در هشتمین جلسه شورای عالی نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی؛
عارف: برای رسیدن به جایگاه واقعی رشتههای فنی، حرفهای و مهارتی باید فرهنگسازی صورت گیرد
دولت
98750

محمد رضا عارف معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه برای رسیدن به جایگاه واقعی رشتههای فنی، حرفهای و مهارتی باید فرهنگسازی درست صورت گیرد، گفت: میشود پیشبینی کرد که در آینده در وضعیت این رشتهها تغییرات مهمی ایجاد شود و به همین دلیل در برنامه هفتم توسعه بر گسترش این رشتهها تأکید شده است.
ایران آنلاین: در هشتمین جلسه «شورای عالی نظام آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی» که عصر امروز (چهارشنبه) در دفتر معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، بعد از ارائه گزارشهایی در زمینه فعالیتهای صورت گرفته و برنامههای آتی در حوزه مهارتآموزی و تربیت نیرو از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیران مراکز آموزش عالی مرتبط با این حوزه ، عارف با اشاره به اهمیت آموزش و تربیت نیروهای کاردان دررشتههای مختلف صنعتی، خدماتی، کشاورزی و ... گفت: واقعیت این است که در طی سالهای بعد از انقلاب در زنجیره آموزش عالی، حلقهی آموزشهای فنی، حرفهای و مهارتی حلقه ضعیفی بود اما با تصمیماتی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته شد و سمت و سویی که در برنامههای توسعه داشتیم باید به جایگاه خوبی در این رشتهها که نقش محوری و کلیدی در رشد کشور دارند میرسیدیم.
به گزارش ایرنا، معاون اول رئیس جمهور در ادامه تأکید کرد: با وجود بازار کار مناسب برای این رشتهها، متأسفانه به دلایل فرهنگی خانوادهها علاقه چندانی نداشتند که فرزندانشان در دورههای کاردانی درس بخوانند اما امروزه شرایط تغییر کرده است و خانوادهها و جوانانی که قصد ادامه تحصیل دارند بیشتر به دنبال علایقشان و نه «عنوان» هستند و میشود پیشبینی کرد که در آینده در وضعیت این رشتهها تغییرات مهمی ایجاد شود و به همین دلیل در برنامه هفتم توسعه بر گسترش این رشتهها تأکید شده است.
عارف ادامه داد: مشکلی که در این زمینه وجود دارد، تأمین منابع و تجهیزات مورد نیاز برای این آموزشها است چرا که این رشتهها تجهیزات به روز و زیربنایی میخواهند که برای تامین آنها تلاش خواهیم کرد و شورای عالی نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی با این هدف تشکیل شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: البته با بازدهی خوبی که این رشتهها دارند بخش خصوصی رغبت زیادی به فعالیت و سرمایهگذاری در این حوزه دارد اما با این حال وظیفه حاکمیتی ما این است که از هنرستانها و مراکزی که این آموزشها را ارائه میکنند، حمایت کنیم.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه خیلی از کشورهایی که تمایل به همکاری با ایران دارند و از جمله کشورهای آفریقایی، بسیارعلاقهمند هستند تا در زمینه ارائه آموزش با آنها همکاری شود، افزود: کشورهای آفریقایی در دیدارهایی که با آنها داشتیم برای انتقال این آموزشها به جوانان کشورشان رغبت زیادی داشتند که ما هم در این حوزه باید با جدیت کار کنیم.
عارف افزود: البته مشوقهایی در قوانین ما برای حضور بخش خصوصی برای تربیت نیروهای تکنسین و کاردان دیده شده است که این بخش را علاقمندتر خواهد کرد.
وی ادامه داد: اکنون بازار کار رشتههای کاردانی بسیار خوب است و ما در این زمینه نیز خوب کار کردهایم اما برای رسیدن به جایگاه مناسبمان باید بیشتر تلاش کنیم، ما نیاز به فرهنگسازی داریم تا خانوادهها نگاه بهتری به این رشتهها داشته باشند.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه افزود: یکی از دلایلی که باعث شده بهرهوری در کشور ما پایین باشد کمبودهایی است که در زمینه تربیت تکنسینها داریم و این در حالی است که نه فارغ التحصیلان مهندسی و نه کارگر ساده، هیچکدام نمیتوانند وظیفه یک تکنسین را برعهده بگیرند. ما باید با جایگاه واقعی که جامعه به تکنسین میدهد، همراه شویم.
وی گفت: در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز بر تقویت این حوزه تاکید میشد و اکنون میتوانیم حرکتی جهشی در این بخش داشته باشیم تا هم نیاز داخل کشور را تامین کنیم و هم بازار کار خوبی در سایر کشورها به دست بیاوریم.
در ادامه این جلسه، ۶ مصوبه پیشنهادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و درباره سه نامزد عضو حقیقی شورای عالی تصمیمگیری شد، همچنین در بخشی از این جلسه برای برگزاری بهتر روز مهارت تصمیمات لازم اتخاذ شد.
انتهای پیام/