این روزها وضعیت بیسابقهای را در دانشگاههای امریکا و بسیاری از دانشگاههای جهان شاهد هستیم؛ بیش از ۱۲۰ دانشگاه معروف جهان در حال اعتراض هستند و تاکنون صدها نفر از اساتید و دانشجویان در این رابطه دستگیر شدهاند. ما امروز شاهد سرکوب «آزادی بیان» در کشوری هستیم که ادعای «صدور آزادی و دموکراسی» را به جهان دارد! در این گفتار، از دیدگاه «فلسفه فرهنگ» اعتراضات دانشجویی در بسیاری از کشورهای جهان را تحلیل خواهیم کرد. بر این باورم که این اعتراضهایی که در دانشگاههای امریکایی در حال وقوع است، زمینهساز تغییرات سیاسی بسیار قدرتمندی خواهند شد.
در حالی که نگرانی محافل سیاسی امریکا با منشأ بینتیجه بودن حمله فراگیر رژیم صهیونیستی به رفح، سبب بروز مواضع ظاهری چون تهدید به توقف ارسال تسلیحات به رژیم شده که گویا در واقعیت امر، امریکا برنامه پر کردن خشاب ارتش صهیونیستی را همچنان در دستور کار خود دارد.
آمریکا در ماه آوریل اعلام کرده بود که برای خروج نیروهایش از نیجر با این کشور رایزنی خواهد کرد.
پذیرش عضویت فلسطین در سازمان ملل اهرم فشاری هم بر آمریکا خواهد بود که به شدت مخالف این مسئله است و مدعی است که این امر باید بهعنوان بخشی از مذاکرات با رژیم صهیونیستی انجام گیرد و فعلا شرایط برای آن مهیا نیست.
آویگدور لیبرمن در واکنش به هشدار جو بایدن در خصوص تعلیق ارسال مهمات به اشغالگران گفت: در گذشته نیز با آمریکا اختلافاتی وجود داشت اما ما هرگز آنها را به یک نبرد عمومی و علنی تبدیل نکردیم.
دولت مالزی درخواست هیئت وزارت خزانهداری آمریکا برای تشدید تحریمهای اعمالشده علیه ایران را رد کرد.
فرمانده نیروهای نظامی ایالات متحده در خاورمیانه (سنتکام) در سفر به پاکستان با فرمانده ارتش این کشور دیدار و دو طرف پیرامون وضعیت امنیت منطقه و همکاریهای دو جانبه نظامی با یکدیگر رایزنی کردند.
«بن رودز» مشاور سابق باراک اوباما رئیس جمهور دموکرات پیشین آمریکا خواستار « ورود مجدد و سریع به دیپلماسی» با ایران شد و گفت: آمریکا بر سر برنامه هسته ای ایران باید دوباره وارد دیپلماسی با ایران شود.
تارنمای «اینترسپت» طی گزارشی نوشت، همزمان با تصمیم جو بایدن برای تعلیق ارسال تسلیحات به رژیم اسرائیل در صورت تداوم حمله به رفح، کمیته روابط عمومی آمریکا-رژیم اسرائیل (آیپک)، کنگره را برای تداوم حمایت از حملات این رژیم تحت فشار قرار داده است.
جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد: ما از یک عملیات زمینی بزرگ در رفح، حمایت نمی کنیم و روش های جایگزینی را برای شکست حماس پیشنهاد کردهایم و گفتگو با اسرائیل ادامه دارد.
«تام کاتن» سناتور تندرو جمهوریخواه از آرکانزاس خواستار استیضاح جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به دلیل عدم ارسال تسلیحات به اسرائیل به دلیل آغاز حمله زمینی این رژیم به رفح شد.
وزارت دفاع آمریکا بطور علنی اعلام کرده است که بیش از ۵۰ هزار گلوله توپ ۱۵۵ میلی متری M۷۹۵ به اسرائیل از زمان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ برابر با ۱۵ مهر ۱۴۰۲ تاکنون ارسال کرده؛ گلولههای بزرگی که در سیستمهای هویتزر استفاده میشوند.
در پی تداوم اعتراضات دانشجویی در جهان، هماکنون اردوگاههای طرفدار فلسطین در پردیسهای دانشگاهی به حداقل ۲۴ کشور گسترش یافته و اعتراضات به تمام هفت قاره از جمله تظاهراتی در ایستگاه مک مردو در قطب جنوب رسیده است.
امریکا پس از درنظر گرفتن جدیدترین شرایط پرالتهاب غزه تصمیم گرفت که فعلاً از ارسال محموله بعدی سلاحهای مخرب خود به تلآویو خودداری کند و همه چیز را به یک تصمیمگیری نهایی در روزهای بعدی موکول کند.
«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا با تکرار ادعای ضد ایرانی واشنگتن مبنی بر تهدید بودن جمهوری اسلامی ایران برای منطقه مدعی شد که ارسال تسلیحات به اسرائیل به دلیل حمله اسرائیل متوقف شد.
رسانههای هلند گزارش دادند که پس از درگیری پلیس با معترضان حامی فلسطین، شب گذشته، تظاهرکنندگان یکی از بخشهای دانشگاه آمستردام (UVA) را تصرف کردهاند.
همزمان با تشدید حملات رژیم صهیونیستی به رفح، یک منبع غربی عصر امروز (سه شنبه) از چراغ سبز آمریکا به این رژیم برای اجرای عملیات محدود در این شهر خبر داد.
تارنمای رسانه آمریکایی «فریدام نیوز»، ساعاتی پیش خبر داد که حامیان فلسطین در «روز خشم»، در شهر نیویورک تظاهرات کرده و پرچم آمریکا را به آتش کشیدند.
بر اساس اعلام تارنمای خبری آکسیوس؛ دانشگاهها و موسسات آموزش عالی آمریکا، در همکاری با پلیس این کشور معترضان هوادار فلسطین را شناسایی میکنند.
«سناتور رند پال»، سناتور جمهوریخواه، حمایت مالی از اوکراین توسط دولت «جو بایدن» را محکوم کرد و گفت: دلیل اصلی من برای مخالفت با ارسال پول به اوکراین این است که ما هیچ پولی نداریم.