اجرای ارکستر سمفونیک تهران در فلک‌الافلاک و فراخوان یک جشنواره

هنر

99095
اجرای ارکستر سمفونیک تهران در فلک‌الافلاک و فراخوان یک جشنواره

اجرای ارکستر سمفونیک تهران در قلعه فلک‌الافلاک، «هفت‌شهر عشق در دیوان شمس»، رسیتال پیانو بهاره کمائی، ارکستر جوانان «میترا»، «رتوریک» و فراخوان ششمین جشنواره دو سالانه بین‌المللی گروه‌های کُر از خبرهای امروز حوزه موسیقی هستند.

ایران آنلاین: ارکستر سمفونیک تهران سمفونی «فلک الافلاک» را به رهبری نصیر حیدریان پنجشنبه (یکم خرداد) برای نخستین بار در قلعه تاریخی فلک‌الافلاک استان لرستان اجرا می‌کند و پس از آن یکشنبه (چهارم خرداد) ساعت ۲۱:۳۰ در تهران میزبان اجرای این سفمونی خواهد بود.

به گزارش ایرنا، کامبیز روشن‌روان سال ۱۳۷۷ سمفونی «فلک‌الافلاک» را ساخته‌ است که قطعه‌ای حماسی در چهار موومان و مربوط به دوران دفاع مقدس است.

با توجه به تفاهم‌نامه امضا شده میان بنیاد رودکی، اداره کل فرهنگ و ارشاد لرستان و شهرداری خرم‌آباد در سال گذشته، نوای ساز ارکستر سمفونیک تهران با اجرای سمفونی «فلک‌الافلاک» همزمان با روز ملی لرستان در این قلعه خواهد پیچید.

پاسداشت زبان فارسی با «هفت شهر عشق»

گروه کُر «اردیبهشت» از گروه‌های موسیقی کُرال با اجرای «کانتات هفت شهر عشق در دیوان شمس» به آهنگسازی و رهبری حمید عسکری همزمان با روز پاسداشت زبان فارسی پنجشنبه و جمعه (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت) در تالار رودکی به روی صحنه رفت.

حمید عسکری استادیار دانشگاه هنر و رهبر کُر «اردیبهشت»، در ابتدای این کنسرت اظهارداشت: هر اجرا دارای سه رکن اصلی «اثر»، «اجراکننده» و «مخاطب» است. بنابراین، هر اجرا روحِ خاص خود را دارد، چون تمام کنش‌های عقلانی - عاطفی مخاطب از طریق اموج مغزی و ارتعاشات روحانی، بر محیط اثر می‌گذارد و موجب خلق اجرایی منحصربه‌فرد از اثر موسیقی می‌شود. این مسیر بخش مهمی از اجرای ماست که می تواند مفهوم یک کنسرت یا اجرای زنده را گسترده‌تر، مهمتر و جذاب‌تر کند. از این رو بسیار خوشحالم که شما همسفران گروه کُر «اردیبهشت» در لحظات سیر «هفت شهر عشق» هستید.

وی افزود: مفهوم هفت وادی عرفان در منطق الطیرعطار مطرح شده و مولانا از آن به عنوان «هفت شهر عشق»، یاد کرده است و در این اثرِ موسیقی، برای هر «شهر عشق»، غزل / غزلیاتی از دیوان شمس انتخاب و براساس آن «کانتات» برای کُرآکاپلا و فلوت نوشته شده است. کرآکاپلا ، صحنه آوازی طیف جامعه انسانی بوده و از این جهت، با گفت و گوی پرندگان (منطق الطیر) هم‌سنخ است. ساز فلوت نماد نوای الهی درون انسان است و ارجاعی به ساز نی دارد و راهنمای پرندگان در سفر عشق است.

این آهنگساز بیان کرد: در فرآیند آهنگسازی کانتات، مسئله تناسب موضوعی اشعار دیوان شمس با هفت وادی عرفان و انطباق مفهومی آنها با آموزه‌های عطار، چالش اصلی به شمار می‌رفت، زیرا چنین دسته‌بندی قبلا انجام نشده بود. از طرفی عشق در افکار مولانا، شورانگیز و سرخوشانه است اما در منطق الطیر، عبور از وادی‌ها با سختی، اندوه و گاه نا امیدی همراه است.

