تابستان سختي را در پيش رو داريم؛ با همراهي مردم از تنش آبي عبور خواهيم كرد
استانها
99981

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین در نشست مدیران صنعت آب و برق استان که در سالن اجتماعات شرکت آبفای استان برگزار شد، گفت: در آستانه فصل گرما، مصرف بهینه آب بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته و مجموعه شرکت آب و فاضلاب استان قزوین با تمام توان در حال آمادهسازی برای عبور از پیک مصرف تابستان است.
ايران آنلاين: داراب بیرانوندی، با اشاره به افزایش دمای هوا گفت: سال گذشته یکی از سختترین سالهای تأمین آب بود و پیشبینی میشود امسال نیز با توجه به افزایش دو درجهای دما، شرایط دشوارتری را پیشرو داشته باشیم. بهطور میانگین، به ازای هر درجه افزایش دما، مصرف آب حدود ۵ درصد افزایش مییابد.
وی به پروژههای بزرگ آبی استان اشاره کرد و افزود: در حوزه تأمین آب شرب، دو طرح مهم یعنی انتقال آب از سد طالقان و سد نهب در دستور کار قرار دارد و پیگیر هستیم که در سال جاری، عملیات اجرایی طرح سد طالقان به مرحله نهایی برسد.
بيرانوندي با اشاره به موضوع مهم اصلاح الگوی مصرف گفت: الگوی مصرف برای هر مشترک ۱۱ هزار لیتر در ماه تعیین شده، اما بررسیها نشان میدهد تنها حدود ۱۳ درصد از مشترکان در چارچوب این الگو مصرف میکنند و متأسفانه حدود ۳۰ درصد، بیش از دو برابر مصرف استاندارد دارند.
مدیرعامل شرکت آبفا قزوین در پایان از مردم خواست با مصرف بهینه، مجموعه آب و فاضلاب را در عبور از تابستان گرم پیشرو یاری کنند و اظهار داشت: خدمات شرکت به سمت الکترونیکی شدن در حرکت است تا از مراجعات حضوری کاسته شود. با وجود پیگیریهای فراوان، برخی پروژهها هنوز به نتیجه نهایی نرسیدهاند اما با همکاری مردم و همدلی همه دستگاهها، امیدواریم تابستان را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم.
اجرای ۱۴ مگاپروژه برای عبور از پیک تابستان
درادامه اين نشست خبری يوسف اينانلو مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گفت: هیچ روستایی در استان بیبرق نیست و سالانه ۲۰ هزار مشترک جدید به شبکه افزوده میشود.
به گفته او، پیک مصرف برق در تابستان گذشته به ۸۷۷ مگاوات رسید و برای مدیریت ناترازی انرژی، ۱۴ مگاپروژه تعریف شده که شامل ۳۶ برنامه از جمله خاموشی دوساعته فیدرهای عمومی و کشاورزی، بهینهسازی روشنایی معابر و اجرای «پویش ۲۵ درجه» در ادارات و منازل است.
این مسوول و با اشاره به نصب ۶۰ هزار چراغ جدید با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان، از نوسازی زیرساختها در ۲۵ شهر با صرف هزینهای بیش از دو هزار میلیارد تومان خبر داد.
اینالو افزود: تلفات برق استان به کمتر از ۶ درصد رسیده و توسعه خدمات غیرحضوری، کاهش خاموشیها و سلامت اداری در اولویت شرکت است.
وی از شهروندان خواست با صرفهجویی، شرکت را در حفظ پایداری شبکه یاری کنند.
آغاز فاز اجرايي پروژه آبرساني قزوين از سد طالقان
در اين نشست نيز مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین، با اشاره به تداوم خشکسالی و کاهش منابع آبی، از آغاز فاز اجرایی پروژه کلیدی آبرسانی از سد طالقان خبر داد و گفت: این طرح بزرگ، تأمین آب شرب ۱۴ شهر و تعداد زیادی از روستاهای استان را در بر میگیرد و یکی از مهمترین پروژههای زیرساختی ما در شرایط فعلی است.
منصور ستوده با اشاره به نوسانات اقتصادی و تغییر نرخ ارز گفت: تکمیل این پروژه نیازمند اعتباری بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان است که با حمایت استاندار محترم و همراهی وزارت نیرو، در اولین گام توانستیم ۲۱۶ میلیارد تومان اعتبار جذب کنیم و هماکنون در مرحله خرید لوله و آغاز عملیات حفاری هستیم.
ستوده تأکید کرد: با بهرهبرداری از این پروژه، بخش قابل توجهی از دغدغههای تأمین آب شرب شهرها و روستاهای استان مرتفع خواهد شد و طرح انتقال آب از آبیک به محمدیه نیز در همین راستا در دست اجراست که ۵ کیلومتر آن آغاز شده و امیدواریم مسیر ۳۵ کیلومتری آن را در آینده نزدیک تکمیل کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین همچنین از افتتاح سد نهب و بهرهبرداری از آن خبر داد و افزود: در سال جاری توانستیم ۲۲ میلیون مترمکعب آب در قالب طرحهای جمعآوری و انتقال به شبکه تحویل دهیم.
وی ادامه داد: اعتبارات حوزه آب استان در سال جاری به ۱۲۰ میلیارد تومان افزایش یافت و این امکان را فراهم کرد تا فازهای اولیه پروژههایی مانند سد بالاخانلو نیز در دستور کار قرار گیرد، همچنین مجوز مطالعات سد بورمانک نیز اخذ شده است.
ستوده درخصوص دشت قزوین نیز گفت: «در این دشت، نیاز آبی برای کشاورزی حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب و برای شرب ۶۰ میلیون مترمکعب است که با وجود محدودیتها، توانستیم سهم شرب معادل ۶۰ میلیون مترمکعب را دریافت کنیم، اگرچه هنوز موفق به تأمین کامل سهم کشاورزی نشدهایم.»
او در پایان با اشاره به اخذ مجوز تخصیص ۲۵ میلیون مترمکعب از حوزه شاهرود گفت: این سهم تخصیصی که سالها بلااستفاده مانده بود، با پیگیریهای مستمر در اختیار استان قرار گرفت.
ایران آنلاینانتهای پیام/