کنفرانس خوراک شناسی «راه ابریشم» برگزار میشود/ اعطای نشان مقصد گردشگری خوراک
هنر
98384

رئیسکل باشگاه غذا و خوراک شناسی یونسکو با بیان اینکه ایران با فاصلهای بسیار از کشور دوم در جایگاه نخست تنوع غذایی جهان قرار دارد، از برگزاری کنفرانس خوراک شناسی راه ابریشم خبر داد.
ایران آنلاین: محمد بابارضا با اشاره به ماموریتهای این باشگاه، درباره فعالیتهای انجام شده در سالهای گذشته بیان کرد: تعریف فعالیتها، اهداف، چشم انداز، ماموریتها و ارزشهای باشگاه غذا و خوراکشناسی یونسکو، تجلیل از مستند «زعفران» به کارگردانی ابراهیم مختاری، انعقاد تفاهمنامه همکاری با موسسه علوم و فنون کیش، انعقاد تفاهمنامه توسعه همکاریهای تخصصی با انجمن علوم و صنایع غذایی ایران، انعقاد تفاهمنامه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان مرکز مقوله ۲ یونسکو در مطالعات سلامت تغذیهای از جمله فعالیتهای ما در سالهای اخیر بوده است.
انتهای پیام/
به گزارش ایرنا، بابارضا ادامه داد: رونمایی از اطلس گردشگری خوراک ایران، برگزاری نشست مشترک با انجمنهای دوستی ایران و آلمان، کرواسی، مجارستان، یونان، کره جنوبی، هند، مالزی، اوگاندا، اروگوئه و مکزیک برای انجام برنامههای مشترک غذا و خوراک از دیگر فعالیتهای باشگاه غذا و خوراک شناسی یونسکو بوده است.
وی با اشاره به برگزاری دومین رویداد دورهای نشان فائو (F.A.U) برای کافهها در اسفندماه ۱۴۰۳ اظهار کرد: در حاشیه این رویداد ۱۶ پنل تخصصی با رویکرد و موضوعاتی که کافههای منتخب بر مبنای آنها گزینش شدند با حضور متخصصان برگزار شد.
بابارضا درباره فعالیتهای پیشبینی شده برای سال جاری گفت: مکاتبه با فدراسیون باشگاههای یونسکو برای همکاری باشگاههای متناظر باشگاه غذا و خوراکشناسی در جهان به ویژه راه ابریشم، مراکز آموزشی بینالمللی مانند میشلن، کردون بلو، تشکیل دپارتمان معماری، دپارتمان علوم و تکنولوژیهای نوین از دیگر فعالیتهای ما است.
بابارضا عنوان کرد: در سال جدید بنا داریم دورههای ۳، ۴ و ۵ رویداد فائو (F.A.U) را با رویکرد بررسی رستورانهای ایرانیها، ملل و کافهها برگزار کنیم. همچنین راهاندازی خودروی باشگاه غذا و خوراک شناسی یونسکو و انجام مقدمات برگزاری کنفرانس غذا و خوراک شناسی «راه ابریشم» از دیگر برنامههای پیش رو است.
وی افزود: برگزاری اولین اکسپو محصولات خوراکی یونیک ایران (انار، پسته، خاویار، زرشک و زعفران)، اعطای نشان مقصد گردشگری خوراک، برگزاری مسابقه دیپلماسی طعمها (مسابقه آشپزی بین سفرای کشورهای خارجی)، برپایی مناسبتهای غذایی ملل و اقوام ایرانی، رونمایی از سایت اطلس گردشگری خوراک ایران از دیگر فعالیتهایی است که در دستور باشگاه غذا و خوراکشناسی یونسکو قرار دارد.
رئیسکل باشگاه غذا و خوراکشناسی یونسکو با تشریح برخی از برنامهها عنوان کرد: ایران اولین کشور صاحب تنوع خوراکی در سطح جهان است که متاسفانه با عدم معرفی درست و کامل توانمندیهای آن، خوراک ایرانی در سطح بینالمللی هنوز جایگاه ممتازی ندارد. در پروژهای که خودروی غذا و خوراکشناسی یونسکو نام خواهد گرفت، نمایش پخت و عملآوری خوردنیهای ایرانی اعم از اغذیه، نوشیدنیها و سایر خوراکیهای بومی این سرزمین، آموزش عملی و عرضه محصولات فرهنگی به عنوان ویترین فرهنگ ایران، به صورت زنده اجرا خواهد شد.
بابارضا گفت: سفر این خودرو از شهر رشت، به عنوان هشتمین شهر خلاق غذای جهان با ۱۸۸ نوع غذا و پیشغذای ثبت شده، شروع میشود و در نهایت در چابهار با حدود ۱۱۴ غذا و پیشغذا به پایان میرسد.
انتهای پیام/