حضرتی: انسجام اجتماعی و افزایش امید به آینده اولویت اصلی همه ما است

دولت

99010
حضرتی: انسجام اجتماعی و افزایش امید به آینده اولویت اصلی همه ما است

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: تمامی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که موضوع امید به آینده، نگاه مثبت به آینده و انتظار برای یک آینده روشن، معضل اصلی ماست و این ابر بحران، به کاهش اعتماد عمومی و اعتماد به نهادها و همچنین اعتماد سیاسی منجر شده است. برای اینکه بتوانیم فوری‌ترین موضوعات را در دستور کار قرار دهیم و به حل معضلات اصلی بپردازیم، باید به ضرورت حل مهم‌ترین مسائل توجه کنیم.

ایران آنلاین: الیاس حضرتی روز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در گردهمایی مدیران روابط عمومی و اطلاع رسانی دستگاههای اجرایی که در باغ موزه ملی ایران برگزار شد: دکتر پزشکیان زمانی وارد میدان شدند که جامعه ما در وضعیتی خسته، کوفته و ناامید از ایجاد تغییر و تحول به سر می‌برد. در آن زمان، جریان‌های مختلفی با تنگ‌نظری و بدون توجه به سرمایه اجتماعی و افکار عمومی، به‌دنبال محدود کردن امکانات و فرصت‌ها بودند. آن‌ها تنها به اقلیت‌ها توجه کرده و از یک تعداد اندک، حتی با کیفیت پایین، بهره‌برداری می‌کردند.

وی افزود: آقای پزشکیان به میدان آمد و ما نیز در اینجا جمع شده‌ایم، به عنوان نمایندگانی از دولت و دستگاه‌های دولتی، با وظایف اداری، اعتقادی و سیاسی. ما برای مأموریتی در سازمان خود مسئولیت مشترکی در این زمینه داریم.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: دکتر پزشکیان، وارد میدان شدند و تمامی صاحب‌نظران، تحلیلگران اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاست بین‌المللی اعلام کردند که برای درک مسائل و گره‌های موجود در جامعه ایران، سه موضوع اساسی وجود دارد.

حضرتی بیان کرد: موضوع اول، مهم‌ترین معضل ایران است که دغدغه روزمره ملت را تشکیل می‌دهد. در این زمینه، مشکلات اقتصادی، از جمله گرانی، تورم، بیکاری، عدم سرمایه‌گذاری، ضعف تولید، و مشکلات ساختاری در اقتصاد، به‌ویژه در حوزه مسکن و اجاره، مطرح است. ریشه بخشی از این مشکلات نیز به تحریم‌ها بازمی‌گردد.

وی تصریح کرد: تمامی نظرسنجی‌های کشور را مطالعه کرده‌ام. نه تنها در حال حاضر که مسئولیتی دارم، بلکه در زمان‌هایی که به عنوان روزنامه‌نگار فعالیت می‌کردم، افتخار داشتم که در رسانه‌ها با شما همکاری داشته باشم. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که معضل اصلی به عنوان مهم‌ترین دغدغه ملت، مشکلات اقتصادی است.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت افزود: دکتر پزشکیان تأکید کردند که مسائل اقتصادی و اصلاح ساختار اقتصادی، به‌ویژه در زمینه تورم، صادرات، واردات و سرمایه‌گذاری، نیاز به زمان، مقاومت ملت و صبوری دارد و نمی‌توان این مسائل را یک شبه حل کرد، مگر اینکه مسائل سیاست خارجی نیز حل شود یعنی حل مسائل اقتصادی، مستلزم حل مسائل سیاست خارجی است. این موضوع چه در قالب دیپلماسی همسایگان و چه در زمینه‌های دیگر، به ویژه از طریق مذاکره، باید مورد توجه قرار گیرد. تا زمانی که این مسائل حل نشود، تحریم‌ها نیز پابرجا خواهند ماند.

حضرتی افزود: دور زدن تحریم‌ها، انتقال ارز، مسائل بانکی، فروش نفت و تجارت خارجی، معضلاتی هستند که همچنان به مانند وزنه‌ای سنگین بر دوش مسائل اقتصادی و مانع از تحرک و پویایی لازم برای حل مشکلات می‌شوند. این شرایط، امکان برداشتن گام‌های مؤثر را محدود کرده و هزینه‌ها را افزایش می‌دهد.

