ساخت ۷۰برنامه رادیویی مستقل ویژه پاسداشت زبان فارسی
هنر
99662

مرتضی کاظمی دینان، مدیر رادیو فرهنگ و رییس شورای سیاست گذاری چهارمین جشنواره رادیویی «صدای سخن» از ساخت ۷۰برنامه رادیویی مستقل ویژه پاسداشت زبان فارسی خبر داد.
ایران آنلاین: نشست خبری چهارمین جشنواره ملی رادیویی صدای سخن با حضور مرتضی کاظمی دینان مدیر شبکه رادیویی فرهنگ و رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره، محمدجعفر محمدزاده رئیس شورای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی معاونت صدا و مشاور معاون صدا، وحید مبشری دبیر جشنواره، یوسف نیا دبیر علمی جشنواره و جمعی از اصحاب رسانه امروز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت در سالن جلسات معاونت صدا برگزار شد.
رادیو میداندار پاسداشت زبان فارسی است
مدیر شبکه رادیویی فرهنگ با گرامیداشت یاد و خاطره رئیس جمهور خدوم و خستگیناپذیر و شهدایخدمت گفت: در اهمیت پاسداشت زبان فارسی بسیارگفتهاند ولی من به چند کلمه بسنده میکنم.وقتی هجمهای تاریخی به کشورمان وارد میشد، بهترین عاملی که باعث جلوگیری از تجزیه ایران عزیز بوده ، زبان فارسی است.چنانچه در کشوری تجزیه صورت گرفته ، مسلما آن زبانی که حلقه اتصال تمام قومیتها و نژادها بوده به قوت زبان فارسی وجود نداشته است.
وی با تشریح تلاشهای این شبکه در راستای پاسداشت زبان فارسی، از برگزاری چهارمین جشنواره ملی رادیو «صدای سخن»با محوریت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری خبر داد و بر لزوم ترغیب مردم به استفاده از ادبیات غنی فارسی در زندگی روزمره تاکید کرد.
سید مرتضی کاظمی دینان با تاکید بر اهمیت زبان فارسی به عنوان زبان تولید علم، فرهنگ، ادبیات فاخر و عرفان، گفت: مایه افتخار است که ملتی هستیم که شاعران خود را زیارت میکند و مدفن آنها محل مراجعه و نذر مردم است. این نشاندهنده اهمیت زبان فارسی است.
وی با اشاره به دغدغه رهبر انقلاب درباره زبان فارسی، افزود: معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران به عنوان معاونت پیشرو و پیشتاز در امر پاسداشت زبان فارسی در سازمان صدا و سیما و در کل کشور، میداندار این عرصه است. رادیو فرهنگ نیز به عنوان شبکه تخصصی حوزه مسائل فرهنگی، متولی امر پاسداشت زبان فارسی به صورت تخصصی است و برنامههای متعددی در این زمینه تولید میکند.
کاظمی دینان با اشاره به تجربه موفق برگزاری سومین جشنواره ملی رادیو «صدای سخن»، از برگزاری چهارمین دوره این جشنواره با تغییراتی خبر داد و گفت: در بخش ویژه پارسال، جشنواره به استاد شهریار اختصاص داشت، اما امسال این بخش با موضوع شیخ فریدالدین عطار نیشابوری برگزار خواهد شد. آثاری که به شخصیت این بزرگ شعر و ادب فارسی میپردازند و یا برگرفته از آثار عطار نیشابوری هستند، مورد داوری قرار خواهند گرفت.
مدیر رادیو فرهنگ، عطار نیشابوری را الهامبخش ادبیات عرفانی و شهید راه وطن خواند و افزود: عطار در حمله مغولان به شهادت رسید و این برای ما خیلی نمادین است که یکی از قلههای شعر و ادب فارسی، شهید راه وطن هم هست.
وی در خصوص بخش مردمی جشنواره نیز گفت: تمرکز بر پادپخش خواهیم داشت و تلاش خواهیم کرد که مخاطبان آثار خود را در این حوزه ارسال کنند. همچنین بخش مطالبهگری در امر پاسداشت زبان فارسی را در جشنواره خواهیم داشت.
کاظمی دینان در ادامه افزود: پاسداشت زبان فارسی را فقط منحصر به اینکه به مخاطبینمان بگوییم که به جای این واژه، واژه دیگری را استفاده کنید، نمیبینیم. بلکه به شکلی عمیقتر قصد ورود به این حوزه را داریم. همانگونه که در برنامه «وطن فارسی» رادیو فرهنگ، به سطح عمیقتری از پاسداشت زبان فارسی ورود کردیم.
کاظمی دینان با اشاره به لزوم ترغیب مردم به استفاده از ادبیات غنی فارسی در زندگی روزمره، بیان داشت: باید مردم را ترغیب کنیم که ادبیات فاخر زبان فارسی را به کار بگیرند، به آن رجوع کنند و مطالعه کنند.
متاسفانه امروزه شاهد یک ادبیات عجیب و غریب در فضای مجازی هستیم که مخصوصا در قشر نوجوان و جوان رواج یافته است. باید تلاش کنیم با برگزاری جشنوارهها و تولید برنامهها، مردم را به استفاده از ادبیات درست و فاخر زبان فارسی ترغیب کنیم. اگر به نوجوانان و دانشجویان سر بزنید و بخواهید چند بیت شعر از مولانا، حافظ، سعدی و عطار بخوانند، به سختی این کار را انجام میدهند و این یک زنگ خطر است.
