تاب‌آوری مردم در گرو اطمینان از رفع تحریم‌هاست

مهدی سنایی معاون سیاسی رئیس جمهور در گفت‌و‌گو با «ایران»:

تاب‌آوری مردم در گرو اطمینان از رفع تحریم‌هاست

«مردم در صورتی تاب‌آوری و مقاومت نشان می‌دهند که اطمینان پیدا کنند راهبرد کشور توسعه، رفع تحریم و خروج از بحران هاست.» گزاره‌ای مستتر در مأموریت مهم دولت چهاردهم که البته مجموعه‌ای از رویداد‌ها همچون بالاگرفتن بحران دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن و افزوده شدن بر ابعاد سیاست موسوم به فشار حداکثری «دونالد ترامپ» بر پیچیدگی‌های این مأموریت افزوده است. درباره امکان‌ها و چگونگی‌های این مأموریت با مهدی سنایی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور گفت‌و‌گو کردیم. کسی که با آغاز دولت چهاردهم این مسئولیت را تحویل گرفت اما پیش از آن در حضور چندین ساله‌اش به عنوان سفیر ایران در روسیه نشان داد که تا چه حد بر مسائل و پیچیدگی‌های حاکم بر مناسبات منطقه تسلط دارد. سنایی در گفت‌و‌گوی پیش رو از اهمیت حل و فصل زودهنگام پرونده هسته‌ای گفت و نقش میانجیگرانه روسیه را در روندهای شکل گرفته جاری مورد تأکید قرار داد؛ او تصریح کرد که روابط ایران با روسیه به شکلی است که امکان ارائه چنین ابتکاراتی را می‌دهد. با هم این گفت‌و‌گو را می‌خوانیم.

سیاست

پیام مستقیم رزمایش «کمربند امنیت دریایی»

پیام مستقیم رزمایش «کمربند امنیت دریایی»

«جان لی»، پژوهشگر ارشد اندیشکده «هادسون» معتقد است که همکاری بین چین، روسیه و ایران طی پنج سال گذشته از هماهنگی‌های سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی به تدریج به همکاری‌های نظامی نیز گسترش یافته است. این رزمایش‌ها نشان می‌دهد که این سه کشور در حال آماده‌سازی خود برای همکاری در مناطق مختلف بحران‌زا از خاورمیانه و خلیج فارس تا اروپای شرقی و شمال شرق آسیا هستند.

سیاست

در شرایط فشار حداکثری مذاکره نمی کنیم

سیدعباس عراقچی در گفت‌وگوی اختصاصی با «ایران»

در شرایط فشار حداکثری مذاکره نمی کنیم

هشت گزیده بخوانید از مصاحبه مفصل مریم سالاری، خبرنگار روزنامه ایران با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه که حجم بالایی از آن در خصوص راهبرد ایران در برخورد با رویکردهای دولت جدید آمریکا است.

سیاست

قانون ترامپ و ورزشکاران ایرانی در المپیک

قانون ترامپ و ورزشکاران ایرانی در المپیک

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا قرار است ممنوعیت سفر به آمریکا برای چندین کشور را به زودی اعلام کند؛ ایده‌ای که ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود اجرایی کرد و حواشی زیادی را بدنبال داشت.

ورزش

رشد چشمگیر صادرات تسلیحاتی آمریکا/اوکراین بزرگترین واردکننده در جهان شد

رشد چشمگیر صادرات تسلیحاتی آمریکا/اوکراین بزرگترین واردکننده در جهان شد

نتایج مطالعه صورت گرفته از سوی یک انستیتوی بین‌المللی، حاکی از رشد تسلط ایالات متحده بر صنعت جهانی تسلیحات در نتیجه جنگ اوکراین است. در نتیجه جنگ اوکراین، کی‌یف بزرگترین واردکننده تسلیحات در جهان شده است.

جهان

فیلم/ ترامپ: نگران رزمایش‌های دریایی روسیه، چین و ایران نیستم

فیلم/ ترامپ: نگران رزمایش‌های دریایی روسیه، چین و ایران نیستم

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پاسخ به سوالی درباره رزمایش‌های دریایی مشترک روسیه، چین و ایران اظهار بی‌تفاوتی کرد. ترامپ گفت: «ما از همه آن‌ها قوی‌تر هستیم. اصلاً این‌طور نیست. ما قدرت بیشتری نسبت به همه آن‌ها داریم. من ارتش را بازسازی کردم. متأسفانه، بایدن هیچ کاری با آن نکرد، اما من ارتش را بازسازی کردم.»

چندرسانه‌ای

فیلم/ قالیباف: اظهارات ترامپ صرفاً فریب مذاکره‌نمایی با هدف تحمیل خلع سلاح ایران است

فیلم/ قالیباف: اظهارات ترامپ صرفاً فریب مذاکره‌نمایی با هدف تحمیل خلع سلاح ایران است

رئیس مجلس در نطق پیش از دستور: این یک امر بدیهی است که هیچ مذاکره‌ای زیر سایه شمشیر تهدید با دستور کار تحمیل امتیازهای جدید به رفع تحریم منجر نمی‌شود و به نتیجه‌ای نمی‌رسد مگر تحقیر ملت عزتمند ایران.

چندرسانه‌ای

ایران همزمان با فشار حداکثری مذاکره نمی کند

عراقچی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فرانسه:

ایران همزمان با فشار حداکثری مذاکره نمی کند

تهران بار دیگر تأکید کرد که به زبان تهدید پاسخی نخواهد داد. این را سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فرانسه «AFP» مطرح و صریحاً تأکید کرد: «اگر آمریکا بخواهد به توافق هسته‌ای جدیدی با ایران بازگردد، طبیعتاً باید شرایط یک مذاکره عادلانه و منصفانه را رعایت کند.»

سیاست

زلنسکی: اوکراین متعهد به گفت‌وگوی سازنده با آمریکا است

زلنسکی: اوکراین متعهد به گفت‌وگوی سازنده با آمریکا است

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین امروز (شنبه) در حالی‌که هیات اوکراینی برای مذاکرات آتی با آمریکا در عربستان سعودی را معرفی کرد، گفت که کشورش «به طور کامل متعهد» است تا گفت‌وگویی سازنده با نمایندگان آمریکا درباره راه‌های پایان دادن به جنگ با روسیه داشته باشد.

جهان