وی گفت: مسئله‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که چه موضوعاتی باید در اولویت قرار گیرند. به عنوان مثال، فوری‌ترین مسئله‌ای که آقای صالحی مطرح کردند، انسجام اجتماعی است. انسجام اجتماعی برای دستیابی به امیدی است که در جامعه ایران گم شده است.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت تاکید کرد: به منظور دستیابی به یک امید اجتماعی، دلبستگی عمیق و علاقه به یکدیگر ضروری است. این احساس باید در میان همه ایرانیان شکل گیرد تا پازل‌های پراکنده و گسسته به یکدیگر پیوند بخورند و نزدیک شوند. در این راستا، فوری‌ترین مسئله‌ای که باید به آن توجه شود، موضوعی است که آقای دکتر پزشکیان به آن اشاره کردند و آن «وفاق ملی» است.

حضرتی با بیان اینکه انسجام و امیدواری برای آینده باید در دستور کار فوری قرار گیرد، تاکید کرد: در این راستا، شورای اطلاع‌رسانی چهار پروژه بزرگ را بر اساس کارکرد هشت‌ماهه دولت چهاردهم تنظیم کرده است. این پروژه‌ها شامل فعالیت‌هایی است که انجام شده، نیمه تمام مانده و در دستور کار قرار دارد. یکی از این پروژه‌ها تحت عنوان "پروژه امید برای ایران" به منظور ایجاد امید اجتماعی و همبستگی اجتماعی طراحی شده است. این پروژه به موضوع اقوام نیز می‌پردازد.

وی اظهار کرد: در کشور ما، به ویژه در مورد انتخاب اعضای کابینه، تابوها و موانع جدی وجود دارد. به عنوان مثال، انتخاب یک شخصیت از اقوام مختلف، نظیر کردها یا بلوچ‌ها، به عنوان مدیر عالی، با چالش‌هایی مواجه بوده است، اما آقای پزشکیان با رویکردی صادقانه و با استفاده از استراتژی وفاق ملی، تلاش کرده‌اند تا از دعواهای سیاسی که جامعه ایران را خسته کرده، جلوگیری کنند.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در ادامه به مذاکرات اشاره و تصریح کرد: پس از چهل و چند سال، ما از موضع قوت در مذاکرات با ایالات متحده شرکت می‌کنیم و تصمیم داریم که مذاکرات جدی داشته باشیم تا بتوانیم مسائل را حل کنیم. چهار جلسه مذاکره برگزار شده و جلسه پنجم نیز در حال برنامه‌ریزی است. این اراده در کشور در تمام سطوح شکل گرفته و هماهنگی لازم وجود دارد. همه مقامات باید در خدمت منافع ملی باشند و در این زمینه، ملت نیز در صحنه حضور دارد و پشتیبان این مذاکرات است.

حضرتی گفت: از زمان شروع مذاکرات، امیدواری مردم افزایش یافته و لبخند بر لب‌های آن‌ها بیشتر شده است. ما کشوری هستیم که در تلاش برای بهبود وضعیت خود هستیم.

 وی تاکید کرد: آقای پزشکیان در برنامه خود به نهضت عدالت آموزشی تاکید دارد من، الیاس حضرتی، آرزویم این بود که رئیس‌جمهوری بیاید که اولویت اصلی‌اش را آموزش و پرورش قرار دهد. اگر مسئولان کشور به اهمیت و اساسی بودن آموزش و پرورش توجه کنند، به نظر می‌رسد که ریل توسعه کشور به درستی شکل خواهد گرفت و مشخص خواهد شد که از کدام مسیر باید حرکت کنیم.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت یادآورشد: آقای پزشکیان بر این باورند که شروع کار اصلاح فرهنگ و تغییر نگرش‌ها، شخصیت، وطن‌پرستی، قانون‌گرایی و نظم‌پذیری از آموزش و پرورش باید آغاز شود. اگر مملکت می‌خواهد راه توسعه را بپیماید، باید به این اصول توجه کند.