وی گفت: امیدواریم که خداوند متعال به ما کمک کند که این جشنواره که به همت همکارانم در شبکه رادیویی فرهنگ برگزار میشود و امسال هم مثل سال قبل، جناب آقای مبشری بزرگوار، قائم مقام و مدیر گروه ادب و هنر شبکه رادیویی فرهنگ، دبیری این جشنواره را بر عهده دارند.
رسانهها باید در پاسداشت زبان فارسی پیشگام باشند
در ادامه نیز محمد جعفر محمدزاده رئیس شورای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی معاونت صدا و مشاور معاون صدا، در افتتاحیه جشنواره «صدای سخن» با اشاره به نقش بیبدیل زبان فارسی در هویت ملی، از رسانهها خواست تا با تولید محتوای فاخر، در حفظ و ترویج این زبان ارزشمند پیشگام باشند.
وی تاکید کرد که تمام برنامههای رسانه ملی باید به غنای زبان فارسی توجه ویژه داشته باشند.
محمدزاده با بیان اینکه زبان فارسی تنها ابزار ارتباط نیست، بلکه هویت و هستی ایرانیان در آن تجلی مییابد، بیان داشت:زبان فارسی متعلق به همه اقوام ایرانی است و نباید آن را به یک قوم خاص نسبت داد.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی با اهداف انحرافی سعی در محدود کردن این زبان به قوم فارس دارند که این تصوری نادرست است.
محمدزاده افزود : در طول تاریخ، تمامی اقوام ایرانی در تولید محتوای غنی زبان فارسی نقش داشتهاند و این زبان، میراث مشترک همه ایرانیان است.
وی با اشاره به اینکه محتوای غنی و فاخر تولید شده به زبان فارسی در طول ۱۲۰۰ سال گذشته، گواهی بر پویایی و زنده بودن آن است گفت : شخصیتهای ادبی ایران مانند عطار نیشابوری، چهرههای جهانی هستند و آثار آنها در شناخت عرفان اسلامی نقش بیبدیلی دارد.
محمدزاده با تاکید بر اینکه زبان فارسی، مهمترین مؤلفه هویت ملی ایرانیان است گفت :زبان فارسی هویت ملی و میراث مشترک همه اقوام ایرانی است و نباید به یک قوم خاص نسبت داده شود.
وی افزود : تولید محتوای رسانهها باید با تولید محتوای فاخر به زبان فارسی، در حفظ و ترویج این زبان ارزشمند سهیم باشند.
محمدزاده گفت : عطار نیشابوری عطار نیشابوری، شخصیتی جهانی است و آثار او در شناخت عرفان اسلامی نقشی بیبدیل دارد.
او با اشاره به نقش مهم رسانه ملی در پاسداشت زبان و ادبیات فارسی گفت : تمام برنامههای رسانه ملی باید به غنای زبان فارسی توجه ویژه داشته باشند و تنها با جایگزینی واژگان مصوب فکر نکنیم که در این مسیر گام نهاده ایم.
محمدزاده در پایان ضمن قدردانی از رادیو فرهنگ برای انتخاب نام عطار، شناخت شاهنامه فردوسی را برای شناخت ایران ضروری دانست و بر نقش رسانهها در پاسداشت این میراث گرانبها تاکید کرد. او افزود که رسانه ها باید مانند خون جاری در رگ های جامعه به زبان فارسی توجه داشته باشند.
برنامهسازیای فاخر
وحید مبشری دبیر جشنواره صدای سخن با بیان اینکه برنامهسازان برای جشنواره برنامه نسازرند بلکه برنامهای بسازند که با معیارهای جشنواره همسوباشد تصریح کرد:انشاالله به زودی آئیننامه جشنواره به معاونت صدا و استانها ارسال میشود همچنین مردم و شنوندههای رادیو میتوانند نه تنها در بخش «بادپخش» بلکه همه بخش ها آثار تولیدکرده و با وجودی که زیرساختهای این کار در فضای مجازی صورت گرفته، آثار را بارگزاری کنند.
وی با بیان اینکه علاقمندان و برنامهسازان میتوانند در ۶ قالب آثار تولید کنند ادامه داد: بخش ویژه عطار نیشابوری است که در باره این شخصیت و آثار وی منطق الطیر ، الهی نامه ، دیوان اشعار مختارنامه و رباعیات میتوان برنامهسازی کرد. همچنین بخش اصلی شامل فضای مجازی و رادیو نما رادیو نگار و نگارش رادیویی ،پادکست (عمومی) غیر همکاران سازمانی،مطالبه گری یا پرسش گری در بارهی پاسداشت زبان فارسی است که ۱۲ جایزه به شرکت کنندگان تعلق خواهد گرفت.
دبیر چهارمین جشنواره صدایسخن با بیان اینکه انتخاب آثار از اول تا ۱۵ مرداد توسط ۶ داور بررسی میشود گفت: این آثار در شهریورماه نیز توسط ۶ داور دیگر بررسی و ۲۷ شهریور زمان اختتامیه چهارمین جشنواره صدای سخن است.
در پایان این نشست احکام چهارمین جشنواره صدای سخن به آقایان وحید مبشری و سعید یوسف نیا اهداء شد.
انتهای پیام/