عسکری اظهارداشت: تجربه «عرفان جمعی»، مفهوم مرکزی این اثر است که مقوله‌ای نادر و منطق‌الطیر نمونه بی‌نظیر آن است. از جهتی سماع مولویان نیز عمدتا گروه محور بوده و در این متن، معنادار است. اهمیت عرفان جمعی ناظر به شکل‌گیری روحِ جمعی در زندگی معاصر و لزوم هم‌زیستی معرفت‌شناسانه است. در این اثر موسیقی، بر همدلی مشتاقانه و همراهی شورانگیز انسان‌ها از طریق «صلح با خویشتن» و «صلح با دیگری» در سرزمین «وحدت در کثرت و کثرت در وحدت» تاکید شده است.

رهبر گروه کُر «اردیبهشت» پروژه موسیقایی «هفت شهر عشق در دیوان شمس» را براساس غزلیات مولانا جلال‌الدین محمد بلخی در قالب «کانتات» برای کُر آکاپلا و فلوت، در هفت قسمت؛ «شهرطلب: بنمای رخ»، «شهر عشق: دولت عشق»، «شهر معرفت: صنما تو نور مایی»، «شهر استغنا: تو مرا جان و جهانی»، «شهر توحید: پیدا تویی، پنهان تویی»، «شهر حیرت: این کیست این ؟»، «شهر فقر و فنا: در این عشق بمیرید» آهنگسازی کرده است، همچنین مریم گلزاریان به عنوان نوازنده فلوت و نادر مولایی (تکخوان)، مقدی یق نظر (مشاور وُکال) ، بهادر نوربخش (دستیار رهبر)، سعید برزی (کارگردان)، گروه را همراهی می‌کردند.

دلارام محمدنبی، آتنا بالایی، مهناز محمد نبی، دریا ریاحی، نسترن شهنازی نیا، نسرین سلیمی، مهشید دری، فاطمه حجار، پریسا ناصری، ساقی واحدی (سوپرانو) ، زهرا حجار، حدیث حسینیان، صدف نعمتی، متینه رفیع زاده، مریم هاشمی، یاسمین زند، بهار اختری، مژگان شفیعی، سارینا علایی، غزل قنبری، هلیا اسحاقی (آلتو)، نادر مولایی، علی فردایی، حبیب روحانی، امین کریمی، سجاد پروین، شاهین قلی‌زاده، امین زینعلی (تنور)، ایلیا لطفی، بهادر نوربخش، احسان ترابی، امیرمحمد جلالی، اشکان صالحی، مجید اصانلو ( باس) اعضای گروه کُر «اردیبهشت» را تشکیل می‌دادند.

امید باشار (رایزن فرهنگی سفارت ترکیه)، سعدخان (رئیس موسسه فرهنگی اکو)، فرطوسی (دبیر کمیسیون ملی یونسکو)، حمیدرضا شعیری، وارطان ساهاکیان، محمدرضا آزاده‌فر، پیروز ارجمند، حمیدرضا دیبازر، مهدی قاسمی، محمدرضا تفضلی، ایمان فخر، فرشاد شیخی، ربکا آشوقیان، سجاد پورقناد، هوشنگ فراهانی، امیرحسین رمضانی، حسام دارابی، محسن نورانی و آرمن آساطوریان از جمله شخصیت‌ها و هنرمندانی بودند که در کنسرت گروه کُر «اردیبهشت» حضور پیدا کردند.

رسیتال پیانو بهاره کمائی در تالار وحدت

کنسرت رسیتال پیانو بهاره کمائی جمعه (دوم خرداد) ساعت ۲۱:۳۰ با اجرای آثاری از آهنگسازان مطرح کلاسیک دنیا همچون باخ، شوبرت، لیست، مندلسون و شوپن در تالار وحدت برگزار می‌شود.