حضرتی گفت: آقای پزشکیان ۳۰ جلسه در زمینه آموزش و پرورش برگزار کرده‌اند. اگر این ۳۰ جلسه را برای ۸ ماه حساب کنیم، به‌طور متوسط هفته‌ای یک جلسه می‌شود. تمامی کسانی که ایده یا تجربه‌ای در زمینه آموزش و پرورش داشتند، در این جلسات حضور داشته‌اند و تجارب کشورهای مختلف، از جمله ژاپن، دانمارک، بلژیک و کشورهای اسکاندیناوی، مورد بررسی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه عدالت آموزشی در دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تعریف می‌شود، اظهار کرد:  بخش سخت‌افزاری مقدمه‌ای برای رسیدن به بخش نرم‌افزاری است.  زیرا نرم‌افزار محتوای آموزشی است که باید به آن توجه شود.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت گفت:  آقای پزشکیان بر اساس آموزه‌های اصلی امام خمینی (ره) تأکید می‌کنند که اتکای اصلی باید به آحاد ملت باشد و حتی خیرین نیز نباید محور اصلی داستان باشند. دولت باید با کمک مردم، به‌صورت قطره‌قطره و آجر به آجر، تمام مدارس ایران را بسازد. وجود کپرها و چادرها برای تحصیل بچه‌ها زشت و ذلت‌بار است و پس از ۴۰ یا ۴۵ سال از انقلاب، جمهوری اسلامی نباید اجازه دهد که کودکان در چنین شرایطی تحصیل کنند. باید تمامی مدارس با استانداردهای مشخص ساخته شوند.

حضرتی افزود: به لحاظ سطح آموزش و کیفیت آن، باید منزلت معلمان و منزلت اجتماعی آموزش و پرورش دوباره احیا شود. این امر به معلمان این امکان را می‌دهد که در مدارس دولتی فعالیت کنند و به‌عنوان واسطه‌ای برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس خصوصی عمل کنند. این یک پروژه بسیار بزرگ و اساسی است که در دستور کار ما قرار دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر، مهم‌ترین پروژه اقتصادی ما، حل مسئله ناترازی است، تاکید کرد: این ناترازی به‌عنوان اصلی‌ترین چالش اقتصادی، نیازمند توجه جدی است. ما باید به‌دنبال راه‌حل‌هایی برای مسائل اقتصادی باشیم، به‌ویژه ناترازی انرژی که اولین قدم در اصلاح مسائل اقتصادی و اجتماعی است.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت افزود: این پروژه شامل بخش‌های مختلفی از جمله برق، گاز، بنزین، گازوئیل و آب است و در حال حاضر مراحل نهایی هماهنگی بین نهادهای مختلف را طی می‌کند. آقای پزشکیان منتظر پایان این هماهنگی نمانده و در بخش افزایش تولید، پنل‌های خورشیدی به‌زودی بین وزارتخانه‌ها توزیع خواهد شد. آقای افشین اعلام کرده‌اند که ظرف یک ماه تمام پنل‌ها نصب خواهند شد و امیدواریم تا پایان خرداد این پروژه به جریان بیفتد.

حضرتی یادآور شد: آقای پزشکیان دولت را با بدهی‌های سنگین تحویل گرفته است، از جمله ۱۲۲ هزار میلیارد تومان بدهی در وزارت نیرو و ۹۲ همت در وزارت بهداشت. هدف ما ایجاد یک روال عادی و معمولی در تأمین برق کشور است که نیاز به زمان دارد.

وی افزود: مسائل مربوط به طبیعت، کاهش بارش‌ها و خالی بودن سدها نیز چالش‌های جدی هستند.همه ما باید در این زمینه مشارکت داشته باشیم. باید فعال و جدی باشیم و هر یک از ما سهمی را بپذیریم. سوال این است که چگونه می‌توانیم هنرمندانه و با ظرافت این موضوع را با مردم در میان بگذاریم و به یک فهم مشترک برسیم. اگر کاری انجام شده، باید بتوانیم آن را به مردم ارائه دهیم و با آن‌ها گفتگو کنیم.

رئیس شوای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه باید در فضای رسانه‌های جدید و شبکه‌های اجتماعی فعال باشیم، اظهار کرد: کسی که در این فضا تحرکی ندارد، هنوز وارد میدان نشده و شک و تردید دارد. چرا شما در توئیتر فعال نیستید؟ ما جمعیت زیادی داریم که اکثراً تحصیل‌کرده و فارغ‌التحصیل دانشگاه هستند. این فضا، قوی‌ترین و سریع‌ترین عرصه برای فعالیت است. ما باید در این فضا حضور داشته باشیم و فعالیت کنیم. نباید فقط تماشاچی باشیم.

حضرتی گفت: اگر کتاب نمی‌خوانیم و درباره روابط عمومی و مسائل جدید اطلاعاتی نداریم، در واقع در همان مرحله سنتی باقی مانده‌ایم. ما باید ارزیابی کنیم و نظام ارزیابی و ارزشیابی که جزو وظایف شورای اطلاع‌رسانی است، باید به‌خوبی اجرا شود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت