری، اجرای تورهای چند ملیتی با هدف تقویت اقامت طولانیتر گردشگران، تأسیس دفتر منطقهای گردشگری، توسعه خطوط پروازی مستقیم و چندمقصدی میان اعضا و همچنین برگزاری دورههای آموزش تخصصی در حوزه بازاریابی دیجیتال، مدیریت مقصد و حفاظت هوشمند از میراث، بهعنوان گامهای اجرایی و همگرایانهای نام برد که میتواند آینده مشترک جهان اسلام را در حوزه گردشگری رقم بزند.
رساندن صدای مظلوم با ابزارهای فرهنگی و دیپلماسی به گوش جهانیان
وزیر میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی ایران با ابراز همدلی عمیق با ملت مظلوم فلسطین، جنایات جنگی رژیم اشغالگر قدس در غزه را محکوم کرد و گفت: اگر گردشگری را عرصه گفتوگوی تمدنها و صلح انسانی میدانیم، سکوت در برابر جنایت، خیانت به این آرمان است. باید صدای مظلوم را با ابزارهای فرهنگی و دیپلماسی نرم به گوش جهانیان برسانیم.
صالحی امیری اضافه کرد: کشورهایی آیندهساز خواهند بود که جسارت رویاپردازی داشته باشند و همزمان، اراده اقدام استراتژیک را در دستور کار قرار دهند. دیهشت میتواند با تکیه بر مزیتهای تمدنی، ظرفیت انسانی و فناوریهای نو، معمار نظم نوین گردشگری جهان اسلام باشد. آینده را باید ساخت، نه انتظارش را کشید.
انتهای پیام/