آغاز دوباره تجارت افغانستان با هند از مسیر پاکستان

جهان

99047
آغاز دوباره تجارت افغانستان با هند از مسیر پاکستان

پس از کاهش تنش‌های دیپلماتیک میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد، گذرگاه مرزی آتاری–واگه بار دیگر به روی کامیون‌های حامل کالاهای افغانستان باز شد و جریان تجارت زمینی میان افغانستان و هند از سر گرفته شده است.

ایران آنلاین: رسانه‌های هندی از عبور نخستین محموله‌های تجاری افغانستان از گذرگاه آتاری–واگه، تنها گذرگاه رسمی زمینی میان هند و پاکستان، خبر دادند.

به گزارش تسنیم، «هندوستان‌تایمز» نوشت: هشت کامیون حامل میوه خشک افغانستان از مجموع 150 کامیون متوقف‌شده، وارد خاک هند شدند.

این کامیون‌ها که بار فاسدشدنی داشتند، پس از موافقت دولت پاکستان و در پی درخواست رسمی سفارت حکومت طالبان در اسلام‌آباد، اجازه عبور یافتند. این در حالی است که پیش‌تر، اسلام‌آباد در واکنش به محدودیت‌های تجاری وضع‌شده از سوی هند پس از حمله در منطقه پهلگام، مسیر تجارت زمینی با هند را مسدود کرده بود.

«بی‌کی باجاج» رئیس اتاق بازرگانی خارجی هند ضمن تأیید این خبر، اعلام کرد که احتمالاً در روزهای آینده شمار بیشتری از کامیون‌های افغان از این مسیر عبور خواهند کرد. 

وی این اقدام را نشانه‌ای مثبت در جهت عادی‌سازی روابط تجاری در منطقه دانست.

رانندگان افغان نیز در گفت‌وگو با رسانه‌های محلی هند اظهار داشتند که معیشت‌ آنها به این مسیر ترانزیتی وابسته است و بسته ماندن مرز، فشار اقتصادی سنگینی بر آنان وارد کرده بود.

پیش از این، بازرگانان افغان بارها درباره خسارات سنگین وارده به کالاهای فاسدشدنی و رکود در صادرات به هند از طریق گذرگاه آتاری–واگه هشدار داده بودند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان