وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد:
توسعه «دیپلماسی علمی» در دستور کار وزارت علوم
دولت
99672

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه توسعه «دیپلماسی علمی» در دستور کار وزارت علوم قرار دارد، اعلام کرد که اولین سند مشترک کشورهای اسلامی در حوزه هوش مصنوعی در جریان نشست گروه OIC۱۵ در تهران، به تایید وزاری علوم کشورهای اسلامی رسیده است.
ایران آنلاین: حسین سیمایی صراف با حضور در شبکه یک سیما درباره گروه OIC۱۵ ، توضیح داد: در دل سازمان همکاریهای اسلامی گروهی متشکل از ۱۵ کشور پیشرو در حوزه علم و فناوری شکل گرفته است. این گروه در حال گسترش است و در حال حاضر به ۲۱ کشور ارتقا پیدا کرده است و هدف آن بررسی چالشهای کشورای اسلامی در حوزه علم و فناوری و ارائه راه حل ها و همکاری و همافزایی میان کشورهای اسلامی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، سیمایی ادامه داد: نشست اول در آلماتی قزاقستان برگزار شد و نشست دوم قرار بود در تهران برگزار شود اما با توجه به شهادت آقای رئیسی و همراهان عزیزشان این نشست به تاخیر افتاد و عربستان صعودی متقاضی برگزاری نشست شد. ما مخالفت کردیم و تقاضا کردیم همچنان میزبان نشست دوم ایران باشد که موافقت شد.
به گفته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، یکشنبه و دوشنبه ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت نشست دوم گروه OIC۱۵ در سطح کارشناسی و در سطح وزرا و روسای هیاتهای نمایندگی در تهران برگزار شد.
سیمایی صراف درباره اهمیت میزبانی نشست دوم اجلاس مذکور از سوی ایران خاطرنشان کرد: این میزبانی نشان دهنده اهمیت و جایگاه علمی و فناوری ایران است. از سوی دیگر ما به دنبال توسعه دیپلماسی علمی هستیم. دانشگاههایمان برای اینکه توسعه یافته و بین المللی شوند نیازمند توسعه دیپلماسی و استفاده از دیپلماسی علمی هستند. طبق فرمایشات مقام معظم رهبری اولویت ما کشورهای اسلامی و البته کشورهای شرق است. لذا من هفته قبل مهمان اجلاس وزرای علوم سازمان همکاریهای شانگهای و این هفته میزبان وزرای علوم کشورهای اسلامی بودم.
وی درباره موضوع نشست تهران و دستاوردهای آن توضیح داد: موضوع نشست تهران هوش مصنوعی بود که با سخنرانی معاون اول رئیس جمهور آغاز به کار کرد. دو عنصر سازنده هوش مصنوعی نیروی انسانی و دادهها و اطلاعات است. در جهان حدود ۱.۸ میلیارد نفر جمعیت داریم و اطلاعات فوق العاده بزرگ است. چند صد میلیون جوان و میلیونها جوان نخبه و فارغ التحصیلان آموزش دیده داریم. اگر این جمعیت بزرگ و این اطلاعات عظیم کنار هم و گرد هم آیند چه اتفاق بزرگی در هوش مصنوعی رخ می دهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با بیان اینکه کشورهای مسلمان دغدغه اخلاقی زیادی نسبت به کاربرد غیراخلاقی اهوش مصنوعی دارندف دراینباره ادامه داد: متاسفانه چنانچه شاهدیم رژیم اشغالگر قدس از این فناوری علیه مردم بیدفاع غزه استفاده میکند. هم من و هم تعدادی از وزرا در سخنرانی خود اعلام کردیم که باید مراقب استفاده غیر اخلاقی از هوش مصنوعی باشیم. برای مثال وزیر مالزی و اندونزی به استفاده غیر اخلاقی در هوش مصنوعی در جنگ غزه نام بردند و توجه ما به ابعاد اخلاقی هوش مصنوعی دستاورد این نشست است.
سیمایی درباره دو دستاورد بزرگ نشست مذکور، عنوان کرد: دستاورد نخست این است که اولین سند مشترک کشورهای اسلامی در حوزه هوش مصنوعی به تایید وزرا رسید که به احتمال زیاد سند مشترک تمام کشورهای اسلامی میشود. دستاورد دوم نیز این است که کمیتههای فنی این پلتفرم به تصویب رسید و تشکیل شد. همچنین راهبری دو کمیته هوش مصنوعی و بهداشت و پزشکی به عهده ایران قرار گرفت.
انتهای پیام/