بهاره کمائی متولد تهران، نوازنده و مدرس پیانو است که نوازندگی را نزد اساتیدی همچون مهران روحانی و هاینوش ماکاریان فراگرفته است و در حال حاضر نیز به تدریس تخصصی پیانو می‌پردازد. برگزاری کنسرت‌های متعدد در داخل و خارج از کشور از جمله اجرای آثار کلاسیک و معاصر ایرانی و یونانی همراه جولا زوگرافو مدرس کنسرواتوار آتن در یونان، اجرای کنسرتو پیانو یک بتهوون به همراه ارکستر سمفونیک تهران، اجرای آثار برجسته دوپیانو با همراهی صفا شهیدی از فعالیت‌های هنری اوست.

اجرای ارکستر جوانان «میترا» در هفتمین «طرز تازه»

ارکستر جوانان «میترا» به رهبری محمدرضا صفوی، در قالب هفتمین تجربه «طرز تازه»، پنجشنبه و جمعه (یکم و دوم خرداد) ساعت ۲۰ در تالار رودکی روی صحنه می‌رود.

اجرای طرح «طرز تازه» از آبان ماه سال گذشته توسط بنیاد رودکی آغاز شد و پس از ۶ تجربه موفق، به ارکستر جوانان «میترا» رسیده است. این ارکستر بعد از برگزاری ۱۴ کنسرت طی ۲۰ ماه، در اقدامی تازه، فعالیت ارکستر جوانان را آغاز کرده که این ارکستر، نخستین گام خود را در «طرز تازه» برمی‌دارد.

در این کنسرت آثاری از بتهوون، سیبلیسوس، چایکوفسکی و … اجرا خواهد شد. شکیبا خسروی به عنوان سولیست ویولن و پویان زادمجید سولیست ویولا، در کنار ارکستر جوانان «میترا» خواهند بود.

«طرزِ تازه» عنوان طرحی است که در آن بنیاد فرهنگی هنری رودکی از ایده‌های گروه‌های موسیقی در سبک‌های مختلف از جمله ردیف- دستگاهی، موسیقی نواحی و کلاسیک غربی حمایت‌های ویژه‌ای می‌کند. پیش از این نیز کنسرت «تریو + یک» در تالار وحدت، کنسرت «ننشیند خموش» با اجرای گروه «همنوازان وَداد» در تالار رودکی و نیز کنسرت «چهارگان» در تالار رودکی، «نغمه‌های ناگهان» با اجرای حسین علیشاپور و مازیار شاهی در تالار وحدت، «آنسامبل نیواک» در تالار رودکی و ارکستر «دیالوگ» به رهبری پانیذ فریوسفی در قالب این طرح برگزار و با استقبال مخاطبان مواجه شده است.

ارکستر «رتوریک» در تالار وحدت

کنسرت ارکستر «رتوریک» به رهبری رضا مریوند یکشنبه (۲۸ اردیبهشت) ساعت ۲۱:۳۰ با اجرای آثاری همچون چهارفصل ویوالدی و آثاری از روسینی، ژرژ بیزه، اشتراوس و سن سان در تالار وحدت برگزار می‌شود.

ارکستر «رتوریک» پیش از این در اسفندماه ۱۴۰۳ نیز در تالار وحدت روی صحنه رفته بود که با استقبال مخاطبان تمدید شده است.

در این کنسرت فربد لطیفی کنسرت مایستر است، همچنین نیما مستشیری، کژال خوارزمی، حسام حسینی و سینا افتخاری‌نیا به عنوان سولیست ارکستر را همراهی می‌کنند.

فراخوان ششمین جشنواره دوسالانه بین‌المللی گروه‌های کُر

فراخوان ششمین جشنواره دو سالانه بین‌المللی گروه‌های کُر (AOVICF) به میزبانی مرکز فرهنگی فیلیپین منتشر شد.

بر اساس این فراخوان، این رویداد هنری برای گروه‌های کُر در دسته‌های کُر کودکان، فولک، ترانه‌های محلی و موسیقی بومی، گروه‌های کُر مختلط، موسیقی مذهبی و موسیقی عامه‌پسند از ۲۰ تا ۲۴ آگوست ۲۰۲۵ (۲۹ مرداد تا دوم شهریور ماه سال ۱۴۰۴) برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان برای اطلاع از شرایط شرکت در این جشنواره می‌توانند به وبگاه رسمی این رویداد به نشانی aovchoralfestph.com مراجعه کنند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار هنر